Gelukkig nieuwjaar 2020!

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: GELUKKIG NIEUWJAAR! Alle liefde, geluk en gezondheid toegewenst. En voor diegene die het graag wil, een paar nieuwe goed werkende darmen. Ik hoop dat iedereen zijn vingers, ogen en gehoor nog heeft?! Bij ons in Friesland was het zeer mistig dus dit keer niet kunnen genieten van het mooie vuurwerk.

Laat ik bij het begin beginnen. Want na kerst kwamen nog een paar dagen tussendoor voor oud&nieuw. Zaterdag, the day after Christmas, was rustig. Had niet veel gedaan behalve even winkelen met moeder wat natuurlijk resulteerde in nieuwe kleding in mijn kledingkast, een paar nieuwe schoenen in de gang. En de rest van de dag niks gedaan. Zondag daar in tegen ben ik vroeg uit bed gestapt en naar het bos gereden want we zouden weer een spectaculaire zonsopkomst krijgen. Dus ik stond om 8.15 uur met mijn koude lichaam in het bos. En wat heb ik mij toch onprettig gevoeld, ik ben nou niet bepaald een held op sokken dus je kan wel nagaan dat mijn hartslag behoorlijk hoog was toen ik in het donker door het bos liep naar een mooi plekje waar ik foto’s kon maken. Gelukkig na enkele minuten kwamen de eerste hardlopers al langs en was ik ook weer rustig. En ik hoef niet veel te zeggen dan alleen dat ik echt heb genoten en hier komen de foto’s:

En natuurlijk heb ik ook even lekker gewandeld maar aangezien ik toch nog steeds moe ben, is het rondje niet groot geworden en ik was toch meer bezig met foto’s maken. Daarna een kopje koffie bij mijn ouders gedronken en de rest van de dag niet zoveel gedaan dan. Bezig met mijn website en huis opruimen, zo was mijn dag ook flink gevuld. Maandagochtend heb ik wel een echt rondje gewandeld van dik een uur en het was zo mooi weer dat het ook weer echt genieten was. Van mij mag het de hele winter zo zijn. Strak blauwe lucht, zonnetje en lekker koud. Heerlijk. Met rode wangetjes stapte ik mijn huis binnen van een heerlijke wandeling. Daarna nog even in het centrum geweest om wat boodschappen te doen want het vuurwerk begint nu al en ik ben nou niet bepaald fan van vuurwerk. Vroeger toen ik nog folders bezorgde werd ik bekogeld met vuurwerk waardoor mijn jas en sjaal in de fik vloog. Ik zie het vuur nog op mijn gezicht afvliegen. Sindsdien zoek ik het ook niet meer op. Op een afstand genieten maar als het te dichtbij komt, ben ik weg. Ik hoef dat soort (in mijn ogen) “ellende” niet. Dinsdagochtend nog samen met mijn moeder weer het centrum in geweest voor een paar oliebollen en nog de laatste dingen gekocht die echt op het allerlaatst nog moet en we hebben nog een heerlijke Chai Latte bij by Kees gedronken samen met een stukje gebak.

Daarna vond ik het tijd om mij te verstoppen in mijn huisje. Serie gekeken genaamd Alexa&Katie op Netflix en daarna ben ik weer aan het puzzelen gegaan. Ik weet niet waar ik last van had maar ik begon en stopte niet tot het klaar was. Ik had de puzzel een tijdje links laten liggen omdat ik er gewoon gefrustreerd van raakte omdat ik het gewoon niet zag, ik kwam er niet uit. Niet dat het een moeilijke puzzel is maar ik zag het gewoon niet. Maar op oudjaarsdag zag ik het. Het ene puzzelstukje na het andere puzzelstukje werd op de juiste plaats gelegd en voor ik het door had, was ik al zover dat ik dacht “deze puzzel krijg ik in 2019 af”. Met wat tegenslagen, moed zakte weer eens in mijn schoenen omdat ik het niet meer zag, is het mij toch gelukt. Ik ben geen ster in puzzelen maar toch is het me gelukt. Hoe trots kan ik op mijzelf zijn van dit heugelijke feit dat ik een puzzel heb gelegd van 500 stukje, hahaha!! Ja, laat ik mijzelf maar uitlachen want anders doet iemand anders het wel. En omdat ik nu zoveel vertrouwen heb gekregen dat ik een legpuzzel kan leggen, ga ik er gewoon lekker mee verder in 2020. De nieuwe is al huis dus het is nog even wachten tot de motivatie er weer is en dan ga ik weer helemaal gek op de nieuwe puzzel. Eens kijken hoelang ik er dan weer over doe.

En toen was het al avond, de laatste uurtjes van 2019 tikken voorbij en ik begin toch weer eens kleine terugblikken te maken naar het afgelopen jaar. Veel geleerd, veel gezien, veel verdriet gehad maar ook veel gelachen, veel genoten, veel gewandeld en er achter komen wat er nou echt toe doet. Kortom, een jaar met waardevolle lessen. Toen heb ik maar een mimosa voor mijzelf gemaakt, chips gepakt en toastjes met lekkere smeersels. Gooische Vrouwen II gezien op tv en daarna het concert van Queen op RTL7. En toen was het moment om af te tellen. Meestal voel ik mij altijd een beetje down of angstig maar dit keer had ik juist meer van “doei 2019, rot maar snel op”. Zoals ik al zei is het hier heel mistig en genieten van het vuurwerk lukt dus niet. TV staat aan maar ook niet echt iets boeiends te zien dus ik mijn laptop gepakt om dit stukje te typen. Natuurlijk de nodige berichtjes sturen en mijn broer belde nog en straks ga ik gewoon lekker naar bed. Terwijl ik dit typ hoor ik het vuurwerk al minder worden en kan ik straks lekker naar bed om te slapen en van mijn laatste vrije dagje te genieten. Laat de nieuwjaarsborrels maar komen. Laten we met z’n allen weer een mooi jaar maken met veel liefde, geluk, saamhorigheid, gelach en gezondheid. Maak mooie wandelingen, geniet van de natuur en laat alles even voor wat het is. Ga opzoek naar de rustmomentjes en focus je daarna weer op de dingen die “moeten” en die voor jou belangrijk zijn. Voor 2020: Selfcare is key!

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s