Fochteloërveen en de Kuiertocht wandelen

Het is weer zondag en dat betekend een wandelverhaal. Soms niet altijd maar dit keer wel. Maar liefst 2 wandelingen gemaakt. Het was natuurlijk een heerlijke korte werkweek, donderdag begon het weekend al dus daar heb ik flink van geprofiteerd. Ik werd uitgenodigd daar mijn schoonzusje en haar moeder door te komen wandelen in Veenhuizen. Dus ik alle vroegte in de auto om in het gebied Fochteloërveen te bewonderen. Ik was daar nog nooit geweest en moet zeggen, wat een mooi gebied. Zoveel rust en natuur. Het is echt een aanrader. We hebben een rondje van ongeveer 15 km gemaakt en wat heb ik daarvan genoten. Het uitgestrekte veen en de mooie wandelpaden. We waren al vroeg in de ochtend dus het was nog heerlijk rustig. Even mijn kop leegmaken en gewoon genieten. Ze hadden mij verteld dat er ook slangen in het gebied zijn, en godzijdank heb ik die niet gezien. Wel genoeg vogels. Niet alleen gezien maar ook gehoord. Kikkers waren actief. En dat waren de enige geluiden die we hoorden. En het was niet zonnig en niet te koud dus het was perfect wandelweer. Hier nog een paar foto’s:

En, ik moet eerlijk zeggen, het was ook goede warming up voor de Kuiertocht die ik zaterdag heb gewandeld.

Vrijdag merendeels met de voetjes omhoog want ik voelde de 15 kilometer wel een beetje. Maar ik was klaar voor zaterdag. Vroeg naar bed, slapen en de volgende ochtend fris en fruitig opstaan. Alleen dat fris en fruitig was niet helemaal goed gegaan. Ik voelde de 15 kilometer nog steeds in mijn benen en begon me af te vragen of het wel zou lukken om de 20 kilometer te wandelen. Maar goed, mijn wandelkleding aan en alles in de auto gegooid. Schoonzusje en mijn vaste wandelmaatje opgehaald en naar De Blesse gereden want daar was de start. We mochten om 9.30 uur starten en we had prachtig weer. Er waren heel veel mensen maar gelukkig hadden ze starttijden dus de drukte onderweg viel opzich wel mee. In het begin loop je altijd een beetje tegen elkaar aan en kan je niet genieten van de omgeving maar naarmate de kilometers verstreken trok de hele groep mensen toch uit elkaar en kon je heerlijk wandelen. Het was opzich een leuke route en omgeving maar de Kuiertocht van 2 jaar terug vond ik mooier. Nu liepen veel op fietspaden en autowegen en dat is toch anders dan in het bos waar mijn voorkeur wel naar uitgaat maar dat is een persoonlijke mening. Maar wederom was de organisatie goed en alles wat duidelijk aangegeven en er was genoeg faciliteiten onderweg zoals dixi’s, drinkwaterpunten en kraampjes waar ze je (gratis) een banaan, koek en waterflesje gaven. Op sommige punten kon je zelfs soep of broodje hamburger kopen. Kortom, je hoeft niet eens eens tas met eten mee te nemen. Ik doe het altijd wel voor het geval dat. Zo kwamen we ook langs een boerderij waar Friesland Campina stond om hun spul aan de man te brengen en je mocht alles gratis proeven en proberen. En daarna mochten we door de stallen weer verder met de route. Super leuk om daar te kijken. Al met al was het een leuke, goed georganiseerde wandeltocht en zeker een echte aanrader. Ik voelde mijn benen behoorlijk na deze wandeling en de rest van de dag heb ik helemaal niks gedaan. Zondag heb ik toch maar even mijn elektrisch fiets gepakt om de benen een beetje los te fietsen. Dat voelde toch best goed. In de avond nog gezellig bij mijn broer en schoonzusje gegeten, BBQ, en daarna vroeg naar bed om vervolgens de werkweek weer te laten beginnen.

Mocht je meer informatie willen, hier is de link: https://www.pskuiertocht.nl/ 1 keer in de 2 jaar word deze wandeling georganiseerd, en de omgeving is elke keer anders.

En nu nog een paar foto’s:

Bedankt voor het lezen en mocht jij wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s