Mijn ervaring – New York City

Jullie hebben de afgelopen 2 weken kunnen lezen dat ik een fijne vakantie in New York City heb gehad en misschien vinden jullie het ook leuk om te weten waar ik heb overnacht, wat je het beste kan doen en misschien wat tips en tricks.  Laten we beginnen bij de vlucht. We hadden niet een citytrip pakket geboekt. Dus we doen het even helemaal anders maar het is niet onmogelijk qua budget reizen. Je moet gewoon keuzes maken. Oke, de vlucht. Die hadden we al in februari van dit jaar geboekt. Kim zag een goede aanbieding en in een opwelling heeft ze die gewoon geboekt, wat ik enorm stoer vind. Dus ik ben ook even gaan kijken en ik kon helaas niet dezelfde aanbieding scoren maar met een paar tientjes extra zat ik op dezelfde vlucht richting New York City. Ik heb €420 betaald voor mijn vlucht. 1 oktober naar New York vliegen, 9 oktober naar Schiphol vliegen. De laatste nacht is altijd in het vliegtuig. Deze prijs was inclusief ruimbagage tot 23 kilogram. Ik vond het niet veel geld. Ik heb duurdere tickets naar New York gezien en het scheelt natuurlijk altijd dat je niet tijdens vakanties of feestdagen gaat reizen.  Natuurlijk moeten wij ook overnachten. Je wilt veilig slapen, tenminste, dat vind ik wel belangrijk. We hebben wel naar Air BnB gekeken maar ik voel me daar niet echt prettig bij. En hotels zijn ook best prijzig. Ik wil gewoon in een goede buurt en voor een leuk prijsje ergens kunnen overnachten. Dat betekend wel dat je iets meer moet betalen maar dat heb ik er graag voor over. Ik ben toen eens gaan zoeken op hostel mogelijkheden en toen kwam ik uit op HI Hostel New York City. Goede recensies en de prijs is echt te doen. Meestal kan je in een hostel nog wel een privé kamer huren maar hier is het niet mogelijk. Dus we hebben iets meer betaald om op een kamer terecht te komen die alleen voor vrouwen zijn en maximaal 4 personen. Prima. Gelijk geboekt want ik kon het nog kosteloos annuleren tot 1 dag van aankomst. We hadden tenminste iets en kunnen dan rustig kijken naar iets anders. En dan beginnen de plannen maken pas echt. Vlucht is geboekt, verblijf is vastgelegd. Wat gaan we doen? Bijna iedereen weet wel de highlights van New York City op te noemen en geloof me, daar ben je al gauw een paar dagen mee bezig. Wat wel leuk is, is om alvast wat eettentjes te zoeken waar je wilt gaan eten. Dan heb je iets om op terug te vallen. Niets is vervelender dat je moe bent, trek hebt in eten en je moet dan nog beslissen of uitzoeken waar je wilt gaan eten.  Er staan altijd leuke tips in de Lonely Planet. Eigenlijk is het het leukst als je gewoon alles op je af laat komen, ruimte overhoudt voor verrassingen of als je met mensen begint te praten en ze raden je iets aan. Vooral praten met de locals kan je op leuke plekken brengen. Dus plan niet alles van minuut tot minuut.

Maar hoe ga je overal naar toe? Van af het vliegveld kan je het bordje ground transportation volgen tot je bij een informatie balie uitkomt en hier kan je vragen na een shuttle service. Meld wel duidelijk dat je geen reservering hebt! Dat ging namelijk bij ons verkeerd, we werden zo in de wachtkamer gezet en iedereen had een nummertje dus ik was weer terug gelopen naar de balie om duidelijk aan te geven dat ik geen reservering heb maar wel graag gebruik wil maken van de shuttle service. Daar spreken ze ook gelijk een prijs met je af. Wij moesten ongeveer 25 doller per persoon betalen. Je zit met meerdere mensen in een busje en als je pech hebt, word je als laatste afgezet maar opzich is dat ook niet erg want je kan gewoon zitten en alvast genieten van de stad, dus misschien ook wel geluk. Als je hier gebruik van gaat maken, moet je contant betalen op het moment dat je word afgezet bij je accommodatie. Je kan ervoor kiezen om je hele vakantie je laten vervoeren met een taxi, als je meer dan genoeg geld hebt. Anders zou ik ervoor kiezen om een metrokaart te kopen. Voor 33 dollar heb je een weekkaart. De hele week met de metro onder New York City door. Is ook heel leuk. Je ziet zoveel mensen, straatartiesten de je onderweg vermaken etc. Natuurlijk heb je ook de bedelaars. Ze vragen of je nog wat kleingeld hebt.. ik vond het persoonlijk niet fijn maar als je ze niet aankijkt, laten ze je gewoon met rust. Voor de rest heb ik mij geen moment onveilig gevoelt terwijl ik dit wel had verwacht. Ik kom uit een kleine stad/dorp in Friesland, en dan zo’n miljoenen stad als New York City. Dat is natuurlijk wel even anders maar ik heb me echt geen moment onveilig gevoelt. Elke keer als we in een andere buurt waren, voelde het als een dorp aan. Met hoge gebouwen, dat dan weer wel. Maar het is best wel gemoedelijk. Op Manhattan heb je weer hele andere mensen dan bijvoorbeeld in Williamsburg. Dat vind ik altijd leuk om te zien. Beide is leuk! Vergeet niet een museum te bezoeken, zoek een leuke uit waar jouw intresse naar uit gaat en koop een kaartje. Ik ben bijvoorbeeld naar het American Museum of Natural History geweest, iedereen kent de film wel maar het museum is echt de moeite waard om een dag te spenderen als het bijvoorbeeld regent.

Het is wel aan te raden om het weer in de gaten te houden zodat je de juiste keuzes kan maken. Maar voor de rest moet je het natuurlijk helemaal zelf weten wat je wilt doen. Ondanks dat wij alles met de metro deden, liepen we toch elke dag minimaal 10 kilometer op een dag. Neem dus wel fijne schoenen mee. Waar wij ook veel gebruik van maakte was dat hand desinfectiegel. Daarna hebben bijna alles winkels openbare toiletten. Wat ik super fijn vind vanwege mijn ziekte. Daar kan Nederland nog iets van leren, om eerlijk te zijn. Maar wat het allerbelangrijkste is: genieten. Geniet op je eigen manier. Het is een bijzondere stad met uiterste. Je loopt over de duurste straat van New York City en opeens ligt er een meisje op de hoek van de straat te slapen. Je ziet bij sommige mensen echt dat ze het hebben geprobeerd hun droom na te jagen maar het niet hebben gehaald. Het is soms best heftig om te zien, dat zal ik eerlijk zeggen. Maar het hoort bij de stad en dat maakt het ook heel bijzonder.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s