Slippertje onder de douche en aan het infuus

Een kleine week overzicht want het was niet zo spannend. Vorige week vrijdag heb ik een klein slippertje onder de douche gemaakt waardoor ik maandag echt ontiegelijk veel last van mijn onderrug had. Werken werd hierdoor ook beïnvloed en ik kon gelukkig die middag nog terecht bij de fysio. Oefening meegekregen en sindsdien gaat het alleen maar beter. Ik wandelde die dag nog wel mijn vaste ronde tijdens de lunchpauze maar van harte ging het niet. De volgende dag wandelde ik al een stuk soepeler. Dinsdag was niet zo bijzonder en woensdag net zo veel. Donderdag daar in tegen was even anders dan anders. Voor mij. Voor het eerst dat ik een overleg uit moest omdat ik naar de wc moest. Gelukkig doen mijn collega’s er totaal niet moeilijk over maar toch voel ik een bepaalde druk. Niet alleen de druk om naar de wc te gaan maar ook omdat er toch nog een soort van taboe op heerst. Dus ik wou alles zo snel mogelijk doen, wat natuurlijk niet wil op zo’n moment want je legt er te veel nadruk op. Allemaal leuke woordspelingen, druk en nadruk, haha hihi. Maar goed, als je te lang op de wc blijft hangen weet iedereen gelijk wat je daar doet. Het is gewoon zo. Klaar, iedereen poept, iedereen schijt, iedereen heeft wel eens racekak en en iedereen stinkt. Als iemand mij zou vertellen dat ie niet poept zou ik pas raar vinden. Dan zal ik je persoonlijk naar het ziekenhuis brengen en ik zal pas weggaan tot het grondig is onderzocht. Als je er toch voor schaamt, wat ik wel begrijp, ik heb het zelf ook, probeer je hierop te focussen. Iedereen doet het. Het is echt pas raar als iemand het niet doet. Dus ik voelde mee even opgelaten maar daarna was ik er wel heel chill onder omdat mijn collega’s niet een rare opmerking maakte en daarbij weten ze van mij ziekte af. Dus na een kortere werkweek was het weer tijd voor mijn infuus. Iets waar ik meestal een beetje tegenop kijk en geen zin in heb. Laat mij maar gewoon lekker werken of iets anders doen dan in het ziekenhuis liggen.

De geur blijft mij herinneren aan de tijd dat ik ziek was, soms heb ik nog wel eens last van de piepjes van de apparaten maar dit keer was het leuk. Voor het eerst had ik een leuke tijd in het infuuscentrum. Altijd de lieve en aandachtig luisterende verpleegkundigen en dit keer leuke lotgenoten. Misschien zijn de leuke lotgenoten er altijd hoor maar ik ben altijd heel erg op mijzelf als ik daar ben. Maar dit keer kon ik niet anders. De buurvrouw tegenover mij die maakte een opmerking over aan infuus dat die langer duurt dan normaal, ik had de vorige keer juist dat het infuus te snel ging. Dus zo raakte we wat aan praat over het apparatuur. En toen ze eindelijk klaar was en op het punt stond om te vertrekken vroeg ze aan mij of ik Tanya ben. Ja, dat ben ik en ik herkende haar ook wel maar ik wist het niet zeker. Leuk om zo de lotgenoten in het echt te zien en zo toch een beter beeld van iemand te krijgen. Jammer dat we niet even gesproken hebben met elkaar en sorry dat ik even overdonderd was dat je mij herkende en dat je me aansprak, ik hoop dat ik niet bot over kwam. Mocht het wel zo zijn, sorry dat was niet mijn bedoeling. Een paar minuten later vroeg de verpleegkundige aan mij wat dat was dat iemand zo naar mij toe kwam met de vraag of ik Tanya was. Dus ik begin te vertellen over mijn website en dat ik praat over mijn ziekte en het leven hiermee. Zo begon de buurvrouw naast mij dingen te vragen en ik gaf antwoord wat leidde tot een leuk gesprek. Een meid van 19 jaar jong die door haar gebeurtenis met CU nu een medische opleiding wil gaan doen, omdat ze weet hoe het is om ziek te zijn, hoe het is om in een ziekenhuisbed te liggen. Ze wil haar ziekte ombuigen tot iets positiefs en dat vind ik zo ontzettend knap! Waar ik juist wil wegrennen voor het ziekenhuis, wil zij er gewoon naar toe om andere mensen te helpen. Wat heeft die meid een lef zeg! Ik kan dat alleen maar bewonderen en mocht jij, mijn buurvrouw, dit lezen, het komt helemaal goed met jou! Echt! Je gedrevenheid met je positiviteit is de formule tot wat jij wilt bereiken. En het komt goed met je tentamens en examens!

Deze foto nam ik voordat de gezelligheid begon..
daarom kijk ik zo..
Weer een nieuw kunstobject ontdekt in het UMCG
Lekker hoor, zo’n broodje..
maar jammer dat het niet meer rijkelijk word belegd.

Ergens tussendoor werd ik ook nog gebeld door een vriend, ik had mijn oordopjes niet in waardoor iedereen kan meeluisteren dus ik schaamde me dood. Ik irriteer zelf ook mensen die gaan bellen als er andere mensen bij zijn, dus je kan wel nagaan hoe rood mijn hoofd was. Maar ik waardeer het wat je doet, echt! Ik had voor mijzelf nog een broodje Subway meegenomen zodat ik wat lekkers te eten had tijdens het infuus. Iets wat ik altijd moet doen want anders word ik een beetje licht in mijn hoofd. En ook mijn infuus liep langer dan normaal. We hadden het getimed en dit keer deed ie er 7 minuten langer over. Maar daar in tegen was de spoeling wel weer de normale 20 minuten. Nou ja, het maakt mij niet uit maar leuk is het niet, vooral als je er al zolang moet liggen. Eenmaal in de auto terug naar was het heerlijk weer, de zon liet zich zien en ik baalde er van dat ik die middag in het ziekenhuis lag in plaats van lekker buiten te zijn. Jammer maar helaas. Het niet anders. Onderweg naar huis toch even van kunnen genieten. Eenmaal thuis lekker onder de douche gestaan om vervolgens de hele avond op de bang te liggen wat resulteerde in 21.00 uur op bed liggen om diep in slaap te vallen.

Meestal kom ik doodop thuis maar dit keer was het anders.
Ik was wel moe maar minder dan normaal.
Gezelligheid doet wonderen

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s