New York, New York part 2

En het verhaal gaat verder want ik ben nog steeds in New York, keihard aan het genieten. En wat is het hier mooi en indrukwekkend, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Goed, Hier komt de rest…

Dag 5

In de ochtend hebben we de metro naar WTC gepakt. WTC staat natuurlijk voor World Trade Center. Ik hoef maar 9/11 te zeggen en dat weer je genoeg. Ja, we zijn bij het Memorial geweest. Ik denk dat iedereen nog wel weet wat je die dag deed toen de vliegtuigen in het WTC vlogen. Dit was zo heftig, zo intens en natuurlijk heeft de media er ook wel bij geholpen maar dit heeft wel veel indruk bij iedereen achter gelaten. Ook het memorial heeft veel indruk bij mij gemaakt. Ik kreeg opeens kippenvel. Het is zo zielig. Dit is te heftig om in woorden uit te drukken. Wat de inwoners van New York City hebben moeten meemaken. De vrienden en geliefden die ze hierdoor hebben verloren. Dat ik opeens een vrouwelijke naam zag staan met daarachter “and her unborn child”. Kippenvel. Ik ben er nog steeds van onder de indruk. We zijn op een gegeven moment maar even een café in gedoken om even alles te laten bezinken. Daarna hebben we de metro naar Prince Street gepakt omdat we ook nog graag in Soho wouden kijken en misschien een beetje shoppen. Gelukkig is het dit keer bij een beetje gebleven. Natuurlijk hebben we nog even geluncht bij een leuk tentje en even iets gezond eten. Elke dag pizza of patat word je ook niet vrolijk van. Dus dat was even een verademing. Daarna zijn we zijn nog even in de pop-up Friends café geweest en we waren blij dat we geen kaartje hebben gekocht. Je mocht letterlijk alleen even op de bank zitten die voor een groen scherm stond, een kopje vasthouden, snel een foto maken en daarna moest je weer wegwezen. Ook was het uitverkocht en daarom zijn we waar even in de shop geweest. Leuk aandenken gekocht en weer snel weg want het was daar echt te druk. En nog even sneupen in andere winkeltjes en toen was het ook al tijd om terug te gaan naar het hostel want die avond zouden we op het Rockefeller gebouw gaan staan. We hadden kaartjes voor 18.05 uur en omdat het allemaal wat rot ging met de metro waren we te laat maar we mochten naar binnen. Toen we eenmaal boven waren, in 43 seconden met de lift, was het al donker aan het worden. En wat is New York City mooi van boven en in het donker. Geweldig. Echt genieten. Of het de 52 dollar waard was, niet echt want er waren echt te veel mensen, maar het uitzicht is geweldig. Dus verwacht drukte als je daar naar boven gaat. We hebben nog een paar minuten regen gehad maar mocht de pret echt niet drukken. Normaal mag je maar ongeveer 20 minuten boven zijn maar wij zij toch echt wel een uurtje boven geweest. Even genieten. Foto’s maken maar daarna even dat ding aan de kant om gewoon te genieten. We vergeten dat soms echt. We hebben alles bij de hand maar kijk eens om je heen, is ook leuk! En toen vonden we het tijd om naar beneden te gaan, de metro te pakken en naar het hostel. We zouden er een vroege avond van maken maar omdat we de verkeerde metro hadden gepakt, is dat toch even anders gelopen. we hebben er een uur langer overgaan terwijl we in 20 minuten weer terug hadden kunnen zijn. Afgelopen weekend was er veel werkzaamheden tijdens de metro stations en dus werd er niet overal gestopt. Jammer voor ons maar het is niet anders. We zijn wel veilig terug aangekomen in ons hostel. No worries.

Dag 6

Na zo’n dag deden mijn benen echt pijn. Echt heel veel pijn. We lopen minimaal elke dag wel 10 kilometer en aangezien ik wel gewend ben om te wandelen maar niet elke dag is dit toch even heftig hoor. Ik voel me nu echt een oud wijf. Goed, dat gezegd te hebben, nu het verhaal van de dag. Ik vertrok dit keer alleen uit het hostel richting Lincoln center want ik wou graag naar de Apple Store om wat dingetjes te kopen. Natuurlijk is dat gelukt en daarna heb ik lekker de buurt verkent. Ik heb wat zijstraatjes genomen en kwam uit op een leuk, gemoedelijke winkelstraat. Genoeg vertier maar niet te druk. Dit is wat ik nu nodig heb, ik ben super moe en kan nu niet te veel drukte om mij heen hebben. Na een aantal winkels bezocht te hebben, ben ik neergeploft op een terrasje van Joe en Juices. Even een vitamine boost naar binnenslurpen zodat ik er weer tegenaan kan. En wat een aparte mensen lopen hier toch rond. In de metro verbaast het mij niks meer maar gewoon midden op straat soms nog wel. Terwijl ik lekker een juice naar binnen slurp loopt er een man langs die zijn ogen wegdraait, iets zegt in de trend als “you are not right”, slaat met zijn armen om zich heen en gaat stil staan. En opeens uit het niets ” Okay, you are right, now shut up”, slaat weer met zijn armen en liep weg. Goed verhaal man, lekker kort, houden zo. Lekker in je eentje. Ja, dat is wat je hier wel eens tegen komt. Zolang ze mijn niet aanspreken of lastigvallen, heb ik er geen moeite mee. Nadat ik tot rust was gekomen, mijn sapje op had, ben ik weer verder gegaan. Nog een aantal winkels van binnen bekeken maar dit keer niks gekocht. Ik had mijn geld al uitgegeven bij de Apple Store, haha. Het was inmiddels al lunchtijd dus ik heb de metro richting het hostel weer gepakt want daar zou Kim ook zijn. Samen een Subway broodje gegeten, even chillen op de kamer en toen richting Rockefeller vertrokken. Ik merkte aan mijzelf dat ik echt moe begon te worden, ik sta niet meer stevig op mijn voeten en voelde me weer een beetje duizelig worden. Nog een winkel in geweest en toen kwam alle drukte op me af. Ik wou echt nog heel graag ergens anders kijken, nog een paar straten doorwandelen maar ik heb toch maar besloten om terug te gaan naar het hostel. Dit zou niet goed komen als ik door was gegaan. Eenmaal in het hostel weer rustig gaan zitten en even water drinken. Douchen en dit hele verhaal opschrijven. Laat in de avond zijn we naar de overkant gegaan om een hapje te eten. Casa Mexicana, de naam zegt het al, Mexicaans. Heerlijk gegeten en sangria gedronken. Leuke afsluiter van de dag.

Dag 7

Dit keer waren we allebei moe. We hebben rustig aan gedaan, laat ontbijten dus ook laat op pad. Maar wat hebben we die dag allemaal gedaan? Nou, hier komt ie: we hebben de metro naar 5th avenue gepakt om eens te kijken in de duurste winkelstraat in New York City. Je denkt dat je daar niks kan kopen maar ik kan het tegendeel bewijzen. Een paar gloednieuwe Nike Air Max. Ik zoek nu al minstens 2 jaar naar een paar mooie zwarte Nike Air Max en hier vond ik ze. En ook nog een leuke prijs. Wat wil een dame nog meer? Daarna zijn we doorgelopen, we hebben nog even bij Tiffany&Co binnen geweest, we zijn langs Trump Tower gelopen. En natuurlijk de andere deuren winkels. Daarna hebben lekker Mc Donalds gegeten want ja wat moet je anders eten daar?! Haha. Toen zijn we opzoek gegaan naar de Public Library van New York. Mooi en groot. Als je er langs komt, even naar binnen gaan want dit is wel de moeite waard. Je hoeft er geen uren te spenderen maar even een kijkje nemen is echt heel leuk en de toegang is gratis. Daarna hebben we weer de metro gepakt naar Washington Square Arch. We liepen ook langs NYU en dan zie je hoe hier de studenten er uit zien. Leuk om even te zitten en gewoon kijken naar iedereen. Onderweg terug naar de metro nog een paar winkeltjes ingedoken en daarna toch de metro terug naar het hostel gepakt. We waren allebei heel erg moe en wouden gewoon rusten en met de voetjes omhoog. Elke dag minimaal 10 kilometer wandelen, ondanks de metro, is toch best veel. We hebben lekker rustig aan gedaan maar omdat het al 18.00 uur was toen we op onze kamer waren, zijn we gelijk gaan zoeken waar de beste hotdog tent in NYC staat. Want dat hadden we ook nog niet gedaan. Wat blijkt, de beste hotdog tent staat aan de andere kant van Central Park. Om hier nou met donker door heen te lopen, zagen we allebei niet zitten. De bestelling laten bezorgen kon ook niet dus we moesten Papaya King (de beste hotdog tent in NYC) laten gaan en zijn we opzoek gegaan naar eentje in de buurt. Het werd uiteindelijk Gray’s Papaya. We moesten hiervoor de metro pakken en gelijk uit de metro station was de hotdog tent al dus bestellen, eten en we gingen weer snel terug naar het hostel. Inmiddels stond ik al op mijn benen te trillen van vermoeidheid. Ook al was het niet de hotdog uit de beste tent van NYC maar ook deze was lekker. En zo hadden we eindelijk onze eerste echte Amerikaanse hotdog gegeten. Toen hebben we weer de metro naar het hostel gepakt en zijn we vroeg ons bed ingekropen.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

2 gedachten over “New York, New York part 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s