Eerste wandeltocht

Het nieuwe jaar begon nou niet bijzonder goed. Op 2 januari 2020 werd ik langzaam en moeizaam wakker en toen dat eindelijk was gelukt, zag ik dat mijn konijn Stampertje de hele nacht niet had gepoept of geplast. Diegene die bekend zijn met konijn weet dat dit foute boel is en dat dit heel snel dodelijk is. Dus, met tranen in mijn ogen, mijn moeder gebeld en vertelt wat er aan de hand was en die kwam gelijk naar mij toe. Ik moest nog even wachten tot ik de dierenarts kon bellen dus we zijn naar het huis van mijn ouders gegaan en daar hebben we gewacht om de dierenarts te bellen. We hebben wat rond gerend in de hoop dat hij toch weer ging poepen maar helaas. Wel een plasje gedaan en iets voor 9 uur ging hij toch een paar brokjes eten. Dat was al een opluchting. Het was eindelijk 9 uur dus gelijk de dierenarts gebeld en ik mocht, na aandringen dat ik het niet vertrouwde, om 9.30 uur met Stampertje langs komen. De dierenarts deed wat onderzoek en zei dat hij nog heel weinig beweging had in zijn darmen en dat ik dus niet later op de dag langs had moeten komen. Dus zo ver was het dus al. Maar de oorzaak hiervan was duidelijk, Stampertje was al onrustig tijdens Oud&Nieuw maar hij deed het goed, hij at, plaste en poepte gewoon. Maar op Nieuwjaarsdag zaten we allebei lekker op de bank en toen was er zo’n ontiegelijk harde knal waar we allebei van schrokken en door de stress deden zijn darmpjes het niet meer. Je kan wel zeggen dat dit kleine konijntje bij mij hoort betreft de darmen maar een vuurwerkverbod mag van mij echt ingevoerd worden, samen met echt goede controle en de nodige consequenties. Ikzelf zat hierdoor ook in de stress dus lichtelijk buikpijn was natuurlijk ook aan de orde. Oh ja, ik ben ook sterk van mening dat als je er voor kiest een dier in huis te nemen, moet je er ook goed voor zorgen. Anders moet je er niet aan beginnen. De hele dag is Stampertje bij mijn moeder gebleven en de vrijdag ook. Alles komt weer langzaam opgang.

Bij de dierenarts wat Stampertje niet leuk vind.
Dus hij laat zijn kont zien.

Zaterdagochtend had ik een wandeling in de planning maar dit zou ik alleen gaan doen als het goed zou gaan met Stampertje en gelukkig was dat het geval en ik kon lekker wandelen. Samen met een vriendin ben ik begonnen aan de Struuntocht, georganiseerd door Doelgericht wandelen (https://www.doelgerichtwandelen.nl/ ), ze organiseren 1 keer per jaar een Struuntocht reeks op de eerste zaterdag van de maand. De kilometer zijn oplopend dus het is ook een leuke training. Maar je kan zelf kiezen hoeveel kilometer je gaat wandelen, kijk meer eens op de website. Goed georganiseerd, hele duidelijk route beschrijving en onderweg hangen er ook pijlen die je volgt. Kortom, je kan haast niet verkeerd wandelen. Dus het is echt genieten van de omgeving. Veel mensen stonden vroeg in de rij om zich in te schrijven en dit weekend goed te laten beginnen. Ook is er altijd een loterij, je krijgt bij inschrijving een geplastificeerd kaart met een nummer erop en misschien heb je geluk die dag. Elke tocht is in een ander gebied en je kan zien dat de organisatie elke keer echt zijn best heeft gedaan om een zo leuk en mooie route te maken zodat het elke keer genieten is. Ook dit keer is het weer goed gelukt. Dit keer was het 7,5 kilometer en voor nu is dat prima. Kortom, een heerlijk begin van het weekend. Hier komen nog een paar foto’s.

De rest van de dag had ik niks in de planning. Vandaag was ik van plan om te gaan fietsen naar ik had gewoon de puf niet. Ik wou even lekker rustig aan doen, Stampertje voelt zich ook nog helemaal top en ik wou alle kerstspullen uit hebben. Dus even snel bij mijn ouders gegeten en Stampertje zijn medicatie geven, dit gaat via een klein spuitje die ik leeg moet spuiten in zijn bek en hopelijk slik hij het door. Het is elke keer weer een gevecht maar dit is voor een goed doel. Daarna weer naar huis en begonnen met alles op te ruimen. Kerstballetje en lichtjes uit de boompjes halen en wat een bende zeg. Dit waren niet de beste boompjes dus overal lagen die naalden. Dus snel de boompjes in een vuilniszak gedaan en weggebracht, de kerst spullen in de berging en alles lekker uit het zicht. Alles goed stofzuigen en daarna ook maar gelijk de badkamer gedaan. Kortom, het was een opruim en schoonmaak dagje. Ook wel zo lekker. Nu is alles ready voor het jaar 2020. Ik ga denk zo nog lekker netflix aanzetten en voor de rest lekker niks doen. Heb jij nog lekker gewandeld of ben jij ook bezig geweest met alle kerst spullen uit de woonkamer te verwijderen?

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen of Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s