Je eigen koers bepalen..

Maandag had ik last van een mentale dip. Er was eerst niks aan de hand, maar ook echt helemaal niks. Het sloop er zo in. Ik was lekker aan het werk, ik was lekker bezig en toen opeens overviel het mij. Ik probeerde het nog te keren, om eruit te komen maar helaas lukte het niet. Ik liep vast en ik kreeg het niet op gang. En met vastlopen bedoel ik, dat ik niet kan uitspreken wat er op dat moment zich afspeelt in mij, de gedachtegang, het gevoel. Het is niet leuk om dat mee te maken. Gelukkig heb ik het niet meer zo vaak als een paar jaar terug tijdens mijn ziekte periode maar soms overvalt het mij gewoon. En dat is iets waar ik mee moet leren omgaan. Daar ben ik nog steeds mee bezig. De nacht van maandag op dinsdag liep ook niet soepel. Ik kon niet lekker slapen, ik sliep wel snel in maar doorslapen ging niet. Ik denk dat ik die nacht 3 uurtjes heb geslapen. En daarnaast steeds een beetje wegdommelen, gelukkig ging ik niet liggen malen. Dat is helemaal funest voor mijn nachtrust. Gelukkig ging de dinsdag iets beter. Ik was zo slim geweest om mijn wandelschoenen mee te nemen zodat ik na het werk gelijk het bos in kon. Ik merk gewoon dat ik dan het werk sneller kan loslaten, ik kan dan veel sneller op adem komen. Ik moet dit gewoon weer vaker doen, tuurlijk het kan niet altijd maar als het even kan, al is het maar voor 10 minuten, gewoon gaan. De rest kan wel even wachten. De hele avond met een hoofd vol met werk zitten is niet fijn en hoort niet zo. Trouwens, het is niet alleen werk hoor soms spelen privé-situaties ook mee. Ik kan ook wel eens liggen malen over het feit wat ik anders moet doen zodat het nog makkelijker gaat in mijn buik. Eten, of juist meer beweging, aanpassingen in mijn leven doen etc. Maar goed, dinsdag ging ik dus gelijk het bos in. Wat ik daar aantrof had ik niet verwacht maar goed, sommige mensen kunnen zichzelf niet helemaal bedwingen. Laat ik het er maar op houden dat de natuur de natuur is. En dit was mijn reactie:

Natuurlijk ben ik even doorgelopen voordat ik begon te lachen en nee en er zat niemand in de bosjes te poepen. Dit was iets met 2 personen en hun verlangens, denk ik, haha. Ik ben mooi doorgelopen, even genieten van de natuur, de rust en gewoon het geluid van de wind die door de bomen waait, de vogels die hun liederen zingen. Na 10 minuten kreeg ik toch echt veel trek en ben ik maar weer terug naar de auto gelopen. Toen ik in de auto zat, voelde ik me een stuk rustiger, fijn dat de natuur zo’n werking op mij heeft. Rustgevend, aardend, kalmerend. Dit zou toch haast een verplichting moeten zijn naast het drukke leven waar wij ons momenteel in verkeren en wat ik niet zie veranderen. Back to basic. Ook dit is weer een herinnering aan mijzelf, ik moet vaker de natuur opzoeken. Ik moet het allemaal niet zo hoog laten oplopen, en denken dat ik het wel kan. Nee, gewoon eerder luisteren naar mijn lichaam. Zo had ik van de week ook een kleine gesprek met een oud klasgenootje van me die hier ook veel mee bezig is. Die maakte mij een punt duidelijk die ik wel even moest horen. Je bepaalt je eigen koers en als ik me er niet prettig bij voel, heb ik de vrijheid om de koers aan te passen, bij te sturen of zelfs helemaal van koers te veranderen. Dat is wel iets om te onthouden. Een dagelijkse herinnering. Omdat ik een keuze maak, betekend niet dat ik mij daaraan hoef vast te houden. Ik mag gaan en staan waar ik wil. Ik ben vrij om te gaan. Ik heb de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken maar ook om mijn gedachten te veranderen. Dit is iets waar ik het vaak moeilijk mee heb, ik heb een keuze gemaakt dus afmaken zal ik. Maar waarom zo hard zijn? Ik heb maar 1 leven. Het enige waar ik verantwoordelijk voor ben is dat ik gelukkig ben. En nee, dat betekend niet dat je andere daarvoor pijn mag doen. Laat dat duidelijk zijn. Maar ik mag wel mijn koers veranderen. Niet iedereen zal het hier mee eens zijn maar dat is prima, ik ben niet op deze wereld gezet om iedereen gelukkig te maken. Dit is misschien wel iets om over na te denken.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s