Wandelen en fietsen

De laatste deel van de week, de donderdag en de vrijdag. Ze kunnen zwaar zijn maar ook heel leuk. Ik had er dit keer niet veel moeite mee. Tuurlijk was ik moe maar de donderdag dat het zo mooi weer was, dat is wel even genieten hoor. Ik wou die dag heel graag op de fiets naar het werk maar helaas door een kapotte voorlamp heb ik helaas de auto moeten pakken. Jammer. Echt jammer. Maar donderdag alles verzamelen, de koplamp weer gemaakt en vrijdag mocht ik dan eindelijk op de fiets naar het werk. Helaas geen foto’s kunnen maken want het was echt heel donker. En op de terugweg ben ik samen met mijn vader naar huis gefietst. Dus te veel praten en een foto vergeten te maken. Wie mij volgt op Instagram, heeft het bewijs wel gezien, een mini filmpje maken was wel te doen in de ochtend zolang ik de lens op de koplamp had gericht. En toen was het ook al weekend. Mijn vrijdag was ik zo sportief begonnen, en geëindigd dat ik dit wilde vasthouden. Want het voelt zo goed. Even door de eerste kou heen en dan gaat het zo lekker en het gevoel daarna is zo fijn. Fietsen naar het werk en wandelen tijdens de lunchpauze, en weer terug naar huis fietsen is toch al met al 1,5 uur sporten. Ik heb dat nog nooit gepresteerd in de sportschool en als ik thuis ben, ben ik ook echt thuis. Ik hoef dan niet meer weg, niks. Wie wil dat nou niet? Je hoeft alleen maar iets eerder uit bed, en je bent iets later thuis maar het scheelt al met een half uur over de hele dag. Ik vind het prima. Oke, het was de eerste fietsdag na een lange periode. Het viel zwaar, ik zal het eerlijk zeggen. En de vrijdagavond heb ik heerlijk om de bank doorgebracht. Een glaasje rode wijn waarvan ik maar 2 slokken heb gehad en daarna keihard in slaap vallen op de bank. Dat was echt heel erg fijn.

Zaterdagochtend even rustig wakker worden, ontbijtje en tv kijken en daarna voelde ik de motivatie opkomen om even te gaan wandelen. Wandelkleding aantrekken, wandelschoenen aan en naar buiten. Het waaide best hard maar het was gewoon fijn. Het was niet koud, ook niet warm, gewoon lekker. Een rondje van 1,5 uur gewandeld. Daarna met een voldaan en rood hoofd op de bank gezeten. Dit keer was het niet in het bos maar gewoon tussen de weilanden dus ik ving vol de wind maar dat mocht de pret echt niet drukken.  En in de avond heb ik lekker een pizza naar binnen gehapt.  Die avond weer een rood wijntje voor mijzelf in geschonken en meer dan 2 slokken had ik niet nodig om weer in slaap te vallen op de bank.

Ik kan nu natuurlijk zeggen dat ik een oudwijf ben maar ik moet wel eerlijk blijven. Ik vond het heerlijk. Ik geniet er echt van. Goede nachtrust doet wonderen. Ik kan meer, ik ben niet zo prikkelbaar. En de volgende dag kriebelde de wandelonrust lekker door dus ik ben op internet gaan kijken voor georganiseerde wandeltochten in de buurt of in mooie gebieden. Er ligt weer een plan, of ik het allemaal kan is een tweede maar een doel is weer gemaakt. Het plan gedeeld met een paar wandelmaatjes en ben benieuwd hoeveel we er echt daadwerkelijk van gaan wandelen maar het is altijd leuk om ergens naar uit te kijken. Zo ben ik nog even in de ochtend bezig geweest. Rond de lunch ben ik naar mijn ouders gelopen in mijn fietskleding want ik had ook weer zin om een rondje te fietsen. Zoals de meeste van jullie wel weten, fiets ik op een elektrische fiets naar het werk maar in het weekend pak ik liever de fiets van mijn moeder. Een fijn lichte sportieve fiets. Iemand die regelmatig fiets weet wat een lichte fiets is en dat het fietsplezier verhoogt.  Dus zo gezegd, zo gedaan. Heerlijk even 45 minuten rondgefietst, even lekker bezig zijn. Even de hartslag weer omhoog. En gewoon genieten van het mooie weer. Zonnetje, blauwe lucht met een paar wolkjes. Heerlijk.  

En de rest van de zondag heb ik weer op de bank gespendeerd en een boek gelezen.  Misschien lees jij nu dit en denkt “jeetje, wat saai” maar ik vind dit echt heerlijk. Niks moet, alles mag.  En zo hoort het weekend te zijn. En ik vind het best veel voor wat ik doe. Ik ben chronisch ziek, werk fulltime en vind de energie om te sporten. Tuurlijk vind ik het soms ook wel moeilijk om naar buiten te gaan, vooral nu het kouder word maar als ik denk aan het heerlijke gevoel wat ik daarna er van krijg en vergeet natuurlijk het mentale gedeelte niet, daar doe ik het voor. Ik voel me goed voelen en als daar een beetje bewegen bij komt kijken, dan doe ik het graag. Ik hoop hiermee jullie ook te motiveren, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Wandelen doet je goed en je kan het altijd doen. Een klein rondje van 5 minuten kan soms als wonderen doen. Probeer het maar eens. Ga naar buiten, haal een frisse neus en kijk dan nog eens hoe je je voelt.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed of pak jij liever de fiets, gebruik dan #fietsendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s