Hallo nieuw avontuur

Ja ja, het is weer tijd voor een nieuw avontuur. Afgelopen maandag heb ik de trein naar Amsterdam gepakt en daar een nachtje slapen. Vervolgens zijn een vriendin en ik samen de trein gaan pakken richting Schiphol. En waar gaan we naartoe? Naar New York City. Dit hadden we begin dit jaar al geboekt en om eerlijk te zijn, zijn we het ook een beetje uit het oog verloren maar opeens was het eind september en moesten we ons toch echt gaan voorbereiden, hoe druk we het ook hadden. En zo zaten wij op 1 oktober in het vliegtuig richting NYC. Inchecken, bagage afgeven en door de douane. Dat ging lekker snel en zo zijn we nog even lekker door de winkeltjes geweest opzoek naar een leuk spelletje om mee te nemen voor onderweg of als we ergens even lekker zitten te chillen. Maar helaas niks gevonden. We zijn dit keer iets vroeger naar de gate gegaan omdat ik wel een stoel had toegewezen gekregen maar de vriendin waarmee ik deze trip ga maken, niet. Dus naar de balie, wij vragen of ze wel überhaupt mee mocht. Ze mocht mee en we kregen zelfs nog een upgrade. Extra beenruimte. Dankjewel Delta Airlines. Heerlijk.

Dat kleine beetje extra maakt het vliegen toch een stuk aangenamer. De vlucht ging zo soepel en snel dat we 45 minuten eerder waren aangekomen dan gepland. Dus snel uit het vliegtuig want wij willen NYC zien en we kunnen nu niet meer wachten. Helaas werd het verhaal en de eerste ervaring met USA toch even anders. We moesten al ongeveer 8 minuten lopen tot de douane en eenmaal daar aangekomen, schrok ik toch wel even. We zijn allebei eerste keer ESTA en moesten dus in de langste rij die er was. Om even duidelijk te zijn, we hebben 4 uren lang in een rij gestaan. 4 uren… 4! Gelukkig mochten wel naar de WC maar dat werkt alleen als je samen met iemand bent want er moet wel iemand blijven staan, natuurlijk. Wat een gedoe was dat zeg. Dus mensen, mocht je voor het eerst naar USA gaan en je landt op JFK, hou er maar vast rekening mee. U bent gewaarschuwd. En ja het is daar ook warm.

Klein beetje geïrriteerd. Klein beetje…

Toen we eindelijk door de douane waren, moest ik natuurlijk ook nog opzoek naar mijn bagage. Ik zat er al een beetje over in want ja, mijn koffer lag natuurlijk al lang op de bagageband rondjes te draaien. En er spookte ook even het idee rond dat iemand anders ook gewoon mijn koffer kan meenemen. Dus wij snel naar de bagageband, en mijn koffer was nergens te bekennen. En toen kreeg ik een beetje paniek. Wij allebei zoeken naar mijn koffer en na 20 minuten zoeken en een kleine paniekaanval later, zag mijn reismaatje mijn koffer. Kon wel janken. Echt. Want ik was zo stom geweest om geen label aan mijn koffer te doen. Ik doe dat altijd maar dit keer heb ik er niet over nagedacht. Stom stom stom. Maar goed, het is goed gekomen en we konden eindelijk de AirPort verlaten. Jammer, nog niet. We moesten nog even wachten op de shuttle en toen werden we met een lange route bij ons hostel afgezet. Het was een lange vermoeiende dag maar we zijn er!!! NEW YORK CITY. We gaan het ontdekken. In de avond hadden we toch nog honger, logisch na zo’n lange dan dus we zijn opzoek gegaan naar iets te eten en we zijn bij Papa Johns uitgekomen. Pizza. Daarna zijn weer teruggegaan naar ons hostel en zijn we lekker gaan slapen. Met het tijdsverschil is dit geen probleem maar zo nu en dan wakker worden en op een gegeven momenten toch maar uit. Laat het avontuur wat “NYC ontdekken” heet, beginnen.

PIZZA!!!!

Bedankt voor het lezen en ik zal op Instagram meer foto’s en filmpjes delen. Dus zoek me op als je wilt zien wat ik allemaal uitspook! Instagram: tanyadijkstra Of volg alles op deze website.

Liefs,

Tanya

2 gedachten over “Hallo nieuw avontuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s