Avondwandeling Vuurtorenloop – Vlieland

Ik kan je gelijk vertellen, dit is een aanrader! Zo leuk. Goed georganiseerd. En wat een mooie route. Ik had zo mijn twijfels over waarom dit nou in de avond gewandeld moet worden maar het is toch anders. Je ziet minder maar ook weer niet. Door bossen, langs de vuurtoren en over het strand. En je hoeft je niet te vervelen want er is echt voor genoeg vermaak gezorgd met een verhaal. Om de aantal kilometers was er of een klein toneelstukje, of een groepje dat staat te zingen. En eten en drinken in overvloed. Ik had er gewoon spijt van dat ik mijn eigen rugzak met drinken en eten mee had genomen. Helaas hadden we een beetje regen onderweg waardoor het nog kouder werd dan dat het al was maar dat mocht de pret niet drukken.  Ondanks dat het koud was, wisten de mensen van de organisatie de sfeer er goed in te houden. Dat geeft toch wel energie. We hebben de grootste ronde gewandeld en het was pittig, ook omdat het had geregend en dan kunnen de paden een beetje glad zijn maar alles was goed verlicht en op de stukken dat het niet goed verlicht was, kon je de zaklamp gebruiken die je voorhand bij de startbewijs meekreeg. Dit keer was de finish bij het Badhuys en dat was heel gezellig. Nog een wijntje achteraf gehad, wat een beetje zwaar viel maar goed, dan maar met meer meters terug naar het pension lopen. Ook was er een prijsuitreiking, je kon een ballonvaart en een weekendje Vlieland winnen. Ik heb niks gewonnen. Voor meer informatie: https://www.vuurtorenloop.nl

Omdat er vragen binnen kwamen over de drukte op het eiland en reservering van de overnachting: ik had me al vroeg ingeschreven voor de wandeling. En omdat het een evenement is, heb ik zo snel mogelijk een bootkaartje geboekt. Dit werd ook geadviseerd vanuit de organisatie. Een paar dagen later heb ik ook gelijk een overnachting geboekt. Houdt er rekening mee dat je vrijwel altijd 2 nachten moet boeken. En dat kan je zo duur en goedkoop maken zoals je zelf wilt. Wil je luxe, dan boek je hotel Seeduyn. Vind je  dat allemaal niet zo belangrijk, kijk dan naar een pension of een Bed&Breakfast. Omdat ik de prijzen van een hotel nogal prijzig vond, en een campingplaatsje vond ik niet een optie vanwege de tempraturen in april, is het een pension geworden. Het is heel simpel, een kamer met 2 aparte bedden en een wastafeltje. Douche en wc op de gang. Maar wel een uitstekende locatie. In de dorpstraat maar wel ver genoeg van de drukte. Dus goed slapen is gegarandeerd. Wat ik overigens ook heb gedaan, heel goed geslapen. En elke ochtend stond het ontbijt klaar. Goed verzorgt en de eigenaren zijn lief en zorgzaam.  Maar wel als tip: boek tijdig. Zodra je een kaartje hebt gekocht voor de wandeling, regel de rest ook want het gaat snel. Pension: http://www.pensionduinendal-vlieland.nl Boot: https://www.rederij-doeksen.nl

Oh ja, misschien ook handig. Kijk ook vast naar een restaurant om te reserveren. De eerste avond hebben wij gegeten bij restaurant De Richel. Goed eten en niet te duur maar reserveren is geen overbodige luxe voor een evenementen weekend. Dus verdiep je vast in Vlieland en maak alvast een keuze.

Wat hebben we daar nog meer gedaan? Heel veel gewandeld. Hele dagen naar buiten geweest en gewoon genieten. Vlieland is een prachtig eiland met veel natuur. Genoeg wandelroutes en fietsroutes. En een wandeling over het strand is nooit verkeerd! En helaas was het weekend te snel voorbij en moest ik weer aan het werk. Het leuke was dat ik afgelopen donderdag jarig was. Ja ja, ik ben 29 lentes jong geworden. Ik ben wel even aan het werk geweest maar ik moest en zou zo snel mogelijk naar huis omdat ik eigenlijk niet wil werken op mijn verjaardag en het was prachtig mooi weer. En hier komen nog een paar foto’s van Vlieland. (Om het af te leren, haha)

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s