The day after

Om met de deur in huis te vallen.. ik heb me nog nooit zo goed gevoeld na een darmonderzoek. Dit had ik nooit verwacht of gedacht. Ik heb geen pijn gehad of heel minimaal. Was natuurlijk wel moe maar dat komt omdat mijn darmen leeg waren. En ik heb me lekker bezig gehouden met kerst! Maar wat heb ik allemaal “the day after” gedaan? Ik was vroeg wakker aangezien ik natuurlijk vroeg in slaap was gevallen, even naar de supermarkt gewandeld en boodschappen gedaan. In de middag ben ik naar mijn ouders gewandeld. Ik wou een groot rondje doen maar ik heb op het allerlaatste moment besloten om dit niet te doen. Toch gewandeld! Ik wou mijn energie sparen voor de avond omdat ik een kerstfeest had van het bedrijf waar ik voor werk. Ik had in de planning om maar een uurtje te gaan maar omdat ik mij zo goed voelde en het was echt gezellig, ben ik tot het einde gebleven. Meestal neem ik wel een wijntje, of Gin Tonic (favoriet!), maar dit keer leek mij dit echt niet verstandig dus heb ik keurig Ice Tea green gedronken. Ook omdat ik de fotograaf was, niet echt handig als ik dronken ben en ik kan niet meer goed mikken om leuke foto’s te maken. Altijd leuk om mensen op de foto te zetten, ookal hebben ze het niet door! Dat zijn de beste foto’s. “Gelukkig hebben we de foto’s nog”.

Ik wil natuurlijk heel graag weten wat er uit het onderzoek naar voren is gekomen maar dat duurt nog wel even. Ik ben soms bang dat ze iets hebben gezien wat niet goed is. Of dat de “hapjes” niet goed zijn. Als ik vroegtijdig word gebeld, dan weet ik dat er stront aan de knikker is. Ik heb ergere dingen overleefd door deze ziekte dus ik zal niet snel bang zijn maar ik ben wel nerveus. Ik heb gewoon geen zin meer in extra medicatie. Eerst meer ziek voelen en dan pas beter worden. Ik snap dat het zo werkt maar ik heb er echt geen zin meer in. Ik wil gewoon van mijn leven kunnen genieten. Doen en laten wat ik wil, niet omdat mijn lichaam zegt wat wel en niet kan. Zo voel ik mij dus als ik nerveus ben. Dan ben ik in de ban van mijn ziekte. Niet goed, ik weet het. Maar soms heeft dit de overhand. Ik heb er geen invloed op en ik moet gewoon wachten, net als ieder ander.

En nu zal ik sterk zijn!! En omdat ik niet steeds wil nadenken over het onderzoek, of beter gezegd, de uitslag ga ik me lekker concentreren op kerst en misschien nog een leuke kerstwandeling maken.

Happy, the day after!

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen op Instagram willen delen, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s