Ik focus op de verkeerde dingen..

Na een leuk weekend gehad te hebben diende de werkweek zich natuurlijk ook weer aan. Jeetje zeg, kan dat ook eens overgeslagen worden? Opeens 5 zondagen na de zondag ofzo? Niet omdat het moet maar omdat het kan? Nee, grapje. Daar hebben ze vakantiedagen voor uitgevonden. Maar makkelijk ging het niet deze week. Was laag in mijn energie. Wist niet waar ik het zoeken moest maar deed wel gewoon mijn ding maar het ging niet van harte. Volgens mij hebben jullie dit vaker gelezen.. en natuurlijk heb ik elke lunchpauze weer gewandeld. Ook niet anders dan anders. Wat wel anders is is dat ik bezig ben met een selfcare journal. Elke ochtend schrijf ik op in welke dag ik in mijn menstruatiecyclus zit, ook niet verkeerd om te weten. En hoe ik mij op dat moment voelde. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nog al geschrokken ben van mijn eigen gevoel. Heel erg geschrokken. Ik voelde dat de meeste dagen nogal negatief waren maar ik ben even gaan tellen. En het komt er op neer dat ik 17 dagen positief ben geweest. Het is best raar om te denken dat dit een zware maand was maar ik blijk, achteraf gezien, toch best positief te zijn geweest. Raar dat de negatieve toch de overhand heeft gehad. Want de overige dagen waren gewoon niet leuk, niet positief. Jammer dat ik zo ben ingesteld om te focussen op het negatieve en de positieve zo aan de kant schuif.

Ik wou eerst de dagen niet tellen waarin ik aangaf dat ik energie had of positief was. Ik was bang voor de confrontatie. Nu dat ik het heb gedaan viel de maand januari best mee en had ik er meer mee kunnen doen als ik niet zo de focus had gelegd op het negatieve. Wat stom van mijzelf. Zo ontzettend jammer. Het zijn de dagen en de maand die ik niet meer terugkrijg. Jammer. Echt jammer. Zo zie ik nu wel in dat ik meer mag focussen op de dingen die goed gaan en de dingen die niet goed gaan, mag ook aandacht hebben maar niet de overhand. Elke dag in een paar woorden je gevoel omschrijven is toch goed. Ik was er eerst een beetje sceptisch over maar nu ik het terug lees is dit juist heel handig. Deze selfcare journal hangt samen met de stand van de maan maar daar kan ik nog niet echt een connectie mee vinden maar dat geeft niet. Het geeft mij wel een duidelijk beeld over hoe ik mij voel ongeacht de stand van de maand. Heel bijzonder vind ik dit. Mijn leven is niet zo donker en zwaar zoals ik het zelf voor ogen had. Soms moet ik ook even geconfronteerd worden met de feiten en niet dat mijn gedachten een loopje met mij nemen. Het was gewoon een goede maand zonder dat ik het door had. Note to self: kijk naar de dingen die wel goed gaan en leg daar de focus op. Misschien nu dat jij dit ook leest ga je misschien ook je gevoel “tracken” aan de hand van elke dag in een 1 regel een aantal woorden opschrijven over hoe jij je voelt. Het hoeft geen zinnen te zijn maar gewoon lossen woorden zoals “rustig” “blij” “optimistisch” “energie” of “boos” “verdrietig” “onbegrepen”. Misschien kom jij er ook op die manier achter waardoor je toch anders gaat kijken naar je leven of naar hoe jij je voelt. Want ik dacht echt dat de maand januari gewoon echt heel heel slecht was maar dat was het dus niet.

Bijzonder hoe zoiets werkt. Ook heb ik wel een leuke week gehad hoor, veel gelachen, kleine overwinningen gevierd, praten over de dingen die mij soms nog best pijn doen, de tranen laten stromen. Ik ben de laatste tijd veel bezig met zelfreflectie. Ik wil niet meer blijven lopen met de dingen die mij pijn doen, ik wil verwerken en loslaten. Want ik ben echt van mening dat het zonde is als je maar aan dingen blijft vasthouden wat je pijn doet, uitzonderingen daar gelaten. Maar sommige dingen hoef je niet blijven vast houden. Is het makkelijk? Nee. Is het een constant proces waar je aan moet werken? Ja. Je krijgt er zoveel voor terug. Waarom zou jij je pijn en verdriet vast houden? Waarom? Ik heb het ook jarenlang gedaan en ik werd er niet een beter of leuker persoon van. Ik heb er veel mensen mee pijn gedaan maar met name mijzelf. Ik ben er klaar mee. Ik wil dat niet meer. Ik wil mijzelf niet meer pijn doen. Ik wil niet steeds over hetzelfde praten tegenover mensen die het verhaal al 100 keer hebben gehoord. Verwerk en laat los. En als je het zelf niet kan, zoek en vraag om hulp. Wel wil ik het advies geven om opzoek te gaan naar iemand die je wel verder kan helpen, die met jou door het proces gaat. Die jouw hand vasthoudt maar ook een spiegel voor houdt, die jou wijst op de pijnpunten maar rustig laat zien hoe het ook anders kan. Daar zijn meer dan genoeg mensen van.

En weet je wat het geheim is? Alles wat ze jou vertellen, weet je diep van binnen al wel. Alleen zij kunnen jou net dat zetje geven waardoor het wel lukt. En het mooie er aan is, je hoeft je er niet voor te schamen. Ik gebruik daar momenteel edelstenentherapie voor. Maar ik ben ook bij een reiki therapeut geweest, daarvoor was ik bij een psycholoog. Ik heb ook van alles geprobeerd en ik heb van iedereen iets geleerd. En bij iedereen heb ik een stukje verwerkt en losgelaten. Zoek uit waar jij je prettig bij voelt. En mocht je het willen, deel het. Je weet maar nooit wie je helpt. Ik hoop alleen dat als je ergens mee zit, dat je zo dapper bent om iets aan te pakken wat je kan helpen. En ook dit proces gaat met vallen en opstaan. Iets wat ik ook nog dagelijks doe. Als je er mee bezig gaat, onthoudt 1 ding heel goed.. alles komt goed. Echt waar.

Eindelijk weer mijn favoriete wintermaaltijd gegeten..
Hutspot!

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s