Vertrekken uit New York en de jetlag

Woensdag was de dag dat we weer vertrokken uit New York City. Omdat ik de laatste nacht in het hostel niet heb kunnen slapen, was ik zo moe dat ik stond te trillen op mij benen. Hierdoor heb ik niks anders kunnen doen dan mijn koffer pakken en rustig wachten tot het tijd was om richting JFK te gaan. Het was een regenachtige dag en daardoor voelde ik mij iets minder rot omdat ik niks heb gedaan met de laatste paar uurtjes in NYC. Om 11.40 uur werden we opgehaald door een shuttle service, onderweg nog een paar andere mensen opgehaald en daardoor kregen we toch nog een soort van tour door de stad. Leuk om het nog even op deze manier te zien. Nog een paar foto’s vanuit de bus kunnen maken en toen waren we ook al op JFK AirPort. Daar door de douane gaan is toch even anders dan in Nederland. Tegenwoordig mogen we alles in de tas laten als je door douane Nederland gaat maar in USA moet je alles er uit halen. Alle elektronica moet apart, alle toilet spulletjes moeten apart, schoenen en jas en vest moeten uit en dan pas mag je door het poortje. Vriendelijk zijn ze ook niet, er word lichtelijk tegen je geschreeuwd. Ik snap het ook wel weer hoor maar jeetje… dit is wel even anders. Maar goed, we mochten allebei door en onze tassen waren ook door de goedkeuring gekomen. Op naar de winkels en restaurants want we hadden honger. We hebben onze laatste dollars gespendeerd aan snoepjes, daarna zijn we nog naar een Mexicaans restaurant geweest om nog even lekker te eten en toen was het ook al tijd om naar de gate te gaan. Tot mijn verbazing werd ik omgeroepen, dus ik liep naar de balie toe en kreeg te horen dat de stoel die ik toegewezen heb gekregen, dat die kapot is en of ik akkoord ging met een stoel bij de nooduitgang. Zolang het een gangpad stoel en bij een wc in de buurt is, vind ik het prima. Wat ik niet had verwacht is dat ik echt heel veel ruimte zou krijgen. Best fijn om mijn benen helemaal te kunnen strekken en er zat ook nog eens niemand naast mij. Wel vervelend dat mensen denken dat dat een chill hoekje is om een thee kransje te gaan houden en daardoor moest ik mijn benen in trekken want er struikelde regelmatig iemand over mijn voeten. Nou ja, er zijn ergere dingen en aan de begin van de vlucht kregen we te horen dat we een andere route ging vliegen waardoor we ook nog eerder op Schiphol zouden landen. Oke, leuk. Ik ga slapen want ik was moe. En tot mijn grote verbazing lukte dat niet. Eenmaal op Schiphol had ik gelukkig snel mijn koffer en kon ik de trein pakken die ik graag wou zodat ik maar 1 keer hoefde over te stappen. Eenmaal thuis was ik kapot, wat wil je ook na 2 nachten niet te hebben geslapen. Thuis zoveel mogelijk bezig blijven om vooral niet in slaap te vallen want anders duurt de jetlag nog langer.

Natuurlijk ging het slapen naar dit alles behoorlijk kut. Ja sorry voor het woord maar ik kan het niet anders omschrijven. Ik ging om 19.30 uur op bed, werd om 23.00 uur even wakker en daarna werd ik mag de volgende ochtend om 11.30 uur wakker. En dan denk je “Jeej, ik ben van mijn jetlag af”. Niet dus he. De hele dag had ik het gevoeld dat mijn ogen scheel in mijn hoofd zaten, kon niet nadenken, ik was niet helder op scherp. De nachten daarna is het nog steeds kut. Ik val pas na middernacht in slaap en ik zet nu maar de wekker om wel op een enigszins normale tijd wakker te worden. En ik hoop op deze manier van mijn jetlag af te komen. Oh ja, mijn darmen zijn nu ook van slag. Die beginnen nu wel vervelend te doen. Tijdsverschil richting USA ging prima maar nu weer op Hollandse bodem, is het drama. Drama is misschien een groot woord maar het gaat nou niet bepaald lekker. Ook hier moet ik even doorheen en mijn darmen zullen ook moeten wennen aan het “nieuwe” ritme. Ik hoop dat dit snel achter de rug is.

En natuurlijk weer lekker knuffelen met dit kleine monster. Dit heb ik gemist. Niet de beste foto maar je ziet goed genoeg wat ik bedoel lekker knuffelen en aaien. Wat hebben we elkaar gemist.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

2 gedachten over “Vertrekken uit New York en de jetlag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s