Hoofdpijn en chocolade vlokken

Ik kreeg allemaal lieve berichtjes over Stampertje en ik kan vertellen dat hij weer helemaal de oude is. Alles gaat weer goed en ik hoop dat het ook goed gaat met jullie dieren. Het is wel een opluchting hoor, dat alles weer goed gaat. Het heeft mij wel de nodige zorgen gegeven en mijn buik begon hierdoor ook weer op te spelen. Ook hoofdpijn stak weer op. De hele dag een zacht zeurende hoofdpijn op de achtergrond is nooit leuk. En vergeet dan ook niet dat iedereen de kachel op standje tropisch heeft staan waardoor mijn hoofdpijn echt niet minder van word. Iedereen heeft zo’n zijn voorkeur van warmte maar ik ben er alleen fan van een tropisch oord met alleen een bikini aan en een lekkere cocktail in mijn hand. Goed, genoeg gezeurd. Nu weer praten over de andere leuke dingen. Zoals jullie in de vorige post hadden gelezen had ik zaterdag een wandeling van 7,5 kilometer en ik moet toegeven, die heb ik echt gevoeld. Niet dat het een lange wandeling was maar ik denk gewoon in combinatie van moe zijn, laag in mijn energie dat het gewoon meer effect op mij had dan normaal. Ik heb uiteindelijk tot en met afgelopen dinsdag het gevoel van zware benen gehad. En ook dat was niet leuk. Het voelt alsof mijn benen mij niet meer konden houden en dat ik elk moment door mijn benen kon zakken. Gebeurt niet maar het voelt wel zo. Maar ondanks dat gevoel ben ik wel elke lunchpauze buiten geweest om lekker te wandelen. Puur om mijn hoofd even door de koude wind te laten gaan waardoor mijn hoofdpijn even minder is. Nu ik er over nadenk, misschien zit er wel te veel spanning in mijn spieren waardoor ik hoofdpijn krijg. Ik heb vorig jaar veel last gehad van stress en ik kan het op 1 of andere manier niet goed loslaten.

Wanneer ik dus hoofdpijn heb en dus niet gelukkig ben..

Wie mij al een tijdje volgt en deze website regelmatig leest weet dat ik meer aan selfcare wil doen en hierdoor lig ik standaard uiterlijk 21.30 uur op bed en eindig ik de dag, op bed, met een meditatie genaamd body scan. Als het allemaal goed gaat val ik heerlijk in slaap en slaap ik die nacht ook gewoon goed door wat resulteert in iets meer energie dan normaal. Ik zou zeggen, probeer het ook eens. Als het lukt, is het zo fijn. Je krijgt er echt meer rust voor terug en ik moet ook eerlijk zeggen dat tot nu toe mijn dromen ook minder is geworden. Ik ben iemand die heel erg kan dromen, tot praten en spoken door het huis aan toe. Zo levendig kan ik dromen. Als ik dat ook wat kan beperken of verkleinen, ik weet niet hoe ik dit moet zien of uitleggen maar dromen kan echt heel heftig zijn waar je gewoon echt last van kan hebben als je hierdoor niet goed slaapt en niet goed uitgerust bent. Dus misschien is het ook wel voor jou als je een heftige dromer bent. Als je sportify hebt, zoek even naar Ingrid Gijsman – Meditatie / bodyscan op. Ze vertelt dat je moet gaan zitten want je mag niet in slaapvallen maar juist daarom luister ik ernaar. Ik wil slapen, en lekker ook! Dus lekker op bed liggen, maak het je comfortabel en zorg dat je niet meer uit bed hoeft voor wat dan ook. Geef je er aan over en luister en doe gewoon wat ze zegt. Het is maar 10 minuten en kijk eens wat je met je doet. Lukt het niet de eerste keer? Probeer het de volgende dag gewoon nog een keer. Wat ik zeg, als het je lukt is het zo fijn. Door meditatie en ademhalingsoefeningen ben ik vaak door nare en pijnlijke buikpijn scenario’s gekomen. Het zal zeker niet altijd helpen maar het werkt voor mij best vaak. Als iemand nog tips heeft, deel ze gerust. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar handige selfcare tips.

Ook heb ik mijzelf even getrakteerd op iets lekker voor op brood. Ik heb het niet vaak in huis want ik hoef het ook echt niet heel vaak maar ik heb een kleine zwakte voor chocolade vlokken. Dinsdagavond was ik in de AH en toen zag ik ze staan. Die zijn van mij en ik ga er lekker van genieten, ondanks dat iedereen in januari loopt te praten over minder eten na kerst en oud&nieuw. Wat ik begrijp hoor, daar niet van maar ik heb daar gewoon niet zoveel last van. Tuurlijk moet ik hier en daar ook wel mijzelf tot halt roepen, dat ik niet de hele dag door snoepjes eet maar goed, het leven gaat wel gewoon door. En er is maar 1 de beste (is mijn mening): Woensdag was niet anders dan werken en even wandelen tussen de middag en deze post online knallen. Hebben jullie nog een leuke wandeling gemaakt of wandel jij ook tijdens je lunchpauze?

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Wanneer Stampertje duidelijk
maakt dat ik niet weg mag..
Wandelen tijdens de lunchpauze..

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s