Ik deed mee aan de Avond4daagse

En dit is de reden waarom ik rustig aan deed in het weekend: de Avond4daagse.  Ja, ik heb meegedaan aan de avond4daagse in Heerenveen. Ik had verwacht, toen ik mijzelf inschreef, dat het een gezellig evenement  zou zijn maar helaas was dit niet het geval. Ik heb 3 van de 4 avonden alleen gelopen. Waarom? De organisatie had niet een “groepsstart” in de planning voor de individuele wandelaar. We mochten gewoon om 17.45 uur weglopen. Saai. Demotiverend. Geen groepsgevoel. Jammer, kans gemist. Er had echt iets leuks van gemaakt kunnen worden maar dit viel mij echt tegen. Maar goed, het wandelen. Ik heb de eerste dag in mijn eentje gewandeld en het was opzich best een leuke route. Maar op de momenten dat ik een “inzakker” had, was er niemand die mij verder sleurde. Dus ik moest het alleen doen. Gelukkig wist ik dat mijn vader ergens halverwege mij zou aanjuichen dus dat hield ik voor ogen, dat ik langs mijn vader zou wandelen en even zwaaien. En toen zag ie mij, had een hele stoet verwacht maar ik liep daar alleen. We hebben er allebei om gelachen en daarna ben ik maar verder gelopen want anders was ik blijven zitten. “maak er een training van” riep mijn vader me nog na. Dus dat heb ik maar gedaan. Wat moest ik anders? Zo kwam ik mijn moeder ook nog tegen, ze fietste nog even een stukje mee en toen moest ik de laatste 3 kilometer in mijn eentje afleggen. Gelukkig ging dat snel.  

Ik keek een beetje op tegen de tweede dag. Ik had geen zin want er was toch geen sfeer maar gelukkig had Anna aangeboden om mee te lopen en dat vond ik heel gezellig. Dan gaat de tijd en afstand toch wat sneller voorbij en we hadden het nodige bij te praten dus het was een win-win situatie. Wederom een leuke route en zeker van genoten.  

Dag 3 keek ik nog meer tegenop. Ik moest weer alleen lopen en ik was moe. Mijn benen voelden zwaar aan en ik wou eigenlijk niet gaan. Maar goed, omkleden en schoenen aantrekken en gaan met de banaan. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben begonnen aan de route en na een paar kilometer werd ik in gehaald door een man op leeftijd . Ik sprak hem nog aan met “u heeft de vaart er goed in” waarop hij zei “ja, zaterdag ga ik 30 kilometer wandelen en zondag 50 kilometer”. Waarop ik heb veel plezier en succes wenste. Ik, met mijn stomme kop, probeerde nog een tijdje bij die man te blijven maar hij ging echt te snel en moest ik mijzelf even tot halt roepen. Zo heb ik nog een tijd lang ver achter hem aangelopen en uiteindelijk, ongeveer 3 kilometer voor de finish ben ik hem uit het oog verloren. Ik heb het opgegeven en proberen mijn eigen tempo te lopen. Alleen 1 probleem, ik weet niet wat mijn tempo is. Ik loop mijzelf heel vaak voorbij. Ik mag soms best iets rustiger lopen. Iets meer genieten van de route. Uiteindelijk net iets minder dan 10 kilometer gewandeld in 1 uur en 30 minuten en nog een paar seconden.

De laatste avond zou een klein rondje worden van ongeveer 5 kilometer. Door het centrum van Heerenveen en voordat ik er erg in had, was het ook al voorbij. Medaille opgehaald en snel naar huis was die avond zouden we de verjaardag van mijn moeder vieren.

Beetje moe en pijnlijke benen maar was wel gezellig. Vrijdag nog een dagje gewerkt en in het weekend heb ik rustig aangedaan. Veel met de voetjes omhoog en even bijkomen. En dames, laatst had ik al verteld dat sporten en ongesteld zijn niet goed samen gaan bij mij. Nou, tijdens de wandelvierdaagse was ik ongesteld en ik had juist nergens last van. Geen buikkrampen etc. Sporten helpt daar dus ook tegen. Ik was van te voren een beetje zenuwachtig om dit maar het ging juist hartstikke goed. Dus nog een tip: ga lekker wandelen.

Nog een handige tip voor de mensen die veel wandelen of juist bezig zijn om hun aantal stappen per dag te verhogen, goede voetencrème:

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen en/of fietsavonturen willlen delen op Instragram, gebruik dan #wandelendoetjegoed of #fietsendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s