Spanning is voorbij… of toch niet…

Het is weer maandag. Weekend voorbij en nog niet helemaal tot rust gekomen. Gisteravond was ik van plan om de film “Devil wears Prada” te kijken maar jammer genoeg was ik al in dromenland. Zo moe was ik dus. (Ik heb niet eens het begin gezien) Ik heb tot ongeveer 6.30 uur geslapen. Shit he, ik ben best wel moe terwijl ik dit weekend niet veel heb gedaan. Misschien was het toch de spanning over het telefoontje die ik vandaag zou krijgen.

Mijn dokter heeft me gebeld en het valt op zich mee. Het is niet de “worst case scenario” en voor de kerst krijg ik nog een darmonderzoek. Ik heb een ontsteking in de dikke darm. Dit blijkt uit de MRI. Maar het gekke is: mijn bloeduitslagen geven niet aan dat er een ontsteking actief is. Daarom, voor de zekerheid, moet ik wel een darmonderzoek ondergaan. Ik ben benieuwd wanneer ik aan de beurt ben. Waar ik het meeste tegenop kijken is het schoonmaken van mijn darmen. Dat vieze drankje drinken. Maar daar ga ik nu nog niet aan denken.

Ook heb ik vandaag nog gewerkt. Nog steeds halve dagen, tot er meer duidelijk is. Ik moest de hele middag thuis zijn omdat de waterleiding vernieuwd moest worden. Maar voordat dat allemaal begon ben ik nog snel even een blokje om geweest en boodschappen gehaald.

Nu dat ik even rustig zit, begin ik na te denken. “Hoe moet ik nu verder?”. Hoe ga ik deze komende periode doorstaan. Waar moet ik op letten en waar trek ik voor mijzelf een grens. Of moet ik dit maar gewoon over me heen laten komen? Ik vraag mijzelf nu iets te veel af, denk ik. Ik heb hier toch geen controle over en ik moet goed naar mijn lichaam luisteren. Ook dit is een hindernis die ik moet nemen, of ik het nou leuk vind of niet. Wat een stom gedoe, denk ik wel eens. Maar dit is mijn lichaam. Ik heb een ziek lichaam. Een schijtziek lichaam. Letterlijk..

Bedankt voor het lezen, ook al was het een klein bericht maar ik heb nu even niks meer of minder te vertellen.

Misschien vind je het leuk om je wandelavonturen te delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s