Naar de wc tijdens een musical..

Donderdag en vrijdag waren best pittig qua energie die ik had. Laag in mijn energie dus. Ik kon niet veel, maakte de meeste onlogische fouten en mijn grootste vijand was ikzelf. Het was vechten tegen een lichaam die niet veel meer kon en goed nadenken was ook niet te doen. Gelukkig kon ik veel dingen doen op automatische piloot maar alles daarnaast ging verrekte moeizaam. Maar toch was dit een week vol verrassingen. Zo kreeg ik iets leuks toegestuurd wat je kan lezen en zien in mijn vorige post, heb ik op donderdag de knoop doorgehakt over welke camera ik nou wil. Dus gelijk maar besteld en de volgende dag opgehaald. Welkom in de familie lieve Canon G5x Mark II. Oh wat ben jij toch een fijn toestel om bij me te hebben, zeg ik na 2 volle dagen overal mee naar toegenomen te hebben. Oh wat ben jij een fijne camera. Je hebt me een rib uit mijn lijf gekost maar oh wat ben jij fijn. Op vrijdagmiddag heb ik de camera opgehaald en dan wil ik gelijk uitproberen he, maar jammer joh, de accu moet eerst opgeladen worden. En wat duurt dat lang zeg, gevoelsmatig. Ik liep regelmatig naar de adapter om te kijken of ie vol was maar helaas.

Mijn nieuwste aanwinst

We aten die avond patat, mijn vader heeft eindelijk zijn nieuwe friteuse en nu konden we eindelijk weer patat eten. Ja, big deal he? Ja, klopt. Wie mijn website leest weet dat tijdens kerst de friteuse kapot was gegaan. En aangezien mijn Opa (mijn vader’s vader) de eerste patatkraam in Bolsward had, zijn wij opgegroeid met zelf patat bakken. Dus patat halen word alleen gedaan als het echt moet omdat het niet anders kan. Dus je kan wel nagaan hoe leuk dit weer voor mijn vader is en ook voor mij want ik had ook wel weer eens zin in patat. Heerlijk, genieten. Patat speciaal is mijn favoriet. Dus zo begon mijn weekend, met een nieuwe camera en patat. Gelukkiger kan je mij niet maken. Zaterdagochtend was ik door alle enthousiasme van mijn nieuwe camera vroeg wakker want ik wil wel een hoesje om mijn camera. Dus de camera veilig in mijn tasje gedaan en naar buiten, wandelen naar de fotowinkel. Ondertussen natuurlijk gestopt om een paar foto’s te maken. Wat is het toch fijn om foto’s te maken. En misschien vraag jij je nu af “jeetje mens, weer een camera? Waarom?”. Nou, deze heb ik speciaal gekocht voor de momenten dat ik niet met de grote camera kan rondlopen, bijvoorbeeld tijdens een lange wandeling in de natuur. Dan ga je het gewicht van de camera echt voelen en haalt de plezier bij het bewegen weg. Ik ga straks ook weer vaker de fiets pakken naar het werk, en dan zie ik soms zo vaak mooie dingen en dan ben ik aangewezen op mijn telefoon. En dat werkt niet altijd voor mij. Iphone is leuk en mooi hoor, begrijp me niet verkeerd maar de foto’s bij weinig licht zijn gewoon bagger. En ik wil mooie foto’s. Ik ben geen pro, ik heb geen cursus gehad, ik pruts en blijf net zolang prutsen totdat ik tevreden ben. Daarom heb ik soms 20 foto’s van 1 en het zelfde ding. Dus een mooi hoesje gehaald en de rest van de dag lekker prutsen en vooral niks doen.

Goedemorgen
Klaar voor de musical

Want ik ga die avond, samen met mijn ouders, naar de musical We Will Rock You. Ik was het een beetje vergeten en daarom had mijn moeder me er nog aan herinnert. Dus ik mijn moeder gevraagd om op zaterdag iets klaar te maken zonder zuurkool, uitjes en andere dingen waar ik last van kan krijgen. Dus we aten falafel. In de middag deed ik nog lekker rustig aan en maakte ik mij klaar voor een avondje weg. Eenmaal aangekomen in MartiniPlaza begon opeens het gevoel aan mij te knagen “shit, welke stoel heb ik? Wel een gangpad stoel toch?” daar zit ik gewoon het liefst want “stel je voor”. We zaten in het midden. Minstens 25 stoelen links en 25 stoelen rechts van mij was het gangpad. Oke, rustig blijven. Niet in paniek raken. Adem door je neus in, adem door je mond uit. Relax. Je hebt nu geen last van je buik dus chill. Dit zijn de gedachtes die ik door mijn hoofd liet gaan. Gewoon focussen op de musical en geniet. Zo gedacht, zo gedaan. Wel heb ik dit voor mijzelf moeten herhalen. En wat denk je? Ja, ik heb geen last gehad, geen aandrang om naar de wc te gaan. Gewoon genoten van alles. Had ik daarna last van mijn buik? Ja, komt omdat ik te lang moest zitten en dat vind mijn buik gewoon niet fijn. En wat betreft de musical, het was echt leuk! Ik moest in het begin wennen aan hoe ze het hebben neergezet, het verhaal, maar het was heel leuk. Mocht je de musical nog gaan zien, ik zal niks verklappen maar dit zeg ik er wel over: het verhaal speelt zich af in de toekomst, waar muziek niet meer word gemaakt door instrumenten maar door computers, er zijn rebellen die graag muziek willen maken met instrumenten en volgens het verhaal is ergens een gitaar verstopt. Natuurlijk worden gepakt en ze ontsnappen weer maar het verhaal is heel leuk en nee het verhaal lijkt niet op de film. Het verhaal hangt samen met de liedjes van Queen en zo gaat het het hele verhaal door. Maar mensen, wat was het mooi. Na elk nummer wat live werd gezongen was iedereen aan het applaudisseren. En als je denkt dat het einde is geweest, wanneer iedereen een staande ovatie gaf, kwam het laatste nummer: Bohemian Rhapsody. En daar stonden we met z’n allen mee te zingen met de leden van de musical. Kippenvel en bewondering voor de productie op toneel. Mocht je nog de kans krijgen om er naartoe te gaan en je bent fan van Queen, is dit zeker de moeite waard. We waren pas laat thuis maar na zoiets kan je niet gelijk slapen tenminste, ik niet. Dus pas 1.30 uur naar bed, ja echt waar. Het was het waard.

Zoals je nu hebt gelezen heb ik niet een wandeling gemaakt, ik heb keuzes moeten maken maar wel heb ik elke dag een wandeling gemaakt tijdens mijn lunchpauze. Zo zie je maar weer dat ik ook niet alles kan. En ik hoop dat jij dat ook goed voor ogen houdt. Keuzes maken moet je toch en kies iets waar jij energie van krijgt.

Musical arrangement
Lekker hoor

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s