Werken na kerst

Hebben jullie een leuke kerst gehad? Veel gegeten? Heb je ook cadeautjes gekregen van de kerstman? Ik heb lekker veel kerst films gekeken. Lekker hapjes gemaakt en voor de rest aardig normaal gegeten. En natuurlijk ook een wijntje. Was heel fijn en de dagen vlogen voorbij.

Ik heb eindelijk weer een hele dag gewerkt. Dit viel me niet tegen, hield het goed vol. Maar wel in de avond vroeg in slaap gevallen terwijl ik een leuke film zat te kijken. Nou ja, maakt niet uit. Ik heb weer een hele dag gewerkt. Voelt best goed moet ik eerlijk zeggen. Halve dagen was best fijn maar ik miste wel iets. Dus ik ga het gewoon weer proberen. En zodra ik merk dat ik rust nodig heb, dan neem ik rust. Vrijdag was ik ook aan het werk. Toen ben ik een uurtje eerder naar huis gegaan. Het was rustig en was wel een beetje moe. Bij thuiskomst vind ik een brief in mijn brievenbus van het UMCG. Wat op een telefonische afspraak was, is nu een “ik moet me melden in het ziekenhuis” afspraak geworden. Ik denk dat ze dan toch iets hebben gevonden tijdens mijn darmonderzoek. Ik schrok wel even. Ze laten je natuurlijk niet voor niets naar het ziekenhuis komen maar aan de andere kant, ik ben vaker op afspraak geweest en achteraf gedacht en gezegd dat het prima via een telefonische afspraak had gekund. Het maakt mij nerveus maar ook weer niet. Ik weet, ik voel dat er wel iets is maar misschien is het niet zo erg als dat ik denk dat het is. Dus ik laat het voor nu even in het midden en jullie lezen vanzelf wel wat er aan de hand is.

Voor de rest heb ik sinds kerst niet meer echt een wandeling gemaakt. Wel tijdens lunch een blokje om en als ik boodschappen nodig heb, doe ik dit wandelend. Ik maak mijn stappen wel, ik pak mijn beweging. Maar ik voor het nu eerst even goed genoeg dat ik een hele dag heb gewerkt. Ik ga niet te veel van mijzelf vragen. Ik heb dit vaak genoeg gedaan en ik heb alleen mijzelf er mee. Luister altijd goed naar je lichaam. Als je moe bent, dan stop je niet, dan neem je rust. En geef jezelf dan ook de rust. Dan laat je de boel even zoals het is. Is echt niet erg. Want als je even rust kan je daarna meer werk verzetten of je kan een langere wandeling maken. Het moet natuurlijk geen obsessie worden. Heb jij gewandeld tijdens kerst?

Bedankt voor het lezen, en misschien vind je het leuk om je wandelavonturen te delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s