Warmies en muziek

De vermoeidheid is nog steeds aan de gang. Het is vervelend, het is irritant en wat moet ik er in godsnaam aan doen om dit te laten stoppen? Kan ik niet gewoon een beetje meer energie krijgen? Niet omdat het moet maar omdat het kan? Zo kan ik niet overal mee bezig, ik kan niet doen wat ik wil en ik weet donders goed dat ik mijzelf er aan moet over geven en moet accepteren dat het nu zo is maar ik vind het gewoon echt vervelend. Werk gaat niet soepel hierdoor, slapen gaat nog slechter dan voorheen, ik ben heel erg prikkelbaar, ik hang hierdoor te veel waarde aan dingen die goed moeten gaan en op het moment dat het niet goed gaan, kan ik gewoon wel janken. Jeetje, ik lijk ook wel emotioneel wrak. Maar ik moet ook eerlijk toegeven, ik waardeer mijn bed opeens echt veel meer. En mijn nieuwe “Warmies” ook. Warmies is een knuffelbeer vol met natuurlijke gierst- lavendelvulling. Vroeger had ik hittepit en die geur is niet aangenaam in vergelijking met deze knuffel. (website: https://www.warmies.com/ en ik heb die van mij gekocht bij de Etos voor € 19,99) Dus die ligt elke avond even in de magnetron en daarna heerlijk tegen mijn buikje aan en zo val ik ooit eens lekker in slaap. Een echte aanrader als je mij vraagt.

Fijn maatje
Fijn maatje

Wat gebruik ik nog meer om het mijzelf zo aangenaam mogelijk te maken? Ik eet ook veel mandarijnen, vanwege de vitamine C en omdat ze nu ook gewoon echt lekker zijn. Ik weet niet of dit effect heeft op mijn darmen hoor maar ik vind ze gewoon lekker en fruit eten is in het algemeen niet verkeerd. Elke dag wandel ik nog minstens 30 minuten, ja, helaas alleen tussen de middag in een woonwijk en industrieterrein maar liever dat dan de hele dag binnen zitten en het daglicht niet of nauwelijks zien. En even weg zijn bij alle beeldschermen en computers is een grote motivatie. Even mijn hoofd leeg wandelen en even over iets anders praten of gewoon lekker muziek in de oren. Ja, zie jij nu wat ik verkeerd doe? Ik wel. Die oordopjes in doen als ik alleen ga wandelen. In plaats van dat ik even focus op wat er buiten gebeurd, laat ik keihard muziek in mijn oren knallen. Ik weet dat ik het niet moet doen maar soms is het gewoon fijn, even afsluiten van alles, even niet alles willen horen, even niet op alles letten maar alleen op wat echt nodig is. Ook op deze manier kom ik tot rust maar meestal, als ik weer terug bij mijn bureau ben, merk ik dat ik het niet had moeten doen want ik ben daardoor aan andere dingen gaan doen in plaats van mijn hoofd leeg maken. Met andere dingen doen bedoel ik dan dat ik aan andere dingen ga denken, soms ben ik wel eens pissig om bepaalde dingen en dan luister ik toevallig wat “agressiever” muziek, dan kan ik daar heel erg in blijven hangen, maar als ik dan kies om een “rustiger” liedje te luisteren, word ik ook rustiger.

Ik snap soms ook echt niet hoe mensen de hele avond/nacht naar hardcore kan luisteren. Iedereen zo zijn eigen smaak hoor en ik oordeel echt niemand maar soms hoor je een nummer en dan is dat prima maar ik ga dan ook wel eens denken “kan ik hier een hele avond/nacht naar luisteren?” maar dan is mijn antwoord standaard “nee” omdat ik dan knettergek word. Mijn hart blijft te lang op een te hoog tempo pompen en ik kan gewoon niet een moment rust vinden, denk ik. Ik heb het ook nooit geprobeerd maar ik denk echt dat het niks voor mij is. Doe mij maar gewoon wat afwisseling. Trouwens, over muziek gesproken. Ik was (volgens mij) 2 jaar terug bij een concert van Kensington en toen heb ik toch echt last gehad van de trilling dat muziek met zich meebrengt. Ik had echt pijn in mijn buik. Ik kon gelukkig mijn tasje voor mijn buik houden waardoor mijn buik iets meer werd beschermd daartegen maar de trillingen waren echt killing. Gelukkig hield het niet de hele avond aan maar ik vond het wel jammer dat mijn buik dus zo heftig op trillingen reageert want sindsdien ben ik ook nooit meer naar een concert geweest. Iets wat ik wel weer graag zou willen maar op 1 of andere manier toch niet meer aangedurfd. Ook ik zal vast niet de enige zijn die hier last van heeft maar als iemand een tip heeft, sharing is caring. Misschien kan ik daarna weer eens naar een concert en dan wel gelijk kunnen genieten van alles en niet denken en voelen “auw, dit doet pijn”.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagran, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s