Struuntocht nummer 2

Oke, ik focus dus op de verkeerde dingen zoals jullie hebben gelezen. Daar gaat dus mooi verandering in komen. Dat ga ik gewoon doen, focus op de leuke dingen. Weekend, altijd leuk. Vrijdag was een vriend even langs gekomen, altijd leuk. Daarna lekker slapen en helaas wel de wekker moeten zetten omdat ik de volgende dag een wandeltocht zou gaan doen. Alle vriendinnen hadden met een goede reden afgezegd en toen ik zaterdagochtend wakker werd, lag ik in bed te twijfelen of ik zelf wel wou gaan. Ik hoorde de wind over mijn balkon razen en het leek er op alsof het aan het stormen was. Toch maar uit bed gestapt, ontbijt gemaakt, gordijnen open gedaan om te kijken of het echt storm was. Was niet zo, het waaide gewoon hard. Het was droog en de tempratuur was ook prima. Dus mijn ontbijt weer gepakt, op de bank geploft, mijn e-reader er bij gepakt en rustig ontbijten en lekker lezen. Tijd om me aan te kleden, spullen te pakken en naar Nijerbekoop te rijden. Want de tweede struuntocht zou daar plaatsvinden.

Klaar voor de start

Ook twijfelde ik nog over het feit of ik wel zin had om alleen te wandelen maar laten we eerlijk zijn, met dit soort evenementen wandel je toch nooit alleen en had voor de zekerheid wel oordopjes mee genomen vooral als het wel zo was, kon ik lekker muziek luisteren. Dit keer kon ik kiezen, zal ik 10 km of 15 km wandelen? De week ervoor was al ik al niet fit en ik twijfelde. Meestal met dit soort wandeltochten kan je tijdens de wandeling kiezen want op een gegeven moment moet de route toch anders lopen als je korter of langer wil wandelen. Na de start liep ik al gauw met een dame op leeftijd die een fijn tempo had en raakte met haar aan de praat. Ze was vroeger een acrobaat geweest en ging de hele wereld over om voor het circus te werken of andere evenementen en toen ze daar klaar mee was, was ze samen met haar partner een acrobaten school in Leeuwarden begonnen. Sinds een aantal jaren zijn ze daar ook mee gestopt en doet ze nog wel als hobby zo nu en dan een workshop maar wandelen is momenteel haar passie. Gewoon om fit te blijven en lekker sociaal zijn. We hebben het over van alles gehad, van huisdieren tot aan het leven met een circus en hoe de tijden zijn veranderd. Leuk om op deze manier ook andere mensen te leren kennen. We hadden een lekker tempo en voor we het wisten, werden onze wegen gescheiden omdat zij graag wel de 15 km wou wandelen en ik voelde dat er niet veel meer in mijn benen zouden zitten. We riepen nog snel “succes” tegen elkaar en dat was het.

Altijd fijn als je mensen treft die hetzelfde tempo hebben

Ik vraag me af of ik haar weer eens tegen zal komen tijdens 1 van deze wandelingen. Ik wandel nog een tijdje alleen, stopte overal en nergens om foto’s te maken en ik vond het wel prima. Nu kon ik ook even rustig aan doen omdat ik wist waar het eindpunt zou zijn. Gewoon even genieten van de rust. Vlak voor het einde kwam een man aan wandelen en zei “ik zag je al een tijdje wandelen en fotograferen en jij heb een fijne tempo”. Nou, dat is ook een manier, haha. Dus zo liepen we samen terug naar het eindpunt en ondertussen vertelde hij dat ie samen met zijn dochter en een vriendin daarvan aan het wandelen was maar dat ging hem allemaal te langzaam. Sommige mensen houden van stevig doorwandelen en de andere van slenteren. Hij vroeg waarom ik alleen liep en moest vertellen dat niemand met mij mee wou, grapje, ze hadden allemaal goede redenen. Dus zo spraken we nog even over het wandelen en waarom we dit doen. Bij het eindpunt riepen we nog naar elkaar “tot de volgende struuntocht” en zo geschiede de wandeltocht van 1 februari 2020. 10 kilometer in de benen die ik liep in 1 uur en 30 minuten ongeveer. En heb ik weer nieuwe mensen leren kennen. Toch wel interessant hoe mensen met elkaar praten terwijl er een groot leeftijdsverschil is maar toch het zelfde doen, brengt toch leuke gesprekken opgang. Vond ik wel bijzonder. Voor de volgende struuntocht ben ik dus niet “bang”, er zijn genoeg mensen waar je mee kan optrekken. Dus mocht jij ook eens voor zo’n dillema staan, ga gewoon. Je treft wel iemand zo niet, dan niet. Neem een “back-up” plan mee zoals oordopjes en ga op die manier genieten. Eind goed, al goed. Hier nog een paar foto’s:

Genieten

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s