Wandel je prikkels weg

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, uit onderzoek naar reuma is niks uitgekomen. Tenminste, ik heb geen reuma. Wel is er iets anders ontdekt en dat word op dit moment onderzocht. Maar goed, daar wil ik niet te lang bij stil staan. Deze week ging het wat minder met mijn darmen. Veel bezoekjes aan de WC en me rot voelen. Natuurlijk had dit ook te maken met de stress die ik deze week heb ervaren. Wat gedoe met een vriend. Allemaal lastig uit te leggen en daarom zal ik in grote lijnen de situatie schetsen, later in het verhaal. Werk ging opzich goed, had na het werk nog een beetje energie over dus ik heb nog een kleine wandeling in de avond gemaakt. Niet elke avond maar omdat het nu langer licht blijft, is dit zeker weer een leuke bijkomstigheid.

Het mooie weer doet ook zeker goed. Hier was ik gewoon weer aan toe. Even lekker met de kop in de zon en gewoon genieten. Wandelen heb ik best veel gedaan deze week. Elke dag in de pauze. En gister heb ik de winterwandeling van Bolsward gedaan. Mooie route, prachtig weer en 15 km in de benen. Het was 15 km puur genieten. Na de wandeling ben ik met mijn wandelmaatje naar mijn oma geweest om even te kijken hoe het daar was en daarna naar haar oma om te kijken hoe het met haar ging. Daarna nog lekker naar de snackbar geweest en zijn we lekker naar huis gegaan want we waren best moe. Eenmaal thuis heb ik lekker een stoel in de zon gezet, op mijn balkon en nog even genieten van de laatste zonnestralen. Glaasje limonade en even rusten.

Ondanks dat mijn week best goed was, heb ik wel veel prikkels gehad. Waardoor ik slecht heb geslapen. Ik bleef maar nadenken, malen en scenario’s in mijn hoofd halen. Bij sommige situaties werd ik betrokken en ik had moeten weten of aanvoelen dat ik mij hiervan had moeten afzonderen. Maar ik ben niet zo iemand. Ik wil juist helpen. Vooral als ik weet dat ik kan helpen, kan ik het moeilijk loslaten. Maar soms word dit totaal niet gewaardeerd en moet ik echt leren om afstand te nemen. Hoe moeilijk het ook is. Ook moet ik sneller beslissen of de situatie wel goed voor mij is. Voor mijn gezondheid. Ik moet vaker en sneller iets meer egoïstischer zijn en afstand nemen. Vooral als diegene het niet wilt. Toen ik de situatie uitlegde aan een vriendin, kreeg ik even een flinke schop onder mijn kont. Was niet leuk maar het heeft mij goed gedaan. Wie is die andere om mijn rust te verstoren? Wie is die ander om mij omlaag te halen? Zo heb ik mij een een paar weken gevoeld. Diegene trok mij omlaag. Ik voelde dat ik meer blokkades kreeg, ik mijzelf moest inhouden. En dat is nooit goed. Zo wil ik mij niet voelen en een vriendschap die dat gevoel geeft, is niet een goede vriendschap. Dus afscheid nemen is dan het beste. Het ging op een rare manier maar ik heb er vrede mee. Het gevoel dat ik in een leugen moest leven, viel mij zwaar en is het niet waard. Dit kon ik vrij snel loslaten, herpakte mijzelf en ging weer lekker bezig met de dingen die ik voorheen ook gewoon deed alleen dan zonder blokkades of gevoel dat ik in een leven zat gevuld met leugens van de ander. Omdat ik gek werd van alle leugens van de ander, heb ik gedaan wat ik moest doen en dat is wandelen. Dingen relativeren en onderscheiden wat waar is en niet waar. En de 15 km van de winterwandeling heeft mij hierbij geholpen. Ik blijf bij mijzelf. Wandelen doet mij goed en het kan mij niet schelen wat een ander er van vind. En ja, mijn darmen zijn ook een stuk rustiger geworden. Ik zit lekker in mijn vel en ik slaap ook weer beter. Loslaten, afscheid nemen, huilen en weer doorgaan. Vooral doorgaan.

Later Alligator 🐊

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s