Buikkrampen en wandelen

En toen was het weer maandag. Een dag die niet helemaal lekker verliep. Ik voelde me niet super, had wat last van milde buikkrampen. Maar ik ging gewoon werken omdat ik het wel kon verdragen, dus ik ga gewoon werken. Ik ben altijd stil als ik ergens pijn heb en met name mijn buik. Dus dat viel natuurlijk ook wel op bij collega’s maar ze vroegen er gelukkig niet naar. Naarmate de dag vorderde begon de pijn steeds meer de overhand te krijgen. En op een gegeven moment werd het echt heel erg. Ik heb gevraagd of er bezwaar was dat ik naar huis ging en gelukkig kon ik gelijk gaan. Tuurlijk, als ik echt te veel pijn had dan zou ik het niet vragen Maarheeze is wel zo netjes.

Tijdens de lunchpauze heb ik nog rustig gewandeld

Ik ben gelijk naar mijn ouders gereden, de wc bezocht en daarna bleef het vervelende gevoel in mijn buik zitten. Nog even een hapje gegeten en toen richting huis. Ja, ik blijf eten ook al voelt het niet prettig. Ik moet wel blijven eten anders ga ik me nog rotter voelen. Die dag ging ik vroeg naar bed en ik hoopte na een nacht goed slapen dat de buikpijn over was. Dinsdag heb ik me ziek gemeld. Ik ben op bed blijven liggen en ik voelde me buik nog wel. Ik begin dan altijd te denken “voel ik me wel ziek genoeg om thuis te blijven?” “Stel ik me niet gewoon aan?”. Zoals je nu leest kan ik behoorlijk hard voor mijzelf zijn maar ik had ook met mijn temperatuur gemeten en dat bleek een klein beetje verhoogd te zijn. Dat is nooit goed en aangezien ik geen zin heb ik een ziekenhuisopname heb ik er goed aan gedaan om mijzelf ziek te melden. Dus de vragen die ik aan mijzelf had gesteld waren snel vergeten en ik doe die dag eigenlijk helemaal niks. Bankhangen, tv kijken en rusten. Ik kon ook niet veel want ik voelde dat mijn energie dusdanig laag was dat ik ook echt niet veel kon. In de middag nog even in slaap gevallen en de avond sliep ik ook vroeg. Dat is ook wel een teken dat het niet goed met mij gaat als ik in middag kan slapen en in de avond.

Woensdagochtend heb ik bij het wakker worden mijzelf overtuigd dat ik iets moet gaan doen. Van stil zitten en liggen word ik niet beter van en ik heb besloten om even te gaan wandelen. Tussen de middag liep ik naar mijn ouders huis toe, daar even eten, en toen liep ik weer terug. In vergelijking met wat ik normaal wandel, stelde dit serieus niks voor maar mijn benen waren zo ontiegelijk moe dat ik die middag maar met de benen omhoog moest om ze de rust te geven die ze nodig hebben.

Het voelde niet prettig maar toch heeft het mij goedgedaan

Zoveel invloed kan het hebben als ik me dus niet goed voel. Maar, ik heb het wel gedaan. Ik heb een frisse neus gehaald, ik ben even aan het wandelen geweest en daar, ondanks dat mijn benen moe waren, ik knapte er wel van op. Wat wil een mens nog meer? Kortom, als ik me niet goed voel zijn er altijd 3 dingen die ik moet doen: rusten, blijven eten en bewegen. Al is het maar 5 minuten. Omdat ik er zo van op knapte, heb ik die avond besloten om de volgende dag weer naar het werk te gaan.

Ziek zijn is vervelend

Wat doe ik nog meer als ik ziek ben? TV kijken, we hebben momenteel Disney Channel+. Super leuke films staan hier op en ik kan me hier prima mee vermaken. Maar ik kan zo ook een hele dag lekker boek lezen wat ik uiteraard ook heb gedaan. Altijd maar tv kijken is ook niet alles en ben ik op den duur ook helemaal klaar mee.

To all the boys I’ve loved before

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s