Ze gaan me onderzoeken!

Terwijl ik dit schrijf, drink ik Colofort om 7.00 uur in de ochtend. Voor de mensen die dit kennen: bah! Voor de mensen die dit niet kennen: dit is het smerigste drankje wat je ooit zult drinken dus ik hoop dat je dit nooit hoeft te proeven.

Ik ben donderdagavond begonnen met de eerste 2 liter te drinken. Het ging goed en alles kwam snel op gang. Het is de bedoeling dat je ontlasting de darmen verlaat en dat er op een gegeven moment alleen nog maar water uit komt, dus het spul wat je drinkt. Dat water wat dus uit je darmen komt moet helder van kleur zijn, urine achting. Geen vlokjes of stukjes. Nee, echt alleen water. En omdat ik netjes aan het 3 daags dieet hield, is mij dit vrij snel gelukt maar voor de zekerheid drink ik vrijdagochtend toch nog een paar liter. Hoe schoner hoe beter. Want als dat niet het geval is, dan heb ik de kans dat ik nog een keer moet, en dat wil ik niet. Wat ze vandaag met mij gaan doen: een darmonderzoek. Dat betekend dat ze met een camera naar binnen gaan, ja van onderen. En geloof me, het is niet een camera waar een band in moet… voor de generatie die dit heeft meegemaakt.. en ook niet een DVD.. nee, het is een dun draadje en aan het einde zit een cameratje. Ook zit hier een waterslangetje aan vast, mocht je dus niet helemaal schoon zijn. Dit word alleen gebruikt als ze denken dat ze het weg kunnen spuiten! Dus mocht je ooit een darmonderzoek moeten ondergaan, echt waar, zet alles op alles om schoon te worden want ze stoppen het onderzoek als je niet schoon genoeg bent en dan mag je nog een keer! Daarom ben ik super gemotiveerd om dat spul te drinken en goed kijken wat er in de wc-pot valt of dit echt alleen water is. Het is nu vrijdag 9.00 uur en alles is gedronken. Ik heb ondertussen ook nog de was gedaan, afwas gedaan en de badkamer weer beetje netjes gemaakt. Nu wachten op mijn ouders die met mij mee gaan naar het UMCG.

Nog even een tip voor als je dit ook ooit moet ondergaan: Maandverband!! De grootste die je kan vinden.

Het dieetoverzicht wat je niet en wel mag eten (3 dagen voor het onderzoek):

Ik was een beetje nerveus voor het onderzoek aangezien de laatste keer ik dit moest ondergaan, ik veel pijn heb gehad. Ik had dit aan de verpleegkundige verteld en ze gaf mij de tip om gewoon te vragen voor extra pijnstilling. Dus ik lag in het onderzoekskamers en heb dit ook met de desbetreffende dokter besproken en ze hebben wij gelijk iets meer pijnstilling gegeven. Dit keer niet echt in slaap geweest, tenminste, dat denk ik. Ik heb genoeg gezien op het scherm. Mooie darmen heb ik. Voor mijn gevoel was het onderzoek snel gegaan en voor ik het wist lag ik weer op de uitslaapkamer. Uitslapen heb ik niet gedaan, wel eten. Kreeg een broodje en een glaasje water. Toen mocht ik weer naar huis. Natuurlijk was ik wel moe en ben daarom ook in slaapgevallen in de auto.

Vlak na het onderzoek.. beetje moe..

Mijn pretpakket voor na het onderzoek had ik donderdag al klaar gelegd. Ik heb altijd zin in iets zouts en ik kon niet kiezen tussen de smaken dus dan maar alle zakken meegenomen die ik lekker vind. Uiteindelijk heb ik mijn mini zakje naturel chips opgegeten. Nog een kopje thee bij mijn ouders gedaan en als avondeten een broodjes kroket. Eenmaal thuis heb ik even lekker gedoucht en nog even tv gekeken. En ook nu weer vroeg naar bed.

Bedankt voor het lezen. Vandaag geen wandelverhaal maar mocht jij wel je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s