New York, New York

Oke, jullie weten dus dat ik in New York ben dus nu komt er natuurlijk een verslag van alles wat we aan het doen zijn!

Dag 1

We waren natuurlijk al vroeg wakker door het tijdsverschil en dan ga je rustig opstarten. We hebben ontbijt opgehaald en lekker opgegeten, ja dit zit bij de prijs inbegrepen en wij vinden dat super handig. We hadden al besloten om vandaag rustig aan te doen en daarom zijn we na het ontbijt richting Central Park gegaan. Het is dicht in de beurt van onze hostel en het was prachtig mooi weer dus zijn te voet naar het park gewandeld. En wat is het een mooi park, er is zoveel te zien. De meren zijn natuurlijk al prachtig om te zien maar je hebt op sommige punten ook heel mooi uitzicht op de skyscrapers van NYC. We zijn bij de belvedère geweest, Shakespeare garden en natuurlijk zijn we bij het wereldberoemde bruggetje geweest genaamd Bow Brigde. Hier worden talloze films opgenomen, met name de scène waar iemand ten huwelijk word gevraagd. Niemand ging voor mijn op zijn knie dus dat was dan wel weer een domper maar goed, ik overleef het wel weer. Daarna zijn we naar een kleine foodtruck gewandeld om daar een fles water te kopen en hebben we heerlijk op een bankje gezeten met uitzicht op het wereldberoemde brug. Maar allemaal leuk en aardig mijn verhaal maar ik ga het jullie ook laten zien. Hier zijn de foto’s:

Helaas geen huwelijksaanzoek …

En natuurlijk het beroemde Friends fontein. Ik ben er maar niet in gaan staan en beginnen met dansen want het water zag er echt vies uit. Maar goed, wel even het liedje gezongen:

I’ll be there for you

Omdat we die dag echt veel hebben gewandeld en het was warm, zijn we richting de gebouwen gelopen, lunch genuttigd en daarna richting het hostel gewandeld. We hebben nog een colaatje gekocht en daarna heerlijk in de tuin van het hostel gezeten. Even rustig zitten en gewoon even niks.

Lekker lunchen!

Dag 2

Het zou pas in de middag gaan regenen maar toen we wakker werden, was het al aan het regenen. Gelukkig hadden we gister al besloten op naar het museum te gaan en dat we door het central park zouden wandelen om er naar toe te gaan. Dat viel dus in het water. We hebben de metro gepakt en zo zijn we naar American Museum of Natural History geweest. En ik vond het indrukwekkend, heel mooi. We zijn begonnen bij de T-rex en daarna alle dino’s bekeken. En de dieren die zijn opgezet. Op een gegeven moment moesten we keuzes gaan maken want we kwamen tijd te kort. Kim wil graag dingen zien over de mensheid en alles wat daar bij komt kijken, hoe dat is ontwikkeld. Ik ben meer van het Universum en Space. We hebben samen nog een kort filmpje gezien over de Big Bang met als spreker Liam Neeson en daarna zijn we allebei ons eigen kant opgegaan. Ik heb op het allerlaatste moment nog een kaartje kunnen krijgen voor de Dark Universe in het Hayden Planetarium en dat vond ik echt intressant. Na de film zat mijn hoofd zo vol met informatie dat ik eigenlijk niet veel meer kon, gelukkig was Kim ook moe en er wel klaar mee dus we zijn nog even een museum winkel ingeweekt en daarna zijn we terug naar het hostel gegaan. In de avond zijn we naar een vegan restaurant geweest genaamd Peacefood Café en wat hebben we ons daar misselijk gegeten van het lekkere eten. Een echte aanrader dus. Hier komen nog een paar foto’s:

Dag 3

We zijn in de ochtend richting South Ferry gegaan om te kijken of we daar nog mee konden met een boot richting Ellis Island. Eenmaal daar aangekomen liepen we met een menigte mee en daardoor kwamen we er achter dat er een ferry langs vaart, gratis en voor niets en de overtocht duurt 25 minuten. Dus dat hebben we maar gedaan en het was echt super. Dichterbij dan dit hoef ik niet te zijn want het Statue of Liberty is niet heel bijzonder, vind ik. Het is leuk om gezien te hebben en de gratis ferry is een goede optie, zoals veel mensen blijkbaar dachten. Eenmaal aangekomen op Staten Island is daar gelijk een outlet winkelcentrum en onverwachts heb ik daar mijn slag geslagen, 3 nieuwe Levi’s broeken en nog een trui van Banana republic en nog een wat kleine dingetjes van de Nike store. Kortom, geslaagde trip met de gratis ferry en de statue of Liberty. Daarna hebben we de ferry weer terug naar Manhattan gepakt en het was inmiddels al halverwege de middag en daarom zijn we terug gegaan naar onze hostel. We waren allebei best moe en daarom zijn we even op adem gekomen in de kamer. Later op de avond zijn we nog naar Century 21 geweest op Broadway, dit is een outlet shop en ook daar weer een iets gekocht. Ja, ik had niks in gedachten en dan vind je juist de leukste dingen. Ik moet ook eerlijk toegeven, ik moet ook nodig nieuwe kledingstukken toevoegen aan mijn kledingkast, dus het kwam goed uit. Daarna wouden we allebei graag een keertje bij Shake Shack eten en dat was het wel waard zeg. We hebben nog niet de burger geprobeerd maar de shake is zeker een aanrader. Daarna zijn we weer terug naar het hostel gegaan en hebben we een fles wijn gekocht in de supermarkt en die aardig soldaat gemaakt. Ook dat hoor natuurlijk bij vakantie. En ook hier komen nog een paar foto’s :

Dag 4

Vandaag hadden we Brooklyn en Williamsburg in de planning. Omdat het mooi weer zou worden maar wel fris hebben we ons goed aangekleed en zijn we vroeg op pad gegaan richting de metro. Natuurlijk gaan we de Brooklyn Bridge bewandelen, ik had verwacht dat de brug heel lang zou zijn maar voor dat we het doorhadden, waren we ook al aan de overkant. Natuurlijk de nodige foto’s gemaakt en Kim had uitgezocht dat we naar Dumbo moesten gaan om de brug tussen de gebouwen te zien. Waar menig beroemde foto’s zijn gemaakt. Dat willen wij natuurlijk ook. Maar we hadden ook een ander mooi plekje ontdekt en daar was helemaal niemand. Heel stom dat niemand er stond maar prima voor ons. We hebben nog even heerlijk bij de 2 bruggen gewandeld en daarna zijn we de Foodhallen in gegaan. Even een kopje thee om op te warmen om daarna onze reis naar Williamsburg te maken. Ook dat is zeker een mooie en leuke buurt om naar toe te gaan, heel artistiek en gemoedelijk en als je daar toch bent, loop even bij Bagelsmith naar binnen voor een heerlijke bagel. Wandel op Grand Street en bewonder alles wat je daar ziet en wat er langs loopt. Ik zei nog tegen Kim, dit is echt een hele andere New York. Veel rustiger, veel gemoedelijker en wij hadden het idee dat wij de enige toeristen daar waren. Ook wel eens leuk. We zijn op een via de Manhattan avenue naar een edelsteen en kristallen shop gewandeld en dat is ook zeker de moeite waard om even te kijken. Shop: Awakening NYC. Ik vond het echt de moeite waard. Daarna hebben we weer de metro gepakt richting onze hostel en hebben we even rustig aan gedaan. Eenmaal weer in het hostel begon ik me helaas minder te voelen. Steeds koud en warm en alles begon te trillen en te tintelen. Ik was moe. Ik heb gedoucht, paracetamol ingenomen en even op bed liggen maar helaas heeft dit niet geholpen. We hadden in de planning om in de avonduren naar Time Square te gaan want om 3 minuten voor 12 zou er een art show op de schermen te zien zijn. Natuurlijk wou ik dat zien maar het is mij niet waard om dan de rest van de vakantie kapot te zijn en dan niks meer kunnen doen. Dus helaas heb ik het moeten overslaan. En natuurlijk zijn er ook weer foto’s:

Zoals je ziet hebben wij het prima naar ons zin en vermaken we ons op en top. Wij zijn nog niet klaar en gaan rustig door met ons avontuur. En ik hoop dat je dit leuk vind om te lezen en de foto’s te bekijken.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s