Make-up en wandelen in het bos

Vorige week zondag eindigde ik het bericht dat ik in een lang weekend had, zoals heel Nederland. Dus ik ga nog even verder. Op maandag was er “Skoattemerke” in Oudeschoot.  Wat is dat? Nou, een fries feest. Als je vroeg genoeg bent kan je een paard, ezel, schapen en kippen kopen. Ja, de dieren leven. Het is van oudsher een boerenfeest. Door de jaren heen kwam er ook een feesttent bij en inmiddels is er ook al een hele markt bij gekomen. Een markt waar je van alles kan kopen. Fruit, kleding, eten, schoenen. Eigenlijk alles wat je normaal ook op de markt tegen kan komen. Maar, het is wel leuk. Vroeger vond ik het niet veel aan omdat het niet goed georganiseerd was. Liep ik als klein meisje aan de hand van mijn vader of moeder door een menigte dronken lui. En toen was dat eng. Ik ben er sindsdien nooit meer geweest omdat ik de menigte dronken lui altijd voor mij zag. Maar tegenwoordig wonen er vrienden in Oudeschoot en ik dacht “laat ik het weer eens proberen en mocht ik het niet leuk vinden, kan ik daar altijd naartoe”. Dus zo gedacht, zo gedaan. En ik moet toegeven. Het is leuk. Wel heel druk maar super leuk. Gewoon om eens te kijken wat er is en de sfeer is goed. Er staan nog steeds feesttenten maar dit word afgezet met hekken dus dat je zomaar tussen een menigte dronken lui staat, overkomt je niet zomaar. We hadden prachtig mooi weer en er waren veel mensen. Blijkbaar komen mensen van buitenaf hier graag naartoe. Sommige mensen komen speciaal voor de dieren en sommige komen echt puur voor de gezelligheid. Wat ik goed snap. Na een uur in een feesttent te hebben gezeten vond ik het leuk geweest. En ben toen naar de vrienden gelopen om daar nog heerlijk vanuit de tuin naar alle mensen te kijken. En omdat ik nog redelijk moe was van de wandelingen de afgelopen weken, ben ik vroeg naar huis gegaan en nog lekker op de bank gelegen met de voetjes omhoog. En zo werd mijn lange weekend afgesloten. De volgende dag was het weer even pittig om vroeg op te staan maar eenmaal uit bed ging het weer prima. Ik was wel blij dat het nog een korte werkweek was en de week vloog voorbij. Lekker gewerkt en weer nieuwe dingen geleerd wat het ook weer extra leuk word. En zo was het ook weer bijna weekend. Ik had de vrijdagochtend al het gevoel dat het voor mij even te druk zou zijn en ik had gelijk. Ik gooide mijn camera in de auto en ik had mijzelf voorgenomen om na het werk gelijk door te rijden naar het bos. Ik was er maar 20 minuten maar wat was het fijn. Even op adem komen. Mijn hoofd leeg maken en daarna door naar mijn ouders. Samen gezellig gegeten en daarna ben ik lekker naar huis gegaan. Nog even wat huishoudelijke dingen gedaan en toen lekker met de voetjes omhoog en een wijntje gedronken. Heerlijk ontspannen de avond doorgebracht.

Ik had in de planning om zaterdagochtend te gaan wandelen maar ik was te moe om vroeg uit bed te komen en het weer was ook niet goed. Het regende dus ik heb lekker de ochtend op de bank doorgebracht. Lekker ontbijtje voor mijzelf gemaakt en een film op Netflix aangezet. Murder Mystery is wel een leuke. Ik kon niet de hele tijd mijn hoofd er bij houden omdat ik gewoon erg moe was maar de film is wel een aanrader. In de middag ben ik bij een vriendin geweest, ze had me uitgenodigd voor een make-up workshop van het cosmeticamerk Blezi. Nog nooit van gehoord, en ik ben nogal sceptisch over make-up, puur om mijn huidproblemen die ik ervaar dankzij de ziekte van Crohn en de medicatie. Het is al een drama om de juiste dagcrème en nachtcrème voor mijn huid te vinden maar daar vertel ik een andere keer meer over. Maar ik vond het een super leuke middag en ik heb veel geleerd. Ik ben wel naar huis gegaan met een goede wenkbrauwgel en een lipstick die de hele dag blijft zitten. Het was heel gezellig en Berber (de verkoopster van dit merk) heeft het heel leuk georganiseerd voor de groep. Lekker laagdrempelig en gewoon lekker prutsen. Zoals wij vrouwen dat graag willen. Ze helpt waar je hulp nodig heeft of ze geeft je tips over hoe je het beste een product kan aanbrengen. En kleuradvies kan ze ook nog geven dus dat is ook heel fijn. Kortom, een geslaagd make-up workshop!

Mijn gekochte producten: brow fix en lip fix

In de avond, dus na het avondeten, na het douchen, zat de lipstick nog steeds waar het zitten moet dus ik ben tot nu toe tevreden maar ik zal binnenkort laten weten of het na een dagje werken en uiteten nog zo is. Dus binnenkort meer.  

Zondag ben ik samen met een vriendin lekker vroeg het bos in gegaan van Sint Nicolaasga. Een wandeling van 9 kilometer gemaakt en voor nu was het meer dan genoeg. Ik had mijn insulated dopper gevuld met thee en die hebben wij halverwege de route lekker aan het meertje opgedronken. In het zonnetje en het was nog maar 9.00 uur dus het was lekker rustig. Veel gekletst maar ook echt genoten van de omgeving. Kortom, een ochtend goed gespendeerd. Daarna hebben we bij haar thuis een kopje koffie gedronken en ben ik daarna naar huis gegaan. Ik wou de middag lekker spenderen in de tuin van mijn ouders maar de zon liet zich niet meer zien dus ik ben maar naar huis gegaan. Toen ben ik bezig geweest met mijn site en ik heb de foto’s van die ochtend op mijn Ipad gezat en daar nog even mee gekloot. En al gauw was de zondag ook al voorbij. Kortom, een heerlijk ongedwongen weekend.

Dat mijn darmen nu zo rustig zijn komt, denk ik, doordat ik nu een goede balans heb gevonden tussen actief en rust. Ik zorg dat ik voldoende beweeg door regelmatig te wandelen en ik zorg er ook voor, dat wanneer mijn lichaam dit aangeeft, dat ik rust neem. Dus misschien is dat iets wat jij jezelf ook kan aanleren. Wat zou jij qua actief willen doen? Wandelen/fietsen/hardlopen/steppen/sportschool/zwemmen/volleybal. Verzien iets wat bij jou past of wat jouw leuk lijkt. En wat kan je doen als je rust wilt? Lezen/tekenen/puzzelen/breien/spelletjes spelen/knutselen. Ik ben er echt  van overtuigd dat dit je kan helpen als je momenteel veel last hebt van je darmen. Of juist dat je een te volle hoofd hebt. Ik merk vaak genoeg aan mijzelf dat als ik ergens mee zit of dat mijn hoofd vol zit, dat het gelijk uit in buikpijn. Dus waarom jezelf niet iets geven waardoor jij weer alles onder controle hebt in je hoofd, of dat je kan loslaten waar je mee zit? Wees eens lief voor jezelf. En mocht je er niet uitkomen, zoek hulp. Zoek iemand die jou er bij kan helpen. Ik heb meerdere hulpen gehad en heb van iedereen wat geleerd. Ik vond niet iedereen prettig en soms is het gewoon niet een “match” maar elke keer leerde ik wel iets en kwam ik wel een stapje verder. En ik hoop echt dat jij jezelf dat ook gunt. Zorg voor rust in je hoofd. Zorg goed voor jezelf. En ik wil je niet dwingen tot bepaalde dingen maar wandelen doet je goed. Geef het eens een kans en oordeel daarna. Want het is het meest makkelijk actieve sport die er is. Je staat op van de bank, loopt naar de deur, trekt de deur open, stap naar buiten, smijt de deur achter je dicht en zet de ene voet voor de ander. Je wandelt! Meer is er niet voor nodig. En soms is het heerlijk om in de regen te wandelen. Dan regent alle zorgen van je af. Ik wil niet zeggen dat het altijd fijn is maar soms, kan dat echt de doorslag geven. En laat het mij zien, als je het probeert. Vind ik super leuk en misschien motiveer je de mensen om je heen om het ook te doen!

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed en laten we elkaar motiveren!

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s