Weer eens de fiets gepakt..

Mijn eerste keer weer op de fiets naar en van het werk. En hoe beviel mij dat? Nou, best pittig. Ja, ik fiets op een elektrische fiets maar dat betekend niet dat ik die maar gelijk voluit zet. Nee, mooi op de helft. En mijn fiets heeft 3 versnellingen en die gaat dus ook op de zwaarste versnelling. Ik wil wel voelen dat ik iets aan het doen ben. Daarom viel het mij zwaar. Ik had al een tijdje niet meer op de fiets gezeten en het was weer even wennen hoor. Maar het ging opzich wel goed. Ik had prachtig mooi weer en dat maakt het ook een stuk lichter en leuker. En ja, ook maar gelijk besloten dat ik dit weer vaker ga doen. Als ik een beetje fit wil worden en blijven zal ik toch iets meer moeten doen dan alleen wandelen tijdens de lunchpauze. Ik wil niet de nieuwste fitgirl zijn, maak je daar maar geen zorgen om maar een beetje sportief zijn,  vaker betere keuzes maken qua voeding, kom ik al een heel eind en ik wil gewoon lekker in mijn vel zitten.

Ik wil tevreden zijn met mijzelf. En dat ben ik wel alleen soms even niet. We worden doodgegooid met het perfecte lichaam. Een lichaam dat op een bepaalde manier gespierd moet zijn, je buik platter, je kont ronder, je armen moeten strak zijn en vergeet je kaaklijn natuurlijk ook niet. Het moet allemaal strak en scherp en owee als je een rolletje hebt of je vel hangt iets losser dan zou moeten. Moeten? Ja, volgens de samenleving van nu. Ik heb over het algemeen maatje 38, niet raar juist normaal maar ook ik voel mij soms gewoon te dik. En dat slaat natuurlijk nergens op. Want maatje 38 is juist gezond en normaal. Maar waarom voel ik dan toch de druk van het dunner moeten zijn? Het zit ook merendeels tussen mijn oren hoor. Maar vedomme he, we worden er ook wel mee doodgegooid. Je hoeft Instagram maar te openen en je krijgt al vrij snel te zien “wil jij er ook zo uit zien? Meld je dan snel aan”. Nee. Ik wil vedomme lekker in mijn vel zitten, of het nou mijn huid strak of los zit kan me gestolen worden. Ik wil me goed voelen ongeacht hoe ik er uit zie. Ja, ik gebruik sporten om mij goed te laten voelen, mentaal. Ja, mentaal. Dat het lichaam op een gegeven moment ook strakker in het vel gaat zitten is mooi meegenomen maar is niet mijn hoofdreden om te gaan sporten of überhaupt te gaan bewegen.

Borrelen met de nodige hapjes

Dus stop met promoten dat je pas goed over jezelf denkt of voelt als je een tering strak lichaam hebt. Promoot eens dat je ook gewoon betere keuzes qua eten kunt maken. En dan niet als uitkomst een lekker strak lichaam maar dat je mentaal lekker in je vel zit. Ook dat is belangrijk. Wat! Misschien wel het aller belangrijkst! Kies een keertje  voor een dagje alleen maar water drinken en laat al het andere drinken eens staan, ja ook de koffie. Of kies eens voor een dagje zonder vlees. Of maak de keuze dat je een dag lang alles sportief gaat doen, fietsen, wandelen of rennen naar je werk er weer terug naar huis. Of een kleine verandering zoals elke dag je hele lunchpauze te gaan wandelen. Of een dag lang geen koekjes eten, persoonlijk mijn moeilijkste keus om te maken en aan te houden. Bewaar de chips voor het weekend. Het zijn kleine dingen maar dat kan al zoveel verschil maken. En laat ik eerlijk zijn, ik hou echt van chips, snoep, pizza en patat. Ik heb een zwak voor sausjes, curry en mayo, chili saus en knoflooksaus. Ik zou niet zonder ze willen leven, klinkt dramatisch maar zo is het wel. En soms moet je ook echt heel eerlijk naar jezelf kijken. En maak dan een conclusie voor jezelf dat er iets anders moet. Die keuze is natuurlijk voor jou maar doe het omdat je het iets oplevert waar je echt iets aan hebt. Ik maak de keuzes omdat ik graag lekker mentaal in mijn vel wil zitten. Zoals ik hier vaker wel heb besproken of jullie lezen en tussen de regels door, zit ik niet altijd goed in mijn mentale vel. En daar heeft voeding ook mee te maken. Maar ook een beetje beweging. Ik word niet gelukkig van het urenlang zweten in de sportschool, in tegendeel, je maakt mij er diep ongelukkig mee. Ik ben liever buiten.

Geen fitgirl maar een happygirl

Frisse neus en gewoon lekker alles op mijn eigen tempo doen. Op elk tijdstip dat ik wil gaan zonder dat er misschien een deur op slot is. Ik kan bewegen wanneer ik wil. En dat geeft mij een fijn gevoel. En als je iemand bent die graag een stok achter de deur wilt hebben, spreek dan iets af met een vriend of vriendin. Misschien wil je moeder of vader mee, misschien ook wel je opa of oma. Vergeet je buren natuurlijk ook niet. Er zijn genoeg mogelijkheden om aan beweging te komen maar doe het wel met de juiste reden. Anders ga je het niet volhouden of ga je jojoën.  Zoek een balans wat bij jou leven past en niet anders om. Het moet geen straf worden, het moet juist iets leuks zijn. En wees lief voor jezelf. Accepteer dat je bent wie je bent want onthoudt 1 ding heel goed: je bent goed zoals je bent.

Van het leven genieten is een must!

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed of wil jij juist je fietsavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #fietsendoetjegoed

(Wil je nooit meer een bericht van mij missen? Klik op de Volg knop en mocht je meer van mij willen weten, volg mij op Instagram @tanyadijkstra)

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s