Wijn drinken?

Wat heb ik deze week allemaal gedaan? Werken, slapen, eten, ijshockey gekeken en een borrel drinken. Oh ja, ook nog lekker gelezen. Werk ging opzich goed deze week, ik was wel moe maar het ging mij beter af dan de weken ervoor. Slapen ging deze week niet zo prettig, waarschijnlijk ben ik gewoon te druk in mijn hoofd en kan ik dingen niet loslaten. Stom natuurlijk want dit gaat ten koste van mijn rust. De hele week geen koffie gedronken, wel meer water en toch weer vaker naar buiten. Ik denk wel dat dit heeft geholpen met beter door de dag te komen ondanks mijn energie. Vrijdag ben ik met een groep collega’s naar ijshockey geweest, was leuk maar ik heb betere wedstrijden gezien. En daarna natuurlijk even de kroeg in. Het werd helaas niet een stapavond waar ik wel op had gehoopt maar het is niet anders. Lekker wijntjes drinken en om 1.30 uur in slaap vallen op de bank. Ik ben uiteindelijk wel wakker geworden in mijn bed maar hoe ik daar beland ben, is mij nog steeds een raadsel.

Na een avondje wijn drinken

Ja, ik drink alcohol. Dat lees je goed. Is het goed in combinatie met mijn ziekte? Het word me afgeraden door mijn dokter. En ik zal ik niet zijn als ik een beetje tegendraads ben. Ik heb met mijn dokter afgesproken dat ik me niet meer elk weekend klem zuip maar zo nu en dan een wijntje met een uitschietende avond, dat hij dat maar moet accepteren. Het leven moet wel leuk blijven. Hoe meer regels ze mij opleggen, hoe meer ik de drang krijg om te bewijzen dat het wel kan. Of ik de volgende dag op de blaren heb gezeten? Nee. Ik heb heb er geen last van gehad. Ik heb niet de hele dag op de wc gezeten. Ik zeg er natuurlijk niet mee dat je van god los moet gaan maar je mag heus wel de regels een beetje breken. Want wat ik zojuist zei “het leven moet wel leuk blijven” is waar. Je kan je altijd houden aan de regels maar voel jij je er wel prettig bij? Ik niet. En moet ik daarvoor af en toe even een stap terugnemen of moet ik mij rot voelen omdat ik weer iets heb gedaan wat de dokter zei dat ik niet moet doen, jammer dan. Ik wil een leuk leven. Een leuk leven met de ziekte van Crohn. Het is mogelijk, zolang je maar goed luistert naar je lichaam en soms moet je even dingen negeren. Natuurlijk heb ik ook gewandeld. Tussen de middag tijdens lunchpauze, in de avond en vanochtend nog. Heerlijk even mijn kop in de zon. Gedachten uit. Muziek in mijn oren. Heerlijk. Dit keer heb ik geen foto’s gemaakt of een filmpje. Sorry, ik ben het gewoon vergeten te doen. Maar dat geeft ook wel aan hoe lekker ontspannen ik was. Dat ik even aan niks dacht dan behalve de ene voet voor de andere voet neerzetten. Wat ik de rest van de dag ga doen, weet ik nog niet. Lekker bankhangen. Lekker tv kijken, ik kijk momenteel de serie Sex Education op Netflix, hilarisch. Leuke Britse humor. En natuurlijk lees ik ook boek als ik even klaar ben met de TV. Ik was altijd al benieuwd naar het verhaal van Romeo en Julia maar ik durfde het niet aan omdat het allemaal literatuur is en ik ben iemand die gewoon lekker wil lezen. Niet te veel nadenken over wat er bedoelt kan worden of als het lange zinnen zijn dan raak ik halverwege de zin afgeleid. En dat is zonde van het verhaal. Maar er is een Young Adult versie uitgebracht en nu durfde ik het aan. Mooi verhaal met een verdrietig eind. Het boek wat ik momenteel lees is ook een heel mooi verhaal (de afstand tussen jou en mij en de kersenboom) en ik ben benieuwd hoe deze zal eindigen. Het is mooi geschreven, echt vanuit een kind. Ik vind het een aanrader.

En voor de rest heb ik niet zoveel te vertellen dus ik wens jullie allemaal nog een fijne zondag toe. Lekker genieten van het prachtige weer!

Bedankt voor het lezen, mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s