Kerst 2019 als een oudwijf..

En daar was het dan eindelijk, Kerst 2019. En wat vloog het toch weer snel voorbij. Zo begon kerstavond goed met een chai latte wat daarna werd ingeruild voor een wijntje met broodplankje en olijfjes. Wat vervolgens weer een wijntje werd met nacho’s en wrapjes. En daarna een frisje met nacho’s. Hoeveel nacho’s kunnen mensen eten? Nou, 2 borden. Doen we gewoon. En zo hebben wij kerst ingeluid. We hadden soms iets te veel lol waardoor mensen soms een rare blik richting ons gooide maar he, zolang het geen echte blikken die gevuld waren met groente, vonden wij het prima. Omdat we al heel vroeg waren begonnen, zeg maar 15.30 uur, waren we 18.30 uur weer thuis. Ja, oude dames maken nooit latertjes en zo hadden we de avond nog lekker om te doen en te laten. Wat voor mij resulteerde in douchen, bankhangen en een film aanzetten en gewoon domweg in slaap vallen op de bank. Ik denk dat ik rond een uurtje of 21 op bed lag om te gaan slapen want ik merkte gewoon echt dat mijn lichaam op is. Kapot en moe. Dit jaar heb ik gewoon echt te veel van mijzelf gevraagd en ook gegeven. Dit gaat in 2020 anders.

Nacho nummer 1
Nacho nummer 2

En zo brak eerste kerstdag aan. Vroeg uit bed want ik zou de dag gaan doorbrengen met mijn ouders. Nee, heel de kerst zou ik doorbrengen met mijn ouders want kerst 2018 was uitgelopen op een fiasco omdat ik toen van begin tot eind helemaal alleen ben geweest. Kan je vertellen, dat is niet leuk. Hoe eenzaam ik me toen heb gevoeld, wil ik nooit meer ervaren. De wekken stond en ik werd tussen 8.00 uur en 8.30 uur verwacht om te beginnen met het kerst ontbijt. Eerst vond ik het wat vroeg maar toen de wekker ging had ik wel gelijk honger dus het was opeens allemaal niet meer zo erg. Dus lekker gegeten, muziek op de achtergrond en na het eten werd de cadeautjes uitgedeeld en uitgepakt. Ik heb gekregen wat ik op mijn verlanglijstje had staan en dit stond helemaal in het teken van selfcare 2020, waar ik heb nu al een paar keer over heb gehad. Selfcare journal, maankalender 2020, 2 spray met heerlijke geurtjes en, tot mijn verbazing, 2 edelstenen Fluoriet. Je kon mijn niet gelukkiger maken. Eindelijk kan ik op 1 januari beginnen met meer denken om mijzelf. Meer selfcare, minder weggeven van mijn kostbare energie. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, weet ik nog niet. Of dit uberhaupt voor mij werkt weet ik ook niet maar ik ga het wel proberen want hier gaat mijn intresse wel naar uit en ik ben gewoon heel erg benieuwd. Ik zal jullie regelmatig een update geven via deze website.

Restaurant Strand Huys Makkum

Daarna zijn we naar Makkum gereden maar inmiddels was het al lunchtijd en ik had natuurlijk alweer trek in eten en zijn we dus eerst even lekker gaan eten. En ik kan je aanraden om daar eens een hapje te gaan eten. Nadat we even hebben uitgebuikt, zijn mijn moeder en ik lekker gaan wandelen langs het strand en het was heerlijk. Zonnetje, strak blauwe lucht, niet al te veel mensen en het was gewoon echt genieten. Hier en daar nog een paar foto’s gemaakt. Daarna zijn we bij mijn Oma geweest voor voordat we daar naartoe gingen, hebben mama en ik nog een pitstop gemaakt bij de BroereKerk in Bolsward, en natuurlijk ook een paar foto’s gemaakt. Daarna bij mijn Oma op vistite en was het na een aantal uren ook weer tijd om naar huis te gaan. Nog samen het avondeten op gepeuzeld en daarna weer lekker naar huis en het standaard riedeltje kan je vast nu ook wel bedenken. Precies, douchen en daarna op de bank ploffen, film aanzetten en in slaapvallen.

Wandelen op Makkum
Broerekerk Bolsward

Tweede kerstdag ging er iets rustiger aan toe. Lekker uitslapen, een normaal ontbijtje zoals altijd, daarna bij mijn ouders op bezoek en gewoon lekker zitten, eten drinken en gewoon op adem komen. Nog even lekker in slaap vallen, lezen op mijn nieuwe E-reader en gewoon alles lekker rustig aan doen, lees momenteel de biografie van Steve Jobs. Dus heel spannend was het niet behalve dat ik meer eet op de dag dan normaal. Maar dat zullen jullie allemaal wel herkennen. Die avond zou ik de film GVR kijken, wie die vroeger heeft gezien, weet waar het over gaat en helaas moet ik weer melden dat ik in slaap ben gevallen. Ik ben serieus een oudwijf. Vrijdag verliep niks anders dan lekker lezen, eten en rustig aan doen. Die avond zouden we met de familie kerst vieren en ik werd aangewezen om het toetje te verzorgen. Zo gezegd, zo gedaan. Helaas geen foto gemaakt, vergeten, sorry. Maar het werd glutenvrij en lactosevrij Mon Chou. Iedereen vond het heel lekker dus kan wel zeggen dat mijn toetje geslaagd was. Broerlief had een lekker stuk vlees op de BBQ gelegd en ook dat smaakte heel goed. En mijn andere broer en schoonzus hadden lekkere glutenvrije red velvet cupcakes gemaakt. Je kan vast wel bedenken dat we iets te veel hadden gegeten maar ja, dat gebeurd al alles heel lekker is he. Daar kunnen we niet omheen.

Bezigheid tijdens Kerst
Het resultaat

Ja, wij doen aan cadeautjes met Kerst. En ik op eerste kerstdag een selfcare pakket gekregen (zie foto). En op derde Kerstdag heb ik een boekenbon gekregen. Dat zijn nou eens leuke cadeautjes. Ik wil inderdaad meer bezig met selfcare en lezen vind ik heerlijk dus alles komt echt goed uit. Oh ja, de E-reader heb ik mijzelf cadeau gegeven omdat ik vond dat ik wel een cadeautje had verdient na zo’n pittig jaar. En ook dit zal helpen bij mijn selfcare. Ik heb niet zoveel gewandeld als dat ik dacht dat ik zou doen maar daar in tegen ben ik wel goed uitgerust. Of, nou ja, nog niet goed uitgerust maar ik geef me er aan over. Dat is ook al heel wat. Waar ik normaal “geen tijd” had om te rusten, had ik nu wel. En dit blijf ik vasthouden, meer rust en meer gezelligheid. Goed voornemen voor 2020, toch? Ik hoop dat jullie ook een fijne Kerst hebben gehad, met leuke momenten en rust momenten, genieten van alles en iedereen om je heen. Heb je ook nog een mooie kerst wandeling gemaakt of gewoon even lekker wandelen?

Cadeautjes Kerst 2019

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s