Eindelijk een lang weekend vrij

Een lang weekend. Wat is dat fijn zeg. Er is een leven buiten werk. Haha, dat had ik al heel lang niet meer meegemaakt en wat was dat fijn. Ook nog mooi weer, wat wil ik nog meer? De eerste dag natuurlijk uitslapen zonder wekker en ik was vroeg wakker, ander half uur later dan normaal. Maar goed, het is uitslapen. Lekker rustig wakker worden, ontbijtje maken en bedenken wat ik allemaal zal gaan doen die dag. In de middag had ik al een afspraak staan maar de ochtend was nog helemaal open. Ik moest nog wat bankzaken regelen dus dat dan maar eerst, daarna nog een rondje door het centrum en toen toch maar weer naar huis gegaan omdat ik moe was. Ja, ik was heel snel moe. Wat wil je ook na zulke weken. Helemaal gesloopt. Nog een wasje aangezet, wachten tot dat klaar was en daarna even een broodje gegeten bij mijn moeder.

In de middag had ik afgesproken met vriendinnen in Ter Idzard omdat ze haar stenen wou laten controleren want ze had het gevoel dat ze niet meer hun werk deden. Nou, dat bleek te kloppen. Dus alles testen werden weer gedaan en liepen ze de winkel uit met nieuwe werkende stenen. Dit keer hoefde ik niks maar ik vind het gewoon een fijn winkeltje om te zijn. Ook vind ik het leuk om er met vriendinnen over te praten. Niet iedereen staat hier voor open of begrijpt dit maar zij gelukkig wel. We zijn allemaal heel gevoelig en zoals Tosca dat zei: dat is iets moois en sterk maar dat moet goed beschermd worden. Dus vandaar dat we allemaal de Labradoriet bij ons hebben. Grappig hoe zo iets in zijn werk gaat, dat we bij heel veel mensen hetzelfde gevoel hebben, goed of slecht. Ik voel me er niet meer zo alleen in. Iets wat ik jarenlang heb ervaren met andere mensen. Hoevaak ik vroeger en soms nu nog hoor dat ik “anders” ben. Ik vind het fijn en prettig dat ik nu mensen heb gevonden die ook zo zijn. Ik voel me minder “anders”.  Daarna werd alles nog even goed besproken en uitgezocht op het internet tijdens een drankje op het terras van Van der Valk en we kwamen tot de conclusie dat we hier iets mee ga doen. Al is het alleen samen opzoek naar dit soort winkeltjes. Gewoon ontdekken en we zien wel. En omdat het vakantie is, en bij mij traditie is dat ik pannenkoeken eet, hadden we al in de planning om te gaan eten in het pannenkoekenschip. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet een aanrader is op een warme dag maar ik snap wel waarom mensen daar graag naartoe gaan om een pannenkoek te eten. En je hebt daar veel keus, heel veel keus. Misschien wel te veel keus. Maar dat mag de pret niet drukken en het is super leuk voor kinderen. Maar ook voor grote mensen hoor. No worries. En omdat het nog prachtig mooi weer was, zijn we daarna nog lekker op het terras gaan zitten. Heerlijk mensen kijken, ouwehoeren en gewoon genieten van de prachtige warm zomerse avond. Wat wil een mens nog meer. Ik had verwacht dat we al om 20.00 uur weer thuis zouden zijn maar het is 22.30 uur geworden. Ja, dat doet een fijne zomerse avond met je.

Maar dat geeft niet want vrijdag had ik ook nog vrij. Die dag heeft het veel geregend en opzich vond ik dat niet zo heel erg. Ik was moe en kon hierdoor lekker niksen en nog meer niksen. Dus een beetje tv kijken, ik ben weer opnieuw begonnen met de serie Suits. Heerlijke serie. En in de avond een nederlandse film op netflix. Niet spannend maar heerlijk om tot rust te komen. De zaterdag had ik wel een planning. Haha nee hoor, komt nu dramatischer over dan het werkelijk was.  In de middag naar Sneek geweest want ja het is Sneekweek. Dus de middag gespendeerd op terras van de Walrus. Als je daar naartoe gaat, naast het goede eten wat ze op de kaart hebben staan, bestel ook eens de nacho’s bij de borrel en/of een monchou bij je kopje thee of koffie. Geloof me en bedank me later. Na de uren lang kijken naar langslopende mensen werd het toch echt tijd dat deze 2 oude  dametjes naar huis gingen want we hadden genoeg grapjes gemaakt.

Eenmaal thuis maar weer netflix aangezet en de rest van de avond op de bank gelegen. Spannend he? Mijn bankhang verhalen. Ja, zo moe ben ik. Maar die avond dacht ik “weet je wat, ik ga morgenvroeg wandelen”. Nou zondag werd ik wakker en had daar totaal geen zin in. Wel ben ik even naar mijn ouders gewandeld maar dat is een stukje van 25 minuten want ik had een omweg gemaakt. Maar meer dan dat is het niet geworden. En ja, het verhaal word spannender en spannender want de rest van de dag heb ik gewoon weer heerlijk op mijn bank doorgebracht. Wat een leven. Ja,wat een leven buiten het werk om. Ik had de rust nodig en die heb ik gepakt. Ik was kapot en om het minst of geringst had ik al een verhoogd hartslag en dat is natuurlijk niet goed. Maar ook deze avond heb ik iets met mijzelf afgesproken, ik ga weer vaker wandelen. Ik moet weer conditie opbouwen. Na weken lang alleen maar werken en nauwelijks iets anders doen, word je niet vrolijk van. Dus elke dag, na het eten moet ik weer naar buiten. En hopelijk hou ik het vol. Ik weet dat het mij goed doet dus dat is al een goede stok achter de deur.   

En ik weet dat ik merk aan mijzelf dat ik de afgelopen weken niet creatief ben geweest, ik was geblokkeerd, ik was niet meer creatief. Ik kon niet meer schrijven en ik blokkeerde volledig. Natuurlijk als ik alleen maar werk, is er ook  niet iets leuks te vertellen maar soms kan ik dan nog wel iets anders leuks vertellen maar zelfs dat lukte al niet eens. De dagen vrij, een lang weekend heeft mij wel goed gedaan. Ik voel de blokkades als iets minder en misschien komt het nu allemaal weer los. Ondanks dat ik de laatste tijd niet zo consequent aan het posten was op mijn website, bleef ik wel leuke berichten ontvangen van jullie en dat waardeer ik enorm. Zo weet ik ook dat ik goed bezig ben en dat ik nog steeds iemand help. Dat is mijn doel ook van deze website, dat ik mijn verhaal deel en daardoor 1 van jullie help. Blijf gerust berichten sturen, vind ik leuk. Ik waardeer het enorm.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s