Eindelijk weer eens gefietst

Wat een week was dit zeg. Niet normaal. Emoties vlogen alle kanten op en 1 dag had ik meer energie waarmee ik mijzelf gewoon liet schrikken. Ken je dat? Dat jij jezelf laat schrikken? Want ik had dat woensdag. Ik had na het werk gewoon energie over. OVER! Na het avondeten ging ik nog fluitend booschappen halen.. serieus, dit is al heel lang niet meer voorgekomen. Ik schrok er echt van. En wat doen ik dan? Nou, die dag analyseren zodat ik het elke dag weer opnieuw kan doen. En wat denk je? Niet gelukt. Gewoon niet gelukt. Het was alleen woensdag dat ik energie over had. Leuk… Donderdag verliep gewoon zwaar. Laag in mijn energie, prikkelbaar en alles zuigt gewoon energie. Vrijdag was een ander verhaal. De auto moest naar de garage en dat was even rennen en vliegen, letterlijk. Vroeg uit bed, niet even lekker blijven liggen om iets te bedenken hoe ik geld kan verdienen door gewoon niks te doen, ontbijten, mijn fietskleding aantrekken, auto gepakt en naar de garage gereden, sleutels door de brievenbus, naar huis rennen, de laatste dingen verzamelen en naar de fiets. Ik wou alles zo snel doen want ik wou niet later beginnen met werken waardoor ik op het einde van de dag langer door moet gaan want ik wist niet zeker of 1 van mijn ouders de auto kon ophalen. Gelukkig kon mijn moeder de auto ophalen dus dat scheelde veel gehaast maar ik moet ook toegeven dat het weer heerlijk was om te fietsen. Lekker fris en sportief de dag beginnen, en dan voelt de hele dag zitten achter een bureau ook iets minder zwaar. Tussen de middag natuurlijk weer een half uur gewandeld, weer werken en daarna lekker naar huis fietsen. Mooie zonsondergang en ik zag de volle maan heel goed. Helaas deed mijn telefoon het niet meer toen ik de volle maan zag want anders had ik echt wel even gestopt om een foto te maken. Bij mijn ouders even eten en daarna lekker naar huis. Ik was kapot. De Bold & the Beautiful kijken en daarna lekker gedoucht. En je raad het vast wel, gelijk op de bank geploft en genieten van mijn welverdiende rust. Weekend. Dit voelt goed. Ik wil nog iets sportiefs doen dit weekend maar ik weet nu nog niet wat het gaat worden, wandelen of fietsen.

Dus zaterdagochtend brak al vroeg aan, ik weet niet waarom ik vroeg wakker was, misschien ritme. Goed, lekker mijn e-reader gepakt en nog een tijdje gelezen in bed. Ik ben nog steeds bezig met het boek van Steve Jobs, en wat verbaasd mij die vent zeg. Niet normaal. Zo anders in die tijd. Dat hij zo anders durfde te denken maar ook uitvoerde in alles wat met Apple te maken had. Tuurlijk, we hebben allemaal een mening over zijn manier van leidinggeven. Maar kijk even wat die meneer heeft neergezet, wat hij heeft ontwikkeld, dat nu het heel veel mensen niet meer anders willen dan Apple. Mocht je het hebben, kan jij nog zonder je Iphone? En ik vraag mij oprecht af wat hij nog meer had bedacht als hij nog had geleefd. Want we zien allemaal dat het innovatieve er wel een beetje af was, grotere schermen, een camera erbij, camera in een andere positie. Maar niet bepaald iets nieuws, wel vertrouwd. We kennen de kwalitiet van Apple. En het leed dat virusscanners heet, hebben we ook niet meer. Ik had het graag willen weten wat hij ons nog meer had kunnen geven en wat wij gewoon wouden hebben zonder dat we het wisten. Na deze levensvragen te hebben overdacht in bed, ben ik toch maar eens uit bed gegaan en ontbijten en plannen maken voor de dag. Nou, kan je vertellen, dat was niet zo spannend hoor. Ik ben in de ochtend even het centrum in geweest. Ik moest mijn oudejaarslot nog laten checken op het feit dat ik nu toch eindelijk eens miljonair zou zijn maar helaas. Weer niet gelukt.

Daarna ben ik naar de camerawinkel gelopen en heb ik informatie verzameld over een mogelijke nieuwe camera. Ik kan nooit genoeg camera’s hebben. Er is te veel keus en ik moet eerlijk toegeven dat ik door het welbekende bomen het bos niet meer zie en ik raak lichtelijk in paniek. Want waarom maakt iedereen bijna hetzelfde maar ook weer niet? Dus ik loop de winkel uit met een hoofd vol informatie die ik later op de dag nog meer zal gaan vullen omdat ik gewoon niet een keuze kan maken. Aan de ene kant wil ik merkloyaliteit blijven, waarmee ik probeer te zeggen dat ik bij 1 merk camera blijf, aan de andere kant wil ik gewoon het beste product voor een eigen bepaald bedrag, ik heb een budget in gedachten. Goed, weer genoeg keuzestress. Alsof ik nog niet genoeg stress heb. Dus ik wandel wat rond, maak foto’s met de camera die ik al heb en ik voel gewoon dat ik er weer blij van word. Gewoon lekker fotograferen. Niks bijzonders, gewoon schieten. Dit heb ik gemist en het boeit me totaal niet wat mensen denken of zeggen want je ziet het echt hoor. Mensen kijken je aan of raken in paniek als je ook maar een beetje de lens in hun richting mikt terwijl ik hun niet eens op de foto zet, je kan dat natuurlijk ook niet zien maar serieus? Waarom zo panisch? Als ik met een statief rondloop zijn de zorgen in hun ogen nog groter. Blijkbaar leven we in een wereld waar we bang zijn voor camera’s. Ik ben persoonlijk banger voor de telefoons met camera’s die mee worden genomen in kleedkamers ofzo. Maar goed, dat terzijde.

En deze was lekker joh

Nog lekker een kopje thee bij mijn ouders gedaan en kreeg ook nog een stukje MonChou taart die mijn moeder zelf heeft gemaakt. Samen met mijn vader nog over camera’s gesproken en die werd er ook helemaal gek van. De keuze is reuze, laat ik het zo zeggen. Wat mij wel opvalt, ondanks dat ik het druk heb en regelmatig stress ervaar, mijn darmen zijn rustig. Ze doen het verdomd goed en ik ben toch echt wel heel trots op ze. Ze houden zich goed en doen geen tot heel weinig pijn. Het verbaasd mij echt. Misschien komt het omdat ik meer selfcare dingen doe maar dat is nog iets te vroeg om oordeel over te geven maar zodra ik meer weet, deel ik ze met alle liefde. Want ik gun iedereen een paar rustige lieve darmen. Hoe gaat het met jullie darmen?

En zo is het

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s