Heerlijk weekend, gewoon een heerlijk weekend

Wat heb ik een heerlijk weekend gehad. Vrijdag niet een borrel gedaan maar gelijk naar mijn ouders om te eten en daarna naar huis om nog even een paar boodschappen te halen zodat ik lekker thuis kon blijven. Op de bank ploffen en en tv kijken. Maar voordat dat bankhang-feestje kon beginnen ben ik natuurlijk eerst naar de supermarkt geweest, wandelend en met een omweg. Ja, zo kan je ook stappen maken. Het was niet een grote ronde maar toch meer dan gelijk recht op je doel af. Soms is het gewoon fijn om een omweg te maken. Vooral als ik aan mijzelf merk dat ik niet genoeg heb bewogen. Ik zit de hele dag voor mijn werk dus als ik beweging kan pakken, dan doe ik het wel. En toen kon ik wel op de bank gaan zitten, ik weet niet eens meer welke film of serie ik heb gekeken. Misschien heb ik ook wel gewoon voor me uit zitten staren en geen aandacht gegeven aan de tv. Later dan normaal naar bed en gewoon chillen. Ik vind het altijd een fijn idee om naar bed te gaan en weten dat de wekker niet gaat. Zoals altijd ben ik wel op tijd wakker, het zit in mijn ritme en ik kan er niks aan doen. Dus 7.15 uur stond ik naast mijn bed en gelijk een ontbijtje voor mijzelf gemaakt. Ik had geen zin in tv of een boek dus heb ik lekker mijn koptelefoon opgezet en muziek geluisterd. Ja, ik doe een koptelefoon op om muziek te luisteren want ik wil mijn buren er niet mee lastig vallen. Dus heerlijke oude nummers geluisterd die mijn vader me vroeger al liet horen en al gauw was ik in een trip down memory lane en zag ik mijzelf als klein meisje dansen en gek doen. Hoeveel emotie kan je krijgen van muziek. Leuk is dat. Soms hoor ik een nummer en denk ik gelijk terug aan een vakantie. Ik denk dat veel mensen dit hebben. Je word getriggerd door muziek en daaraan de herinneringen. Dus naar een paar uur luisteren was ik er weer klaar mee en ik wou bezig met het huishouden.

Dus de stofzuiger en de dweil gepakt en alles lekker schoongemaakt, daarna nog een paar verhuizen gepakt die ook maar eens leeg gehaald moest worden. Ondertussen mijn bestie een berichtje gestuurd om te vragen of ze zin had om in de avond bij mij te komen eten. En dat wou ze, en natuurlijk brak toen het paniek uit. Wat moet ik klaarmaken? Ik ga geen pizza halen of thuisbezorgd.nl gebruiken. Dus naar de supermarkt gegaan om inspiratie op te doen en al vrijsnel had ik het voorgerecht al; rode bieten salade. Wat gooi je dan allemaal in een kom: rode bieten, linzen, rode ui, geitenkaas, walnoten en een beetje honing. Natuurlijk moet je alles even snijden, behalve de linzen, die moet je even afspoelen. Daarna gooi je alles in de kom en schep je alles om tot het een beetje gemengd is. Oh ja, dit is een prima gerecht die je al in de ochtend of middag klaar kan maken. Daarna had ik in gedachten om een wrap te maken. Wrap met kip, avocado, rode ui, tomaatjes, komkommer. Heel simpel maar heel lekker. En gezond, en snel en voedzaam. Ik ga niet de voedingswaarden hier noteren, daarvoor moet je maar naar andere websites. Maar het is wel een leuke tip voor als je inspiratieloos bent voor het eten. Ik wou ook gezond doen qua drinken maar mijn bestie had een fles rose meegenomen en die was te lekker om te laten staan. Dus die hebben we ook aardig soldaat gemaakt. En wat was het een fijne avond. We hebben na het eten lekker Netflix aangezet, ken je de film “the inbetweeners”? wat een slappe britse humor film is het. We hebben ons weer stuk gelachen. Het is al een oudere film dus verwacht niet de meeste hippe dingen maar voor de humor kan deze prima, goed vermaak. De avond was afgelopen rond een uur of 22.30 uur. En wat hebben we een leuke avond gehad, en wat was ik de volgende dag kapot. Ik wou nog wat spullen opruimen maar ik kon niet meer. Mijn benen voelde aan alsof ze mij niet meer konden dragen en ik heb lekker rustig aan gedaan. Later op de dag nog wat boodschappen gehaald, als het toiletpapier bijna op is, dan moet je wel he. Dan heb je geen keus, haha.  

Wat heb ik zondag nog meer gedaan? Vrij weinig. Ik heb voor mijzelf besloten dat ik iets meer groente en fruit wil gaan eten. Ik heb de afgelopen weken niet goed voor mijzelf gezorgd. Veel borrelen met de nodige hapjes en natuurlijk chips en snoepjes thuis op de bank. Nee, niet goed. Dat merk ik aan mijn darmen maar ook aan hoe ik mij voel, mentaal. Het ging met ups en downs en ik wil het meer stabiel hebben. Zo zie je maar weer dat voeding invloed heeft op hoe je je voelt. Dus ik ga het gewoon proberen en zie wel. Het zal niet gelijk goed gaan bij het eerste beste stukje broccoli  maar de aanhouder wint, toch? En natuurlijk weer vaker naar buiten. De fiets naar het werk pakken en vaker in de avond even een rondje wandelen. Het is niet moeilijk maar ik moet het wel gewoon doen. Dus ik ga het weer proberen. Als afsluiter: op de zondagavond natuurlijk Fast and Furious gekeken! En dat was mijn weekend, hoe was die van jou?

Wachten tot de film begint!

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s