Het was toch niet zo slecht..

Na mijn vorige post ben ik eens flink gaan nadenken. Wat kan anders? Hoe kunnen dingen anders? Kijk ik toch verkeerd naar bepaalde dingen? Zie ik dingen die ik eigenlijk wel moet zien? Want natuurlijk is mijn jaar zwaar. Ja, ik heb me alleen gevoeld. En ja, ik ben er verdrietig om. Maar let ik wel op de dingen die wel zijn gebeurd? Nee, want ik was bezig met het verzuipen in het zielige verhaal en daardoor verlies ik de mooie dingen uit het oog. Ook de kleine dingen. Alles hoeft niet groot te zijn om mooi gevonden te worden. Het hoeft niet groot te zijn om gewaardeerd te worden. Want dit jaar heb ik sommige collega’s zien veranderen in vrienden. Vrienden waar ik overal mee kan over praten. Vrienden waarmee ik na het werk even een borrel kan doen, dat er word gelachen om de dingen die een lach waard zijn. En zo besefte ik opeens dat mijn jaar niet zo heel slecht was. Ik ben vaak op een terras geweest na het werk. Ik heb ook regelmatig buitenhuis gegeten. Alleen was ik mij niet bewust van het feit dat mijn leven aan het veranderen is. Andere dingen krijgen meer prioriteit dan andere dingen. Maar omdat ik dacht dat het juist ging om de lange avonden op een terras met vrienden waarmee ik vroeger stapte, werd het belangrijk om te beseffen dat iedereen zijn leven aan het veranderen is en iedereen zit in een andere fase van het leven. Mensen om mij heen gaan samenwonen, gaan trouwen, krijgen kinderen.

Tuurlijk zit ik ook wel eens te denken over het een en ander maar is mijn leven nou echt zo slecht? Nee. Ik moet gewoon een gezondere balans vinden tussen werk en privé. Werk is belangrijk, het zorgt voor een dak boven mij hoofd, het zorgt voor eten op mijn bord, het zorgt ervoor dat ik kleding kan dragen, het zorgt er voor dat ik kan douchen, dat mijn auto rijd, dat ik een nieuwe fiets kan kopen, dat ik goede wandelsokken kan kopen. En zo kan ik nog wel even verder gaan. Maar wat ik uit het oog ben verloren.. werk is niet het allerbelangrijkste. Absoluut niet. Het zijn de mensen waar ik mij prettig bij voel. Mijn huiskonijn Stampertje die elke dag op mij wacht tot ik weer thuis ben. Mijn ouders die graag een gelukkige dochter zien en het maakt niet uit of ik nou een carrière heb of dat ik gewoon een leuk leven heb. Keihard werken voor een salaris die je graag elke maand op je rekening gestort krijgt is voor mij niet belangrijk, ik pas mijn leven aan, aan de hand van mijn salaris. Leven naar het salaris wat je hebt word ook wel eens als goed advies gegeven. Ga eens na wat voor jou echt belangrijk is. En dat is iets waar ik mee bezig ga in het nieuwe jaar en waarschijnlijk, mijzelf kennende, begin ik al eerder. Puur uit nieuwsgierigheid en omdat ik graag dingen anders wil zien in mijn leven. Ik heb het hier al zo vaak besproken dat ik opzoek ben naar de juiste balans maar in 2020 ga ik daar echt meer mee bezig. Meer vanuit gevoel handelen dan uit moeten. Meer luisteren naar mijn lichaam dan naar datgene wat ik mijzelf opdraag te doen. De druk die ik mijzelf opleg wil ik verminderen. Selfcare is wat het ook genoemd word en wat ik ook steeds vaker voorbij zie komen op social media. Ik wil me hier meer in gaan verdiepen.

Stampertje met zijn Kerstmaatje

Misschien zal het hier en daar iets zweverig zijn maar soms is dat wel heel fijn. Ik geloof wel in dat er meer is tussen hemel en aarde. Maar misschien de eerste stap om te maken en over na te denken is het noteren wat ik als selfcare zie. Dat is natuurlijk voor iedereen anders maar misschien krijg je hierdoor wel inzicht over wat voor jou belangrijk is. Ik denk dat dat mijn eerste stap word. Wat kan ik doen om beter voor mijzelf te zorgen? Denk aan elke dag even wandelen. Of elke dag een paar bladzijdes lezen uit een boek. Mediteren. Schrijven. Tekenen. Breien. Puzzelen. Zeg het maar. Voor iedereen is het anders maar wel leuk om te ontdekken wat het is. Voor mij is wandelen echt een selfcare dingetje. En dat doe ik nog elke dag, tijdens de lunchpauze. En dat pakt niemand mij af. Heb jij ook iets wat je elke dag wilt doen en wat je ook echt elke dag doet? Misschien brengen we elkaar op ideeën om uit te proberen. Ik ben benieuwd.

Zo slecht was 2019 ook weer niet..

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s