Start de dag leuk!

Om maar weer gelijk met een kleine overwinning te beginnen: deze week weer fulltime gewerkt. Ging dat makkelijk? Nee. Maar voelde het al iets beter dan die week ervoor? Ja. Klein beetje. En zo ga ik verder. Met kleine stapjes ga ik vooruit. Elke dag gaat de wekker om de zelfde tijd, 6.00 uur. Dan heb ik alle tijd om wakker te worden, eten, klaar maken voor de dag. En misschien, als ik zin heb, lees ik nog even of ik zet een zachtjes een podcast aan op de achtergrond. En zo start ik mijn dag. Mocht jij het zwaar vinden om wakker te worden of uit bed te komen? Ga iets doen wat je leuk vind of waar je motivatie van krijgt. Soms lees ik een paar bladzijden uit een boek of lees ik een artikel in een tijdschrift. Of ik luister een motiverende podcast. In ieder geval, iets met een positieve inval en wat mij kan helpen. Heb je altijd tijd te kort? Zet de wekker iets eerder. Neem even de tijd om een ontbijtje te maken, of dat je iets kan lezen. Soms pak ik mijn telefoon er ook bij en scrol ik op Instagram voor leuke happy quotes. Je start toch anders de dag dan met de gedachte ‘he bah, geen zin vandaag”. Zo probeer ik elke dag positief te beginnen. Lukt het mij elke dag? Hell no. Maar ik probeer het wel. Want het is echt een verschil hoe ik de dag begin, met een negatieve gedachte of een positieve gedachten.  Ik wil je voorstellen om dit ook eens te proberen. En nog een leuke tip: pak een stuk papier of een post-it. Schrijf hier iets leuks op, iets liefs, iets motiverend, bijvoorbeeld: “YOU ROCK” of “vandaag word een leuke dag” of “ik ben goed zoals ik ben”. Verzin iets leuks. Plak dit op de spiegel waar je elke dag in kijkt. Misschien ga je je hele spiegel volplakken of misschien plak je elke dag een andere post-it met een nieuwe kreet. Wees je eigen cheerleader. Dus bijdeze: YOU ROCK!

Maar wat heb ik nog meer gedaan tijdens de werkweek? Natuurlijk gewerkt. Maar ook elke lunchpauze gewandeld. Ja, ik blijf me er aan vasthouden. Even naar buiten. Weg van het beeldscherm en gewoon een frisse neus halen. 30 minuten luchten. En daarna peuzel ik mijn broodje op achter mijn computer en ga ik verder met werken.  Deze hele week heb ik de fiets laten staan en ben ik bezig geweest met mijn website. Ja, daar besteed ik ook het nodige aandacht en tijd aan. Ik probeer elke keer een mooi en boeiend verhaal te vertellen. Ik probeer jullie te motiveren om naar buiten te gaan, te laten bewegen. Sinds ik hier bewust mee om ga, voel ik mij steeds beter. Vraag ik soms te veel van mijzelf? Misschien. Maar dan maak ik consessies met andere dingen. Ik zorg goed voor mijzelf qua voeding, ik pak mijn rust door vroeg naar bed te gaan, ik pak mijn rust als mijn lichaam aangeeft. Ook mediteer ik steeds vaker. Of mediteren mij elke dag lukt? Nee, maar ik probeer het wel elke dag. Het zorgt voor meer rust in mijn hoofd wat resulteert in een rustigere buik. Dus het is weer een win-winsituatie. Ik heb niet een yoga matje in huis, ik lig altijd te mediteren in bed. Vind ik prettig want mocht het lukken dan kan ik mij helemaal overgeven aan de rust en val ik in slaap. Zo heb ik vaak hele goede nachtrust. Ik heb van yoga les geleerd dat alle gedachten mogen komen maar je moet er niks meer doen. De gedachten moet je loslaten. Dat is moeilijk, dat weet ik. Maar als je dat eenmaal kan, geniet van de rust. Puur genieten. En herhaal eens een paar keer tegen jezelf “ik ben goed zoals ik ben”. Kijk eens wat voor effect het op jou heeft.

Zaterdag heb ik de huishoudelijke dingen gedaan die ik al de hele week voor mij uitschoof. En later heb ik een ienimiene rondje gewandeld, dit keer had ik mijn camera weer eens  mee om weer even te prutsen. Zie hieronder het resultaat. En op zondag heb ik even een rondje gefietst op mijn elektrische fiets. Ik kwam nog een groepje ganzen tegen met jongen dus je kan wel bedenken dat ze behoorlijk agressief waren. Ze beschermen altijd de kleintjes. De rest van de dag heb ik niet zo veel  gedaan. Lekker rusten want er staat een drukke week in de planning 

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen of fietsavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed of #fietsendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s