Alleen maar leuke dingen gedaan!

Na een lang weekend was het wel weer even wennen om een hele week te werken. Nee, grapje. Viel reuze mee. Het was gewoon gezellig en leuk op het werk dus dan vliegt de tijd altijd voorbij. Het was soms wel pittig maar dat hoort erbij. Maar ik keek wel uit naar de vrijdagavond! Waarom? De Nachtswalkerstocht! De laatste keer dat dit werd georganiseerd en ik had nog nooit meegewandeld en dit jaar heb ik mij toch maar ingeschreven. Samen met mijn vaste wandelmaatje plus haar man, schoonzusje haar moeder plus vriend en daar de zoon plus vrouw. Ja, de groep word steeds groter. Super leuk. Steeds meer mensen gaan wandelen en dat is alleen maar goed. Deel ook vooral jullie eigen wandelverhalen met mij he, het mag altijd. Vind ik altijd leuk om te lezen. Terug naar de Nachtswalkertocht, we moesten ons melden tussen 19.30 uur en 20.30 uur in Nieuwehorne en om 21.00 uur is de start. Omdat het nogal al regenachtig was en er wel onweer was voorspelt, heeft de organisatie de 30 kilometer afgezegd. Niet dat ik het erg vond want ik had me ingeschreven voor de 15 kilometer. We kregen allemaal leuke lichtgevende bandjes bij de inschrijving en sommige mensen waren compleet versiert in kerstverlichting. Eerst ziet er een beetje raar uit maar zodra de nacht zijn intrede doet, zag het er wel heel vet uit. De route was super leuk en ze hadden het heel leuk aangekleed met verlichting in het bos maar ook met mini toneelstukjes. Ik heb 15 kilometer genoten en ik vind het jammer dat het voor mij de eerste en gelijk de laatste keer is. Er werd goed voor ons gezorgd, om de aantal kilometer kregen we iets van drinken of eten aangeboden en we hebben gekeken in een stal vol met koeien en waar bouillon met een stukje brood klaar stond. Ook gezellige muzikanten stonden langs te route om ons te vermaken. Het laatste stuk liepen we door de weilanden en daar was geen licht en iedereen had hun verlichting aan die we kregen bij de start en of hun eigen meegebrachte verlichting. Het was prachtig om te zien. Een lange slinger van verlichting door het weiland. Echt genieten. Gelukkig hebben we het weer mee gehad. Geen druppel regen. Wel in de verste verte een beetje onweer gezien dus dat zorgde ook voor de nodige sfeer en verwondering. Kortom, wat een prachtige wandeling en ik wil de organisatie ook via deze weg bedanken. Mocht jij toch een beetje nieuwsgierig zijn, hier is de website: https://www.doelgerichtwandelen.nl/nachtswalkerstocht-2 ze organiseren vaak genoeg andere wandelingen dus mocht je interesse hebben, hou deze site in de gaten. Helaas heb ik niet veel foto’s gemaakt voor mijn website, ik wou gewoon genieten. Ik heb welgeteld 1 foto. Dus hier komt ie:

Na de wandeling had ik natuurlijk lang weekend en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Zaterdag naar de bios geweest, the Hustle, als je humor hebt dan moet je deze gaan kijken. En ja, deze kan je met een man kijken. Het is niet een echte meidefilm. Daarna nog even een drankje en nacho’s genoten ter afsluiting van deze leuke avond.

De Walrus in Sneek

Op zondag ben ik met mijn beste buddy naar Lemmer geweest voor een drankje. En omdat we al een lange tijd elkaar niet hadden gezien, hadden we natuurlijk veel te bespreken. Helaas heb ik niet een foto van ons allebei maar hier dan van mij alleen.. haha

Het gaat de laatste tijd heel erg goed met mijn darmen. Ik heb er weinig last van en kan lekker veel dingen doen. De dingen die ik wil doen, kan gewoon zonder dat ik mij tegengehouden voel. En ik blijf er van overtuigd dat wandelen mij hierbij helpt. Soms stroomt mijn hoofd over van gedachten maar ik laat me niet meer gek maken. Zodra ik merk heb dat mijn hoof “volloopt” ga ik wandelen. En het liefst doe ik dat in het bos. Lekker in de natuur. Niet bezig zijn met schermen of berichten die altijd maar binnenkomen. Ik ben ook heel gevoelig voor prikkels zoals geluid maar ook voor energie. En ik het bos heb ik dat veel minder, ik kan daar op adem komen. En ik hoop echt dat, als je hier ook last van hebt, dat je naar buiten gaat. Lekker naar het bos of misschien helpt het strand jou juist heel goed. Ik spreek uit ervaring dat als mijn hoof vol zit, mijn darmen beginnen op te spelen. Ik heb er eens een tijd op gelet wanneer ik zomaar last krijg van mijn darmen en dat ging altijd gepaard met hoe vol mijn hoofd zat. Te veel gedachtes, te veel nadenken, te veel ellende in mijn hoofd. En waarom? Je kan jezelf echt ziek maken door alles maar te bedenken. Laat het eens los. Wees nu eens waar je bent. Gebruik je volledige aandacht op datgene wat je nu doet. Laat het los. Wat doe jij om even los te komen van je dagelijkse leven? Wat doe jij om even tot rust te komen?

Nachtswalkerstocht 2019

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s