Weekend is om te rusten!

WEEKEND! Meestal gebruik ik het weekend om tot rust te komen. Ik had in de planning om te gaan wandelen op zaterdagochtend maar ik was zo moe dat ik lekker op de bank bleef zitten. Mijn moeder kwam nog langs zodat ik haar nagels kon lakken en vervolgens weer lekker op de bank te zitten. Netflixen! Maar dat duurde niet lang. Ik had zin om alvast kerst cadeau’s te kopen. (Begin altijd op tijd! Anders heb je het niet op tijd in huis. Beetje sneu voor diegene waarvan je het lootje hebt getrokken) Na de eerste kerst aankopen via internet te hebben gedaan werd het tijd om me om te kleden want mijn schoonzusje viert haar verjaardag en eind van van de middag zouden we daar naartoe. Zo gezegd, zo gedaan. Leuke middag/avond gehad. Lekker gegeten en gedronken. Plannen gemaakt om volgende jaar de Kuiertocht te gaan wandelen. Uiteindelijk naar huis gegaan en nog even op de bank gezeten. Toen overviel mij nog meer vermoeidheid. Mijn benen en armen begonnen te trillen en ik voelde me heel zwak. Kon de afstandsbediening niet meer goed vasthouden en echt volgen wat ik op TV zag, lukte mij ook naar niet meer. Dus dan maar naar bed. Na een paar uur flink knock-out geweest werd ik wakker en de rest van de nacht niet meer kunnen slapen. Ik heb denk ik ongeveer 5 uurtjes heb geslapen. Ik heb een boek gepakt en heerlijk gelezen. Ik lees momenteel het boek van Simone van der Vlugt, het Schaduwspel. Ik heb nooit geweten dat ik van historische romans hou maar sinds ik die van haar heb gelezen, wil ik niks anders meer. Meestal lees ik haar boeken in 1 of 2 dagen uit, dit keer heb ik met mijzelf afgesproken om niet meer dan 3 hoofdstukken per dag te lezen. Dit gaat niet altijd goed maar ik doe mijn best en zo kan ik langer genieten van dit prachtige boek.

Vandaag had ik afgesproken met Anna om te gaan wandelen. Lekker vroeg in de ochtend, om 9.30 uur. Fijn, want dan zijn er meestal niet veel mensen in het bos. Het was heerlijk wandelen ondanks dat het motregende. Het was gewoon warm buiten dus veel laagjes aan maar geen winterjas. Fijn. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt van ongeveer 1 uur (!) en we kwamen weer vriendjes tegen. De Schotse Hooglanders. Anna en ik zijn wel een beetje bang voor de beesten vanwege de hoorns en omdat er 1 letterlijk de weg versperde zijn wij maar door de bosjes gelopen en daar hebben wij hem/haar gepasseerd. Wij wisten niet zeker of hij/zij aan de kant zou gaan en de beesten zijn toch best wel heel erg groot. Ik zag in de verte een groepje mountainbikers aankomen en die fietsten er gewoon langs. En de Schotse Hooglander? Nou, die deed rustig een paar stappen opzij zodat zij er rustig langs konden fietsen. Goed, dat weten wij voor de volgende keer. Gewoon rustig langs lopen en ze doen niks.

Hoe ik mij vandaag voelde? Goed, niet onrustig of heel erg vermoeid. Ik voelde me goed. De wandeling heeft mij ook goed gedaan. Als Anna en ik samen lopen hebben we meestal niet een hoog tempo, dat is heel fijn. Ik kan mijzelf namelijk wel eens “voorbij wandelen” omdat ik alleen ben, wil ik altijd snel. Niet slim. Ik heb mijzelf daar alleen maar mee.

Na dat ik heb gegeten bij mijn ouders ben ik lekker naar huis gegaan. Mijn wandelschoenen schoon gemaakt en daarna lekker gedoucht. Bank, TV, Netflix en chill. Oh ja, en pepernoten. Halverwege de middag begon ik de vermoeidheid wel weer te voelen alleen niet zo erg als gisteravond. Dit is precies goed. Vanavond proberen een film te kijken op TV, en niet slapen voor het eerste reclameblok. Voor mij is dit een serieus doel. Meestal lig ik rond 20.30 uur al in dromenland. Ik moet nog wel een keuze maken: The Shawshank Redemption of The Devil wears Prada. Ik denk dat het de laatste word.

Niet heel spannend maar dit was mijn weekend. Lekker rustig aan gedaan.

En alvast: Happy Workweek!

Misschien vind je het leuk om je wandelavonturen te delen op Instagram, gebuik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s