Weer in het bos

Leuk om alle reacties te lezen over mijn verhaal in New York City, laat ik dit maar gelijk zeggen.  Ik moet ook wel eerlijk toegeven dat ik het leuk vond om te doen. Ik was in het begin aan het twijfelen hoe ik dit avontuur zou vertellen maar ik denk dat het aardig goed gelukt is. En ik hoop natuurlijk dat ik 1 van jullie enthousiast heb gemaakt om eens een reisje naar New York City te boeken.  

En dan ben ik weer terug in Nederland. Het normale leven had ik met een paar dagen uitgesteld want jullie hadden al gelezen over mijn jetlag, die mijn zwaarder viel dan verwacht. Na een vakantie weer het werk oppakken is ook zwaar maar het was te doen. De dagen gingen sneller voorbij dan ik had gedacht. Niks irritanter dan dat de dagen voorbij kruipen en dan ook uiteindelijk geen energie meer hebben om iets anders te doen. 2 dagen werken en toen moest ik weer naar het ziekenhuis. Nee, er is niks ernstig. Ik moest weer aan het infuus voor mijn medicatie. En meestal merk ik niet zoveel aan het infuus, behalve de vervelende prik in mijn elle boog. Ik kon mij dit keer ook niet ontspannen tijdens het infuus. Ik merkte aan mijzelf dat ik druk was. Druk in mijn hoofd. Bezig met van alles en ik weet niet eens meer wat. Dat is het stomme er van, als het nuttig was, was het prima maar nu weet ik het niet meer. Na het infuus brachten mijn ouders mij naar huis en was ik alleen thuis. Even helemaal niks. Douchen. Boek opgehaald die klaar lag bij de boekenwinkel en daarna op de bank geploft. Niet gelukt om te lezen omdat ik te moe was. En maar aardig vroeg naar bed.

Het hele weekend niks in de planning wat meestal resulteert in meer doen dan ik wil of dat ik dan de dingen ga doen waar ik niet aan toe kwam. Dus in de ochtend lekker opgeruimd. Ik had al minstens een week niks meer aan het huis houden gedaan dus je kan wel bedenken dat het best een rotzooi was. natuurlijk doe ik wel de was en afwas maar mijn tafel opruimen of kamer, nee, dat gebeurt dan echt niet. Stofzuiger haal ik er nog wel regelmatig doorheen want dat moet ook wel als je een huisdier hebt. Maar terwijl ik goed bezig was, kreeg ik een berichtje van mijn vader of hij langs mocht komen voor een kopje koffie en dan wou die ook even kijken naar de kapotte verlichting in mijn badkamer. Tuurlijk mag dat. Dus ik ben gestopt met opruimen. Mijn gezicht gewassen en kleding aan doen en toen stonden mijn ouders ook al voor de deur. Terwijl mijn vader bezig was in de badkamer, ben ik samen met mijn moeder bezig geweest met mijn kledingkast. De zomerkleding eruit, goed nakijken wat ik wil houden en wat ik weg wil doen. En met wegdoen betekend, als het nog goed is, dat ik het naar een verzamelpunt breng die het naar de minderbedeelde brengt. Waarom zou ik het bewaren als je er iemand blij mee kan maken die het hard nodig heeft. Doen jullie dit ook? Ik vind het altijd moeilijk om te moeten kiezen of ik iets wil houden of weg wil doen maar als je iets weg doet, kan je ook weer iets nieuws kopen. Dat is geen straf, nieuwe kleding kopen. Dus alle zomerkleding eruit, winterkleding erin… nou, dat valt tegen. ik heb bijna niks meer voor de winter, haha. Dat word binnenkort even flink winkelen.

Toen we daar mee klaar waren, was het inmiddels al lunchtijd. Zoals jullie weten, draag ik edelstenen. Jullie hebben het vast wel gelezen in 1 van mijn vorige post. Omdat ik merk dat mijn Labradoriet niet meer zijn werk doet zoals ik van hem gewent ben, ben ik in de auto gestapt en naar Ter Idzard gereden. Er waren een paar mensen voor mij maar daar gewoon op het bankje zitten is zeker geen straf. Lekker rustig en kalm, heerlijk. Toen ik aan de beurt was, was al snel duidelijk dat mijn Labradoriet uitgewerkt was. De steen was op, leeg. Het deed niks meer voor mij. Jammer, want hij had mij echt goed geholpen in New York City. Te veel prikkels gehad de afgelopen tijd. We hebben een nieuwe getest en die draag ik nu op mijn nek. Heerlijk, ik merk het gelijk. Ik voel me minder prikkelbaar, alles komt niet zo binnen. Daarna draag ik nog wel de Citrien.

Mochten jullie nog interesse hebben in edelstenen, ik heb nog een paar mooie: Oranje Calciet, Rozekwarts en de Labradoriet. Stuur een berichtje via Facebook als je belangstelling hebt.  

Daarna ben ik weer naar huis gegaan en heb ik even rustig aangedaan, om vervolgens nog even een kopje thee te drinken bij een vriendin en haar ouders. We hebben van alles besproken maar waar het altijd bij ons het gesprek altijd over gaat zijn edelstenen. Ik heb haar er mee aangestoken, en zij haar zusje en moeder. Leuk, hoe mensen eerst zo sceptisch zijn en daarna 180 graden gedraaid zijn. Ik kan het niet verklaren maar wat die stenen doen, doen ze goed.  In de avond lekker rustig aangedaan en film gekeken. En zondagochtend was het dan eindelijk zover. Ik ga weer wandelen in het bos. Daar was ik wel aan toe. Voor mijn vakantie had ik al niet veel tijd doorgebracht in het bos en nu kon ik het ook niet meer onderdrukken. Als het had geregend, was ik alsnog gegaan. Zo graag wou ik naar het bos. En wat was het fijn. Niet eens veel kilometer gemaakt maar het idee dat je lekker buiten bent, tussen de bomen en struiken, heerlijk. Echt genieten. Even opladen. Heerlijk. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: mensen, voel je overprikkelt, gek worden van alles, ga na buiten, ga naar het bos toe. Het doet je zoveel goed. Echt. Ik was maar een uurtje buiten in het bos maar ik voel me meer opgeladen dan na een nacht slapen. Hier kom ik tot rust.

Daarna bij mijn ouders een kopje koffie drinken, lunch gehad en toen weer heerlijk naar huis. Op de chill stoel een boek lezen en gewoon genieten zoals en zondag hoort te zijn. Beetje snoepen, beetje niksen, beetje lezen, beetje chillen. En zo was mijn zondag. Niks spannend, niks interessant, gewoon een luie zondag.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s