Voorbereiding Kerst 2019

De week voor kerst. Meestal betekent dat gekkenhuis in huis omdat ik cadeautjes moet kopen, drukte op het werk en geen tijd hebben voor dingen. Maar.. ik heb ook nog niet het gevoel dat het kerst is. Over een paar dagen is het al kerst. En ik heb gewoon niet het kerst gevoel wat ik elk jaar wel heb. Wel is het rustiger aan het worden op het werk en voel dat ik meer op adem kom maar nog niet helemaal. Ik ga het volgend jaar echt anders doen, wie mij op Instagram volgt, ziet dat ik er al zo nu en dan mee bezig ben. Ik focus meer op mijzelf en wat mijn lichaam aangeeft. Maar kerst staat wel voor de deur en ik heb nog niet alle cadeautjes in huis, samen met mijn vader vroeg op de zaterdagochtend samen op jacht naar leuke cadeautjes. En ik kan alvast zeggen, we zijn goed geslaagd. Nog een kopje koffie gedaan bij By Kees (https://by-kees.nl/ ) met een lekkere muffin. Omdat we allebei niet heel veel honger hadden, hebben we een muffin gedeeld.

Een lekker vers sapje meegenomen

Daarna ben ik alleen doorgegaan voor het zoeken naar het juiste kerstcadeautje. Natuurlijk heb ik ook nog een paar hapjes voor mijzelf gekocht wat genieten met eten is wat ik het leukste vind om te doen. Alles thuis gebracht, daarna naar mijn ouders huis gewandeld om daar een heerlijke kom snert te eten. Als schoonzus weer een hele soeppan vol heeft, staan wij allemaal heel hongerig te wachten op een kommetje. Ik eet nooit snert, altijd vies gevonden maar ooit werd ik eens lichtelijk gedwongen om het weer eens te proberen en toen was ik verkocht. Nog steeds eet ik niet iemand anders zijn/haar snert maar wel die van mijn schoonzus. Ik ben gewoon een fijnproever wat betreft snert, zo kan je het ook zien.

De beste snert is van mijn schoonzus

Het is inmiddels half 2 in de middag en ben kapot, het voelt alsof ik al een hele dag er op heb zitten maar dat was het niet. Even lekker puzzelen, eerst natuurlijk weer frustrerend maar daarna weer heerlijk rustgevend. Na een uur was ik het weer zat en ben ik op de bank geploft om weer verder in mijn boek te lezen. Momenteel ben ik bezig met deel 2 van de reeks “to all the boys i’ve loved before” van Jenny Han. Ik lees het boek in het engels en dat is soms best pittig maar het is goed om mijn engels te onderhouden. En ja, de film staat op Netflix en op 12 februari 2020 komt deel 2 op Netflix. Boek 1 heb ik uit en ik moet wel eerlijk zeggen, de film lijkt er niet echt op. Er zijn wel wat raakvlakken en herkenning met het boek maar het niet hetzelfde. Boek 2 heet “p.s. i still love you”. Ik vind het een heerlijk verhaal en het is gewoon genieten.

Lekker lezen (deel 2) met een kopje koffie
Deel 1

De rest van de dag zal ik niet veel meer doen dan lezen, tv kijken en ik ga natuurlijk het gevecht zien tussen Badr en Rico. 3 jaar terug zal ik er ook klaar voor maar toen was het na een paar minuten klaar. Ik hoop dat ik er vandaag langer voor kan zitten… Wat een gevecht he. Ik vond het dit keer best heftig. Je kon niet gelijk zien wie er zou winnen en het was echt spannend. Jammer dat Badr een blessure kreeg want dit was echt heel mooi om te zien. En niemand wil op deze manier winnen of verliezen. 3 jaar lang keihard trainen en dan eindigt het zo. Echt heel jammer. Omdat het gevecht best laat op tv was (hallo oudwijf Tanya) ben ik snel naar bed gegaan en heb ik nog een meditatie nummer op spotify opgezet om even liggend te mediteren om vervolgens heerlijk te hebben geslapen ondanks dat de buren een feestje hadden. Ik had voor de zondag veel in de planning maar er is niet veel van gekomen. Ik wou wandelen of fietsen maar toen ik de gordijnen open deed was het weer super triest en ik had gewoon geen zin. Ik voel aan mijn lichaam dat ik nog steeds heel erg moe ben en ik heb nog genoeg andere dingen te doen zoals dit stukje typen, voorbereiden op het appeltaart bakken, het toetje maken voor kerst met de familie en ik wil het huis vandaag ook nog opruimen. Natuurlijk wil ik ook nog even lezen, ook weer een paar puzzelstukjes op de juiste plaats leggen en dan wil ik toch ook weer lekker op de bank ploffen om van de welverdiende rust te genieten. Dus, dat is mijn weekend, mijn zaterdag en zondag. Wel kan ik eerlijk zeggen dat best tevreden ben, lekker bezig met leuke dingen en toch een beetje denken om selfcare aan de hand van lezen en puzzelen. Vanavond natuurlijk weer de Marvel film op tv kijken en dan kan de laatste werkweek van dit jaar ook beginnen. 2 daagjes werken en dan is het weer gedaan. Rust en nog meer rust. En natuurlijk eten, gezelligheid en cadeautjes. Ik weet nog niet zeker of ik een post plaats aankomende woensdag, moet even zien hoe alles loopt maar dan wil ik jullie wel alvast een hele fijne kerst toewensen. Geniet ervan, lach veel en mocht het mooi weer zijn ga lekker even naar buiten om te wandelen. Ik weet wel dat ik veel zal gaan eten, films ga kijken, wandelen en nog meer eten.

Tuurlijk heb ik van de week elke
dag een lunchwandeling gemaakt!

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s