Wat een week…

Wat een week. Wat een k*t week! Was er wel klaar mee. Weinig energie. Ik was nog steeds het gemene mens van vorige week en ik zag geen verandering. Tuurlijk zit ik wel te denken waarom ik nou op bepaalde dingen zo heftig reageer, en 9 van de 10 keer was het ook totaal onnodig omdat het mij totaal niet boeit. Maar soms blijf ik het opstandige meisje. Tsja, dat hebben we allemaal wel eens, hoop ik. Qua ziekte van Crohn is het lekker rustig. Heerlijk. Genieten. Helaas zonder energie en kan ik nog steeds niet dingen ondernemen. Dat is de keerzijde. Wat een gedoe. Gaat het inwendig goed, kan je lichamelijks niks ondernemen. Weet je hoe frustrerend dat is? Nee? Nou, ik hoop dat je het nooit zal meemaken want het is geen pretje. Vooral niet als je 28 jaar bent en een avondje stappen zit er niet of nauwelijks meer in. Alhoewel ik wel een stapavondje in de planning heb maar die ervaring zal binnenkort wel met jullie delen. Maar wat heb ik deze week wel gedaan? Gewerkt, gegeten, slecht geslapen en met een vriendin geborreld en nog meer gewerkt. En oh ja, ik heb even gewandeld. Werken ging deze week behoorlijk k*t. Slapen ging behoorlijk k*t. Maar de borrel met een vriendin ging behoorlijk goed! Hoe snel kan ik gezellig worden? 1 wijntje is meestal genoeg voor een lallende Tanya. Zo, dat zeg ik maar eerlijk. Niet dat ik dan dronken ben maar ik ben wel gezellig. Heel vaak verwarren mensen dit met dronkenschap. Kijk, dat ik gewoon gezellig ben met een wijntje op en jij niet, zegt meer over jou dan over mij. Ik ben gezellig en jij bent een zuurpruim. Het is zoals het is en ik hou ervan. Uiteindelijk zijn er 3 wijntjes achterover geslagen en zijn we beland bij de Griek. Lekker gegeten en naar huis. Doordeweekse avond dus mevrouw moet niet te gek doen. En nu denk je “zo, drukke avond voor iemand die altijd vroeg op bed ligt en altijd klaagt over weinig energie”. Ja, dat was het ook, ik lag om 21.15 uur op bed.

Wijn is fijn!

Zo, wilde meid ben ik he?! De volgende dag gewoon weer aan het werk want ja, in de avond een vrouw, in de ochtend een vrouw. Doe ik gewoon. Was ik moe? Ja. Was ik gezellig? Nee. Maar het was het waard. Dit had ik even nodig. Ik deed mijn werk en ik ging naar huis. De rest van de avond ben ik lekker op de bank gaan liggen maar soms ben ik te moe om te kunnen slapen. Weer een moment om super gefrustreerd te worden want ik kan daar heel slecht tegen. De nacht liep ook niet prettig, steeds wakker, rare droom gehad, en gewoon lekker naar het plafond staren. Zaterdag ben ik maar rustig gestart met een ontbijtje en later naar mijn ouders gegaan om te eten. Vanuit daar ben ik toch maar een rondje gaan wandelen. Ja, tijdens de wind. Op een punt liep ik achteruit terwijl mijn benen de beweging maakte vooruit te lopen. Was heel bizar maar zo sterk was de wind wel. Maar goed, de aanhouder wint. En dat was ik. Even lekker een uurtje gewandeld, hoofd leegmaken. Even nadenken over bepaalde dingen zoals ” misschien ben ik na deze wandeling weer een leuk persoon”. En wat blijkt, ja dat ben ik. Ik moest even door de wind wandelen. Elke keer weer word er benadrukt dat wandelen goed doet. En dit keer is het ook weer zeker waar. En ik hoop, dat mochten jullie ergens mee zitten en je loopt vast in je hoofd of je kan er niet over praten omdat het gewoonweg niet wil, ga wandelen. Wandel. Want frisse lucht en de natuur doet wonderen. Nou en dat het regent, daarvoor zijn regenkleding uitgevonden. En mocht je dat niet hebben, er staat een wasmachine in je huis. En mocht je dat allemaal niet hebben, je ouders, vrienden of buren hebben wel een wasmachine. Want 1 ding is zeker: er mee blijven zitten zal je niet goed doen. Doe er wat aan en ik raad je wandelen aan. Want wandelen kan altijd. Trek je schoenen aan, open de deur en ga naar buiten. Deze zondag begon beter, ik heb minstens 10 uren geslapen. Ook nog lekker geslapen, he! Ik voel me een stuk rustiger en prettiger in mijn vel en daarom weet ik nog niet wat ik vandaag ga doen. Ik laat alles komen zoals ze komen en ik vind het helemaal prima!

Lekker windje joh!

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s