Giethoorn en edelstenen

En zo stond ik op een zaterdagochtend midden in Giethoorn. Nog nooit geweest, en ik wou wel eens zien wat het was. Het was niet dat wij alleen daar kwamen voor de grachtjes en bootjes. Nee, wij kwamen voor een winkel, De oude Aarde. Zoals jullie vast wel eerder hebben gelezen ben ik bezig met edelsteentherapie en ik wou wel eens ergens anders kijken. De oude Aarde test niet de stenen bij je uit, je kan ze daar gewoon kopen. Gewoon omdat ik het leuk vind en ook heel bijzonder. Het is iets wat je moet ervaren. Maar om het verhaal goed te beginnen, we waren te vroeg in Giethoorn, de winkel was nog niet open dus zijn we naar een restaurant gelopen om een kopje thee te drinken. Het was nog heerlijk rustig en nog niet alles was open maar zo kan je wel even in alle rust genieten van de schoonheid wat Giethoorn te bieden heeft. Je ziet vaak alleen maar toeristen die overal te pas en te onpas foto’s staan te maken. Dus we hebben ook even heerlijk door Giethoorn gelopen en rustig foto’s gemaakt.

Heerlijk met opkomende zon, je begin de warmte al lekker te voelen. Dus we zijn neergeploft op een terras. De eerste bootjes varen langs en ook de excursieboot vol met Aziaten kwam langs. Natuurlijk moest er even gezwaaid worden, we zijn vast en zeker ook op de foto gezet. En toen was het weer rustig. Dit is het voordeel van vroeg in Giethoorn zijn. Het is nog niet zo druk, je kan je kont nog keren. Om 10.00 uur ging de winkel open en we liepen rustig in de richting van de winkel en toen zag ik daar net de excursieboot met Aziaten aanleggen die zo spontaan naar ons hebben gezwaaid. Oke, het was in het begin een beetje druk in de winkel en werd er een beetje gek van. Wij komen met oprechte interesse voor het product en zij staan daar alleen maar alles aan te raken en foto’s te maken. Maar goed, het zijn klanten en toeristen. Dus even wachten tot de boot weer verder ging en toen hadden we de winkel bijna helemaal voor ons alleen. Heerlijk. Nu kon ik goed kijken. Dus weer vooraf aan in de winkel beginnen en nu goed kijken. Er stonden ontiegelijk grote amethisten in de winkel. Wat je daarvoor betaald? Ongeveer 3000 euro. Zo om en nabij. Hangt van de grote af. Maar gelukkig zijn er ook kleinere stenen te koop hoor. Een labradoriet van 3 kilo kost rond de 500 euro. Maar natuurlijk heb je ook de nog kleinere stenen. Ik heb een labradoriet van 30 euro meegenomen, voor in mijn huis. Ik moest eentje hebben die veel blauw in de steen te zien was en daar hadden ze maar 1 van, je kan wel raden dat ik die gelijk wou. Voor de rest zijn er ook kleinere stenen voor betaalbare prijzen.

Even tussendoor, je hoeft er niks mee te doen maar mocht je interesse hebben of je wilt het eens proberen wat het nou met je doet, ik heb een paar stukjes meegenomen die vaak word gebruikt bij mensen met darmproblemen en sommige mensen durven ook echt de woorden ziekte van Crohn te noemen. Mocht jij echt oprecht interesse hebben, stuur mij een bericht via Instagram: tanyadijkstra (een DM via facebook mag ook). Dan kan ik het per post naar je toesturen. Ik heb niet  veel meegenomen dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.  

Na een uur in de winkel te hebben gespendeerd, zijn we maar weer naar een terras gegaan. Het was te veel indrukken, te veel stenen, te veel mooie betekenissen. Kortom, als ik heel veel geld had gehad, had ik heel veel gekocht. Jammer maar helaas, ik moet keuzes maken.  Maar omdat het toch bij een paar stenen, die ik heb laten liggen, begon te kriebelen dat ik die toch echt wel heel graag in mijn bezit wou hebben, zijn we teruggegaan en toch nog gekocht. Met verzwaarde tassen liepen we nog even door Giethoorn en na nog een drankje op een ander terras, hebben we besloten om toch maar weer naar huis te gaan. Ik moest thuis ook nog wat doen en ik had eind van de middag en avond nog een verjaardag met BBQ. Dus van de ene prikkels van Giethoorn naar een verjaardagfeestje met andere prikkels. Tussendoor, thuis nog even met mijn nieuwe labradoriet in mijn hand even op de bank mijn ogen dicht gedaan, 5 minuten. Meer was er niet nodig en meer tijd had ik ook  niet. Toch even een rustmoment zodat ik weer door kon naar het volgende. Ik heb een leuke middag en avond gehad en die avond zat ik zo vol met prikkels dat ik maar even heb geslapen. Van 2 uur tot 6 uur in de ochtend op de bank gelegen. Mijn lichaam kon het niet kwijt. Alle nieuwe indrukken, enthousiasme van de stenen en veel gesproken, kon mijn lichaam het niet meer aan. Het bleef maar doorgaan en rustig worden lukte gewoon totaal niet. Uiteindelijk nog 2 uren geslapen en toen was de zondag ook al aangebroken. Je kan zelf wel bedenken dat ik die dag niet veel heb gedaan, haha.

Hier vonden we het nog leuk, nog geen verzwaarde tassen. Haha

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed of pak jij liever de fiets, gebruik dan #fietsendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s