Heb jij hier ook last van?

Ik heb helaas niet veel gedaan. Ik zal het eerlijk zeggen. Ja, ik heb niet veel gedaan. Wel heb ik natuurlijk elke dag gewandeld tijdens de lunchpauze maar veel meer dan dat heb ik niet gedaan. Ik zat niet lekker in mijn vel en vond het allemaal zwaar. Ik had mijn maandelijkse periode en dan gaat het nooit echt supergoed bij mij. Alles gaat dan moeilijker en ja, ook mijn darmen. Wat een drama. Maar goed, ik deed echt mijn best om veel te bewegen maar het kwam er gewoon niet van. Ik zat mijzelf alleen maar in de weg en het ging gewoonweg niet soepel. En dan kan ik heel snel er de pest in krijgen. Gelukkig heb ik op mijn werk een aantal collega’s die de welbekende “stok achter de deur” zijn. Maar eenmaal thuis heb ik dat niet. En ja, ik kreeg mijzelf wel van de bank maar het voelde al snel niet goed dus ja, omkeren en weer neerploffen op de bank. En ja, Pasen was net geweest dus lekker veel chocolade eitjes eten. Niet goed voor je maar wel lekker. Toen dat eenmaal achter de rug was, heb ik natuurlijk weer sportief gedaan. Ik wou echt wel maar het kon gewoon niet. Dus zaterdag (koningsdag) heb ik de fiets weer gepakt en lekker een stukje gefietst. Wel een kleiner rondje dan ik in gedachten had maar ik ben wel even sportief geweest. En dat voelde goed. Eenmaal thuis kreeg ik een voldaan gevoel dus ben ik lekker gaan koken voor mijzelf. Ik kreeg nog een berichtje van een vriendin of ik ook nog op het terras kwam voor een borrel. En natuurlijk zeg ik dan geen “nee”. Dus lekker naar het centrum gewandeld en vervolgens nog lekker drankjes drinken. Dat was de zaterdag. Lallend naar huis maar ook dat hoort er bij.

Zondag heb ik een wandeling gemaakt maar ook omdat het niet super ging, heb ik de ronde kleiner gemaakt. Ook omdat het weer niet echt fijn was. Maar ook omdat het gewoon niet wou. En nee, dit had niet te maken met de drank van de vorige dag. Ik had ook genoeg water gedronken en gegeten om geen kater te hebben. Ik liep gewoon niet lekker. Dus ik ben maar weer naar huis gegaan. Thuis de dingen een beetje op orde krijgen en daarna weer lekker op de bank zitten. Seks & the City staat bij mij aan op de ipad dus heerlijk genieten van vrouwenhumor en drama. En voor ik het wist, is het weekend alweer voorbij en kan ik weer aan de bak. Ondanks dat ik het heerlijk vind om buiten te zijn, de rekeningen moeten wel betaald worden. Dat staat me soms wel tegen, ik heb een kantoorbaan en als het mooi weer is, wil ik het liefs naar buiten. En dan heb ik het er erg moeilijk mee, vooral als ik dan even op Instagram kijken en andere mensen wel lekker buiten zijn. Dan ben ik blij als de lunchpauze er is zodat ik even kan “luchten”.  Maar nog even terugkomen op het maandelijkse periode.. ik heb ook vast last dat ik dan negatief ga denken en omdat het sporten niet goed wil, heb ik moeite om dat los te laten. En soms vergeet ik ook gewoon om te denken dat het allemaal  niet waar is. Het is dan een totale strijd in mijn hoofd, wat ik niet uit kan zetten. Ik probeer heel vaak om alles te relativeren. “is dit echt waar?”. Ik vraag me af of jullie (vrouwelijke lezeressen) hier ook last van hebben. Of komt dit dubbel zo hard aan omdat wij ook last hebben van onze darmen? Alles staat in verbinding met elkaar maar dat het soms zo heftig kan zijn… Laat gerust een reactie hieronder achter en wie weet sta ik er niet alleen in.

Bedank voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen en/of fietsavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed en/of #fietsendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s