Niet zo’n leuke terugblik..

De kerstkriebels komen al.. ik begin ze te voelen.. maar ik moet eerlijk toegeven, ik heb een hekel aan het kopen van kerstspullen en vooral het decoreren van de boom. Ik ben er ook niet goed in, ik kan het gewoon niet. En daarom heb ik gekozen voor 3 bomen. Ja, 3! Omdat ik zo goed ben in het decoreren van een boom, hahahaha!!! Maar ik heb er serieus 3. Geen grap. Wel 3 boompjes hoor. Ik vind het wel leuk om overal een beetje kerst te hebben. Dus het maakt niet uit waar ik kijk, ik zie een kerstboom. Ja, dat vind ik serieus heel leuk aan kerst. Maar tijdens het bomen shoppen zag ik zoveel leuke dingen en eigenlijk wil ik het allemaal kopen maar ook weer niet. Er is te veel, er is te weinig. En laat het decoreren beginnen. Dus ik haal de doos met kerstspullen uit mijn berging en zet een kerst playlist aan en dan opeens… ik kon niet beginnen want ik had die haakjes niet waar je de ballen mee ophangt. Doosje heb ik maar het doosje was leeg. En de lampjes zijn ook verdwenen. Leuk, heb ik eindelijk de motivatie gevonden, kan ik nog niks. De boompjes maar vast op hun plaats gezet en met mijzelf afgesproken dat ik de volgende dag de haakjes en de lampjes ga halen. Zo gezegd, zo gedaan. Dus ik was druk bezig, het begint al aardig op kerst te lijken en toen wou ik de lampjes aan doen. En je raad het al, nee de lampjes zijn niet kapot, ik had niet genoeg batterijen in huis om elke boom te voorzien van werkende lichtjes. Dus de volgende dag maar weer batterijen halen. Allemaal lekker chaotisch maar al met al, de boompjes staan, de ballen hangen er in, de lampjes branden en ik moet eerlijk zeggen, als ik ooit een grote boom ga kopen dan laat ik m decoreren door iemand die er verstand van heeft of feeling. Iemand die de boom mooi kan maken. Maar voor nu is het prima en het is gezellig. Maar waar ik ook altijd aan word herinnert tijdens deze periode, is toch dat iedereen heel gelukkig is. Tenminste, dat laten ze zien. En ik vind dat soms echt heel zwaar. Ik zit momenteel in een zware periode waar ik niet overal happy mee ben.

Ik twijfel veel, met name aan mijzelf. Aan alles. Doe ik het allemaal wel goed? Wil ik mijn leven toch anders inrichten? Maak ik wel de juiste keuzes die goed zijn voor mijzelf? Maak ik überhaupt keuzes waar ik aan mijzelf denk? Heb ik mijzelf niet te veel weggecijferd? Ik ben dit jaar alleen maar bezig geweest met werk. Ik heb me kapot gewerkt. Ik ben in New York geweest en soms bedenk ik mij opeens “dat moet ik doen als ik in New York ben” om een paar tellen later te beseffen dat ik al naar New York ben geweest. Dit hele jaar is gewoon langs me heen gegaan. Heb ik ergens van kunnen genieten? De zomer? Nee, ik ben wel geteld 2 keer op het strand geweest. Heb ik een leuke zomerse avond gehad? Nee. Ik wou dat dit jaar super leuk zou worden. Maar ik heb er tot nu toe nog niet van kunnen genieten. Ik zal eerlijk zijn, dit maakt mij wel verdrietig. Dat ik alles zo langs me heen heb laten gaan. Ik ben mijzelf hierdoor uit het oog verloren. Altijd als december nadert ga je toch altijd terugkijken naar wat je de afgelopen jaar hebt gedaan. En als ik terugkijk, word ik niet vrolijk. Ik heb mijzelf in de steek gelaten. En nu wil ik wel zeggen “de laatste paar weken van 2019 worden leuk” maar ik ben kapot. Ik ben moe. Zoals jullie de afgelopen weken hebben gelezen ben ik veel moe en lig ik al vroeg te slapen. Ik word tegenwoordig wakker met het gevoel alsof een vrachtwagen over mij heen heeft gereden.

Ik heb nog wel goede en leuke momenten

Mijn spieren kunnen al niet eens meer ontspannen. Ik voel dat alles constant op spanning staan. Ontspannen gaat steeds moeilijker. En nu dat ik dit allemaal typ, zit ik met tranen in mijn ogen. Dat ik het zo ver heb laten komen dat ik mij nu zo voel. Dit is niet gezond. Ook mijn mentale gezondheid gaat achteruit. Dit hebben jullie vast al gemerkt in de afgelopen posts op mijn website. Note to self: 2020 word het jaar dat ik meer om mijzelf ga denken. Mocht je leuke tips hebben, deel ze gerust. Mag ook handig en iets minder leuk zijn, als het maar ten goede komt. Want zo kan ik niet verder. Oke, om dit niet al te negatief af te sluiten, ik ga het nog wel proberen om in de laatste paar weken iets leuks voor mijzelf te doen. Zo kan ik dit jaar natuurlijk niet laten eindigen. Misschien weet iemand nog een leuke wandeling in de provincie Friesland? En ik ga echt wel genieten van de mooie dingen die deze maand met zich meebrengt, ik ga mijn best doen. Ik ben het verplicht aan mijzelf. Aan mijn darmen die het zo goed doen, aan mijn lichaam die mij blijft dragen ondanks dat ik rust moet nemen. En zo verbaas ik mijzelf wel, mijn lichaam vecht al een zware strijd en ik maak het mijn lichaam niet makkelijker maar ze geeft niet op. Trots.

Genieten van de kleine dingen

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s