Fietsen en mediteren..

En de zondag, ja, toen was ik moe. Ik was uit mijn ritme maar het voelde zo goed. Even een avondje weg, niet te wild maar wel weg. Lekker laat op bed, pas om 1.30 uur. En de dag erna lekker moe zijn. Niet te lang uitslapen want anders kan ik die avond weer niet slapen. Dus ik ben rond 9 uur uit bed gestapt, ontbijt gemaakt. Even lekker niksen, prutsen met mijn camera. En eind van de ochtend richting mijn ouders want we gaan lasagne maken. Zo gezegd, zo gedaan. Heerlijk gegeten en even het eten laten zakken. Rustig aan doen om vervolgens de sportieve fiets van mijn moeder te pakken. Ik wou weer het zelfde rondje doen als een tijd terug van 24 kilometer. Ik was goed op weg maar het voelde niet goed. De wind was iets te sterk aanwezig dus ik heb op een gegeven moment het rondje ingekort. In plaats van de 24 kilometer heb ik 20 kilometer gefietst. Ook niet slecht. Zeker niet. Ik was daarna wel kapot. Ik stond een beetje te trillen op mijn benen maar wat voelde het goed. Geen gevoel gehad dat ik een opgever was, geen schuld gevoel dat ik toch een korter rondje had gefietst dan ik in de planning had dus het was goed zo. Prima. Daarna heb ik de fiets weer teruggezet, de sleutels weer in geleverd en ben ik naar huis gegaan. Douchen en daarna lekker op de bank geploft. Geprobeerd een film te kijken maar is niet gelukt want ik was natuurlijk weer in slaap gevallen.

genieten van de rust en ondertussen foto’s maken

En maandag was weer veel te snel aangebroken. Ik voelde me niet goed, laag in mijn energie, mijn batterij leeg. Misschien ook wel kapot. Ik lig nu elke avond te luisteren naar een meditatie podcast en daardoor slaap ik tenminste weer even. Maar ik word weer wakker met het gevoel alsof er een vrachtwagen over mij heen heeft gereden. Dus wat ik doe om weer meer tot rust te komen? Nou, proberen mij niet gek te laten maken wat regelmatig mislukt. Vroeg op bed ga ik nog steeds. Maar misschien moet ik meer gaan uitzoeken wat mij helpt om goed te kunnen inslapen en door te slapen. Dus in de avond geen tv maar een boek lezen. In de ochtend niet alles snel snel willen doen maar denken “ach, later op het werk zijn is ook geen ramp”. Maar ja, dat betekend ook dat ik in de middag langer door moet terwijl ik in de middag niet eens energie heb. Dus dat is ook geen optie. Misschien ook voor het werk gaan mediteren. Vanochtend heb ik het ook gedaan en dat was nogal heftig. Ik heb laatst een podcast met jullie gedeeld van Ingrid Gijsman, en ik wou het wel eens overdag in zittende positie gaan proberen. Wat fijn en prettig begon, eindigde het heel intens. Wie de podcast heeft geluisterd weet waar ik het nu over ga hebben. Ze vraagt op een gegeven moment of ik ergens onrust voel, als je dat voelt, ga er met je gedachten heen en adem het weg en laat het los. Ik heb niet 1 specifieke plek maar ik had wel genoeg spanning in mijn lichaam. Dus ik begon met inademen via de neus en uitademen via de mond. Wat er toen gebeurde had ik niet verwacht. Ik ging door met ademen en ik voelde dat er iets gebeurde. Mijn hartslag ging omhoog, ik begon te zweten en ik raakte buiten adem. Ik wist niet hoe ik hier uit moest komen dus ik bleef op mijn ademhaling letten. Op een gegeven moment, ik denk een paar minuten later, werd het weer rustig maar ik voelde wel dat er iets goed mis is. Mijn borst heeft nog een half uur tot een uur gevoelig aangevoeld en ik moest echt even rustig aan doen. De stress heeft momenteel de macht over mij. En dat wil ik niet. Maar dit kwam overduidelijk naar boven. Daarna heb ik nog wat yoga oefeningen gedaan om mijn rug te rekken en te strekken maar ik ben er helemaal van af. Dit is niet goed. Dit komt ook goed naar voren in mijn selfcare journal maar daar praat ik een andere keer over.

maandag na het werk was het zo mooi
puur genieten

Dat ik rustiger aan moet doen is overduidelijk en mijn lichaam geeft mij geen andere keus meer. Overgeven aan wat ik nu moet doen is de enige optie. Er is werk aan de winkel. Dan maar lekker een puzzel leggen. Het is simpel maar het dwingt je om naar het groter geheel te kijken en anders te denken. Want tijdens puzzelen denken aan iets anders is bijna niet mogelijk. Wandelen zit er momenteel ook niet echt in want mijn benen zijn nu gewoon niet sterk genoeg. Als ik iets moet doen zoals bijvoorbeeld boodschappen halen, dan doe ik het wel wandelend want bewegen is juist goed maar een grote wandeling zit er nu even niet in. Misschien volgende week weer. Ik doe even rustig aan. Maar mocht je iets leuks weten wat voor jou super ontspannend is, deel het met liefde want ik kan het wel gebruiken.

mama heeft voor het eerst snert gemaakt
extra groente is nooit verkeerd
met de nieuwe puzzel begonnen

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

geluksmomentje

2 gedachten over “Fietsen en mediteren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s