Mijn start tot wandelen

Goedemorgen,

Het is zondag 25 november en ik typ nu mijn eerste blog. Ik zal vertellen hoe ik ben begonnen met wandelen:

1,5 jaar terug werd ik door een vriendin gevraagd om een keertje met haar te wandelen. Ach, het kan geen kwaad om een frisse neus te halen. Maar na de wandeling van 2 uren ben besefte ik mij iets: “dit voelt goed. Mijn hoofd is leeg, de drukkende gevoel op mijn borstkas is weg, ik kan normaal nadenken.” De volgende dag zakte ik weg in mijn negatieve denkwijze en ik heb mijzelf een schop onder mijn kont gegeven: “Ga naar buiten! Trek je pyjama uit en ga een frisse neus halen”. Zo gezegd, zo gedaan. 30 minuten. Even een blokje om. Niet eens in de natuur maar gewoon door de buurt waar ik woonde. Wat voelde ik mij daarna goed zeg.

Na dit een aantal weken dit hebben gedaan, ging mijn favoriete Nike schoenen kapot waar ik zo lekker op kon wandelen. “Shit, wat nu?” Ik heb mijn moeder gebeld en gevraagd wat ik nu moest. Ik had op dat moment niet veel geld en Nike schoenen waren mij op dat moment te duur. Ik kreeg de tip van mijn moeder om bij de ANWB te kijken. Dus ik snel de folder er bij gepakt en daar stonden dus wandelenschoenen in. En ook nog in de aanbieding.
Voor 40 euro kon ik deze aanschaffen (zie foto hieronder).
En toen begon de wandelkoorts bij mij echt te komen.
Ik heb toen een tocht van 21 km gemaakt, de Kuiertocht. 1 keer in de 2 jaar word dit georganiseerd. In 2019 word dit op 1 juni gewandeld. (Tip: een aanrader!)
Het was pittig maar dankzij deze schoenen heb ik dit goed kunnen volhouden.
Dit gebeurde allemaal in 2017. Om het verhaal even compleet te maken. Vele wandelingen volgenden. Zoals de halve marathon van Sneek in juni 2018.
Alhoewel het plezier van wandelen er nog steeds was tijdens deze wandeling miste ik de steun in mijn enkels. Ik heb niet de aller sterkste enkels en begint het wandelen wel zwaar te worden voor mijn benen.

Tip: ga eerst proberen of je wandelen leuk vind. Trek eerst lekker je gympies aan en start met 30 minuten per dag, tijdens je lunchpauze of na je werkdag. Het is altijd gezelliger met iemand dan alleen.

Na de halve marathon van Sneek ben ik om mij heen gaan kijken. Advies gevraagd bij de vriendin die mij heeft aangestoken met het wandel virus.
Zo kwam ik bij de Lowa Renegade GTX mid.
Toevallig was ik in Bolsward en dook ik toch even snel in de sportwinkel A.P. Van der Veer. Ze hadden dit model staan en ik werd heel goed geholpen, veel tips gekregen, opmeting van mijn voet etc.
Wat een fijne schoen. Een hoog model maar niet te hoog. Goed voetbed, goede steun. Er hangt alleen wel een prijskaartje aan van 190 euro. Maar, ik vind wel dat je niet mag besparen op kwaliteit. Je moet tenslotte nog de rest van je leven met je voeten en benen.

Een kleine introductie over mij en hoe ik ben begonnen met wandelen en ik zal vanaf nu jullie meenemen met mijn wandelingen.
Ik hoop jullie te kunnen motiveren om ook naar buiten te gaan want het is zo mooi. Elk seizoen heeft zo zijn charme.

Liefs,
Tanya

Mijn allereerste wandelenschoenen van de ANWB.
Mijn huidige wandelschoenen: Lowa Renegade GTX mid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s