Waarom ik vroeg uit bed stapte

Afgelopen donderdag ben ik weer eens heel vroeg uit mijn bed gestapt. Het is mooi weer en ik wil de ochtendzon op de foto zetten. Ik zit al bijna elke ochtend uit het raam te kijken en mijzelf een beetje lichtelijk te vervloeken dat ik niet eerder uit bed ben gestapt om de mooie zonsopkomst op de foto te zetten. Ik ben moe, ja, maar als je wat wilt, moet je er voor werken. Dus dat betekend ook vroeg uit bed. En de woensdagavond heb ik maar gelijk actie ondernomen en mijn wekker op 5.00 uur gezet. En wat vervloekte ik mijzelf die ochtend. Ik wil slapen. Ik wil er niet uit. En toch ben ik eruit gegaan. Ontbijt gemaakt , uit het raam gekeken en gelukkig was het nog enigszins donker. Yes, dit gaat goed komen. Ik ga vandaag mooie foto’s maken. Dus alles thuis in orde maken zodat ik mijn spullen kon pakken en vertrekken. En daar stond ik dan, 10 minuten gereden om naar een mooie zonsopkomst te kijken. En natuurlijk te fotograferen. Er was dauw, de zon zat nog achter een wolk maar het was al prachtig. Dus mijn camera installeren en alvast beginnen met foto’s maken.  En ik zal eerlijk zeggen, ze zijn mooi geworden.

En wat heb ik genoten. Ik heb niet alleen foto’s gemaakt maar ook gewoon even staan en gewoon genieten. Even stil zijn. Hiervoor ben ik vroeg uit mijn bed gekomen. Voor deze mooi gekleurde lucht. En zo zie je maar dat ik echt wel van de kleine dingen kan genieten. Ik moet er wat voor overhebben maar dan krijg ik er ook iets moois voor terug. Dan hoef ik de foto’s niet te bewerken of heel minimaal. Nu we het toch hebben over fotobewerking, ik ben er geen fan van. Maar ik zal liegen als ik zeg dat ik het nooit doe. Ik bewerk meestal de foto’s waar ik zelf op sta. Ik heb vaak en snel last van een rode huid. Komt ook door de medicatie en mijn hartslag hoeft maar even iets te versnellen en dan heb ik al een rood hoofd. En dat vind ik niet altijd leuk. Ik wil ook wel eens een foto van mijzelf waar mijn huid rustig op is maar helaas is dat meer een wens dan realiteit. Welkom in mijn leven met de ziekte van Crohn en medicatie. Iets wat ik moet accepteren van mijn dokter. Soms plaats ik een foto die onbewerkt is en dan zie je toch wel echt de rode stipjes in mijn gezicht. Of de rode gloed. Het is leuk naar een wandeling of fietsrondje maar niet als ik gewoon sta. Niet als ik gewoon een foto maak. Dan vind ik die rode huid niet zo leuk. Maar het komt allemaal goed door de fotobewerking app. Of gewoon een filter. Maar dat ter zijde. Nadat ik mijn foto’s heb gemaakt, ben ik rustig naar mijn werk gereden om eerder te beginnen en in de hoop eerder naar huis te kunnen. Het is 38 graden zeg. Wel lekker, ik geniet er wel van maar ik kan er niet zoveel mee. Ik kan niet zoveel. Word snel moe. En ik geloof ook wel dat mensen een zomerdepressie kunnen krijgen. Want je kan niet veel en dan word je toch echt wel geconfronteerd met je eigen gedachten en gevoelens. Dat is ook iets waar ik tegenaan loop. Door mijn ziekte heb ik regelmatig last van negatieve gedachtes. En meestal los ik dat op door iets actiefs te doen en nu is het niet mogelijk. Maar om eerlijk te zijn, ik heb er nu ook niet echt last van. Dat scheelt maar ik kan me wel indenken hoe het kan voelen. En dat is niet leuk. Dus een tip voor diegene die hier last van heeft, probeer afleiding te zoeken. Ga een leuk boek lezen. Ga eens opzoek naar plaatsen die je ooit wilt bezoeken, stad of land, maakt niet uit. Of misschien een wandeling die je wilt maken, kan je nu mooi voorbereiden, iemand uitnodigen om samen op pad te gaan. Ga tekenen. Ga de tour de France kijken. Een leuke film en eet een ijsje. Ook aan deze temperaturen komt een eind. En dan kan je gewoon doen wat je altijd doet.

Hier zijn de foto’s (allemaal onbewerkt):

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

3 gedachten over “Waarom ik vroeg uit bed stapte

 1. Hoi Tanya,
  Je moest dan wel vroeg uit je bed, maar het resultaat mag er weer zijn. Prachtige foto’s en ik kan me voorstellen dat de rust, zo vroeg in de ochtend een geweldige ervaring moet zijn geweest.

  Actief zijn om de gedachten even te parkeren in je hoofd is een goede en ook gezonde manier. Ik ga op momenten dat mijn gedachten met me aan de haal gaan ook altijd heel erg actief aan de gang. Dat kan variëren van zwaar werk in de tuin doen, meer dan 10km wandelen tot een uur of 2 fietsen. Goed voor de conditie en mijn gezondheid. En het levert even rust op in mijn hoofd.
  Ga zeker door met actief de natuur in trekken en blijf vooral ook schrijven, fotograferen en delen.
  Dank je wel weer voor je verhaal en succes met alles.
  Peter Baardmans

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s