Pas op de plaats en Appelstap

In mijn vorige post liet ik weten dat mijn dokter bezig is met een beter medicijn. Niet alleen voor mij maar voor iedereen. Ze willen een precisie medicijn op personen afstellen, zodat ik mij beter voel en de ziekte meer op de achtergrond gaat verdwijnen en ik mijn leven weer meer kunnen inrichting op wat ik wil. Dus niet meer laten leiden door de ziekte. Ik vind het mooi dat ze die kant op willen en gaan. Ik hoop oprecht dat het lukt. Wel moet ik toegeven dat ik nu weet weer een zweertje te hebben, maakt mij toch een beetje onrustig. Het kan ook komen omdat dit op een gevoelig stuk zit. Ik ben namelijk al een stukje darm kwijt, ze hebben het toen destijds aan het elkaar geniet en zo ben ik door het leven gegaan. Nu, 5 jaar later, hoor ik dat er op dat stukje dus een zweertje zit. Het is niet groot, niet ernstig zegt mijn dokter. Het hoort erbij, hij zei dat dit meestal al gebeurd na 1 jaar. Ik hou het al 5 jaar vol. Dus wat ik doe, doe ik blijkbaar goed en het werkt. Wat ik gewoon moet doen, gewoon… ik zie het.. het woordje “gewoon” laat ik nu vallen. Het is allemaal niet “gewoon”. Je moet er serieus aandacht aan besteden en serieus met je klachten omgaan. Dat betekend dat ik weer even pas op de plaats moet nemen, ik moet weer rustiger worden. Hoe drukker ik ben, en dan heb ik het over de verkeerde druk he waar je geen energie van krijgt, ik meer last heb van mijn darmen. Dus meer focus op de leuke dingen dan op de minder leuke dingen die wel moeten maar niet al mijn aandacht hoeven te hebben. Dus weer vaker naar buiten. Momenteel is het weer prachtig mooi weer dus de wandelschoenen aan en gaan! Naar buiten, weg bij alle schermen en stralingen en gewoon genieten van de natuur. Weer een beetje letten op wat ik eet. Het kan natuurlijk niet elke dag feest zijn. Dus soms dingen eten waar ik geen zin in heb maar wel goed voor me is. Dus doei snoep en chips. Dat ene zakje pepernoten die ik al heb, blijft gewoon even in de kast. Meer groente, meer water drinken en betere keuzes maken. Genieten mag en dat moet ook maar dat kan ook op een andere manier. Echt waar. Meer nachtrust pakken en niet koppig doen. Gewoon doen waar mijn lichaam nu behoefte aan heeft. Weer vaker mijn camera pakken en uit mijn hoofd en in het leven zijn. Mijzelf druk maken over bepaalde dingen waar ik toch geen controle over heb, loslaten. Gewoon loslaten. Makkelijk gezegd maar toch proberen.

Appelstap 2019

Een tijdje terug hadden beste wandelmaatje en ik ons al ingeschreven voor Appelstap. En mensen, als je het nog niet kent, zoek het op en doe volgende jaar gezellig mee. Het is zo leuk, en de route is geweldig. Heel mooi. We hadden tegen elkaar gezegd dat we de 30 kilometer zouden doen maar door onze drukke leven is trainen er niet van gekomen en hebben we ons toch maar ingeschreven voor de 15 kilometer. Ik voelde me eerst best wel rot hierover want ik wil echt de 30 kilometer proberen maar ik ben blij dat ik het niet heb gedaan. Dit keer viel de 15 kilometer mij zwaar, ik was er sneller klaar mee dan normaal en ook daardoor merk ik dus dat mijn lichaam niet in de conditie is dat ik graag zou willen. Tuurlijk heb ik wel een verklaring hiervoor, ziek lichaam en de afgelopen weken te druk geweest met werken. Niet de juiste balans.. Maar toch baalde ik hiervan. Het is gewoon rot. Ik kan dit makkelijk. Ook het stukje door de kale duinen van Appelscha heeft mij genekt, denk ik. Ik ben gewent door bossen te wandelen maar zand en duinen is toch echt een ander verhaal. Ik voelde gewoon mijn kracht minder worden. Maar goed, het mocht de pret niet drukken want de organisatie had echt hun best gedaan voor een mooie wandeling en dat was te merken. Wat een mooi stukje natuur. Echt genieten. Ondanks dat we met een hele grote groep liepen, was het nog rustig en stil. En tijdens deze wandeltocht hebben we maar gelijk afgesproken dat we hier vaker naartoe gaan voor een wandeling. Want wat wil een mens nog meer, zoveel mooie en verschillende natuur op 1 stuk. We hadden ook prachtig mooi weer, zonnetje was goed te zien en het was windstil. Heerlijk. Perfect wandelweer. Ik kan nog meer dingen zeggen maar hier komen gewoon de foto’s en laat je overtuigen:

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

2 gedachten over “Pas op de plaats en Appelstap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s