Niet in het bos te vinden..

Momenteel ben ik niet veel in het bos te vinden. Ik besteedt mijn energie aan werken, kerstdecoratie in huis en me suf denken over kerstcadeautjes. Wandelen doe ik nog elke dag maar ik rij niet meer naar het bos. Ik doe nu alles te voet. Boodschappen? Wandelen. Batterijen halen? Wandelen. Naar mijn ouders? Wandelen. Fiets blijft staan waar hij staat. Auto idem. Op deze manier kom ik ook aan mijn beweging. En mocht ik echt nog energie over hebben.. wat niet meer voorkomt de laatste paar weken.. dan doe ik thuis in de woonkamer nog een paar oefeningen. Jumping jacks of ik zet mijn koptelefoon op en zet spotify aan.. dansen maar! Gordijnen dicht en gewoon lekker losgaan. Niemand die mij ziet. Dit is voor mij ook een manier om alles even los te laten. Meestal ben ik na een paar nummers al helemaal kapot. Hoe ik dat een paar jaar terug deed toen ik 2 avonden achter elkaar ging stappen, is mij nu echt een raadsel! Ben ik al zo oud geworden? Vroeger: Kater of geen kater, gewoon doorgaan. Nu lukt mij dit helaas echt niet meer. Niet om mijn leeftijd. Nee, door mijn ziekte is dit helaas niet meer mogelijk. Het is alweer een tijd geleden dat ik in een kroeg was. En dat heb ik geweten!! Niet dat ik veel drink, een paar wijntjes maar het is omdat ik uit mijn ritme ben wat het zwaar maakt. Soms heb ik hier wel veel moeite mee. Ben ik verdomme nog maar 28 jaar en stappen lukt al niet eens meer. Dat is echt niet leuk als je sommige verhalen hoort van vrienden en collega’s. IK WIL OOK! Dit vindt ik ook een klote bijkomstigheid. Ik kan me niet meer “jong” gedragen. Ik moet op tijd naar bed, een avondje doorzakken zit er niet meer in. En soms ben ik in een opstandige bui en ga ik laat naar bed, en dan gaat dit een paar dagen goed en dan krijg ik de klap. Ik word gelijk afgestraft. Buikpijn, extreme vermoeidheid en weer beste vriendjes met de WC zijn. Je zou haast zeggen dat ik echt een leuke meid ben die van avontuur houdt die haar lichaam regelmatig op de proef stelt… Ja, ik vind avontuur leuk. Nieuwe dingen ontdekken en nieuwsgierig zijn vind ik echt heel leuk. Maar helaas moet ik mij hierin beperken. Ik heb de afgelopen jaren moet leren het avontuur te vinden in de kleine dingen.

Voordat ik echt ziek werd verklaard woonde ik op Curaçao. Ik moest weg uit Nederland. Dat wou ik heel graag. De belangrijkste reden: ik had geen buikpijn op Curaçao. Helaas kwam hier abrupt een eind aan. En nu ben ik, voor mijn gevoel, gebonden aan Nederland. En dat zat mij in het begin niet lekker. Ik haatte het. Ik wil vrij zijn. Ik wil gaan en staan waar ik wil zonder een ziekenhuis of dokter nodig te hebben. Maar dit is mijn leven nu. Ik ben meer boeken gaan lezen. Een fijne hobby die mij kan meenemen in een verhaal zodat ik alles om me heen vergeet. Simone van der Vlught is echt een aanrader! Ik heb ook een boek gelezen over het Japanse geheim “Ikigai”. Vond ik ook leerzaam en heeft mijn ogen ook geopend. Zo ben ik meer bewuster geworden van het nu en de kleine dingen meer gaan waarderen. Via een vriendin ben ik met wandelen begonnen. En via mijn broer heb ik de serie Modern Family ontdekt. Het zijn kleine dingen maar dit zijn wel de dingen die mij door een zware periode helpen. En omdat ik toch beetje bij beetje, voor mijn gevoel, mijn leven weer op de rit krijg, ik mijzelf kan vermaken, genieten en bewonderen ben ik deze website begonnen. Misschien kan ik 1 van jullie helpen de weg naar de natuur te vinden door te wandelen of misschien lekker wegdromen bij een boek. En ook ik val wel eens in een valkuil en neem ik te veel hooi op mijn vork. Maar inmiddels weet ik wel hoe ik mijzelf hier uit kan halen. Of in ieder geval wel een “poging tot” doen. Ik zal niet meer gelijk verzuipen. Ik heb een hele “To Do” lijst klaar liggen om er uit te komen. Werkt de 1 niet dan ga ik gewoon door naar de volgende. Net zolang tot ik iets heb gevonden wat helpt.

Bedankt voor het lezen en misschien vind je het leuk om je wandelavonturen te delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s