Schotse Hooglander in de aanval

Sinds mijn collega heeft vertelt dat ze heel graag een Schotse Hooglander op de foto wil hebben, zit dit ook in mijn hoofd. Zoals jullie al hebben gezien ben ik ze ook al tegengekomen maar ik had nooit de juiste camera mee. Vandaag ging ik met mijn juiste camera op pad en hopen dat ik ze tegen kwam. Ik was een paar foto’s voor mijn website aan het maken en niet eens heel erg bezig met de omgeving. Best dom. Want ik baalde er al van dat ik ze nog niet had gezien.

Zo liep ik een stukje verder. Opeens zag ik in de verte een Schotse Hooglander staan. YES! Ze zijn er! Maar hij/zij stond helemaal alleen. Wat ik een beetje raar vond want ze zijn altijd in een groep. Dus ik kijk rond, zie ik ze misschien over het hoofd. Maar nee, hij/zijn was echt alleen.

Hij/zij was helemaal alleen

Hij/zij was aan het loeien (filmpje op mijn Instagram @tanyadijkstra) en ik hoorde geloei in de verte. Ze riepen elkaar. Dus ik ging verder lopen in de hoop dat ik de groep tegen kwam. Achteraf gezien had ik gewoon moeten blijven staan want de groep gaat altijd opzoek naar de eenzame. Stom! Goed, ik was niet heel ver door gelopen en ik hoorde ze constant elkaar roepen. Toen ben ik toch maar terug gelopen en ja hoor, daar was de hele groep. Dus ik snel die kant op lopen en hopen dat ze blijven staan. Ze waren allemaal wat onrustig en ik durfde niet echt dichtbij te komen. Ze bleven maar loeien. Ze waren onrustig en ik was daar echt helemaal alleen. Dus ik gaf ze even de ruimte om tot rust te komen. Na een paar minuten te hebben gewacht, ben ik toch langzaam dichterbij gekomen om foto’s te maken. Ik moet wel want ik heb een 18-55mm lens. Eerst keken ze mij aan en ik merkte dat ze het niet prettig vonden dat ik dichtbij kwam. Toch bleef ik rustig staan en proberen foto’s te maken. En toen gebeurde er iets. Ik zag 1 op mij aflopen en die had al best veel snelheid. Ik schrok er zo van dat ik mijn camera voor mijn gezicht weghaalde, omhoog kwam, omdraaide en proberen zo snel mogelijk wegrennen. Dat ging niet makkelijk aangezien er heel veel boomstammen en takken lagen. Maar ik hoorde het beest achter mij aankomen en ik rende snel het pad op, snel om mij heen kijken achter welke boom ik kon gaan staan. Maar de groep was zo verspreid dat ik nergens kon verstoppen. Dus ik ben maar gewoon rechtdoor gaan rennen en op een gegeven moment toch maar omkijken of hij/zij nog achter mij aan kwam. Gelukkig bleef hij/zij op het pad staan en kwam niet meer achter mij aan.

De aanvaller

Even op adem komen, mijn moed weer verzamelen en langzaam weer dichterbij komen. De aanvaller liep een stukje door en ik mocht dichtbij komen zodat ik heel veel foto’s van hij/zij kon maken. Toch waren ze allemaal op hun hoede en ik natuurlijk ook. Maar ze tolereerde mij en heb ik uiteindelijk toch nog mooie foto’s kunnen maken. Soms even weglopen om even goed adem te halen. Voor de rest is er niks meer gebeurd. Dus hier de resultaten:

Ik ben hier best wel van geschrokken maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Mocht jij ook foto’s willen maken van een Schotse Hooglander, bij het Ketliker Skar (de foto’s die je hier ziet) zijn leuke beesten. Heel toegankelijk. Omdat ze 1 kwijt waren, waren ze toch wat gespannen, zo heb ik ze nooit eerder meegemaakt. Het zijn beesten en daarom moet je altijd op je hoede zijn en heb respect voor ze. Omdat ik hun ook rustig te tijd gaf en ik langzaam hun benaderende lieten ze mij toe. De aanvaller was het grootste model, die wou maar al te graag op de foto. Misschien als goedmakertje? Ik heb van 3 meter afstand foto’s kunnen maken. Tip: Neem dus je tijd!

Gelukkig kreeg ik tijdens dit enge en mooie moment geen last van mij buik. Blijkbaar heeft het bos toch echt goede invloed op mij! Happy end.

Lekker met mijn Lowa’s op pad!

Bedankt voor het lezen en misschien vind je het leuk om je wandelavonturen te delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s