Midden op kantoor mijn broek uitdoen?

De werkweek is inmiddels weer voorbij maar wat een week was dit he. Maandag en dinsdag gingen opzich prima, elke dag natuurlijk tijdens de lunch gewandelt maar woensdag werd al minder en donderdag, nou, dat is een ander verhaal. De ochtend dat ik wakker werd had ik al een beetje apart gevoel, anders dan anders. Ik kan het niet omschrijven maar raar was het wel. Die ochtend stond ik nog te twijfelen om ik een rokje/jurkje of een broek aan zou trekken. Het werd een broek. Eenmaal aan het werk overviel me een gevoel wat ik al heel lang niet meer had gevoelt. De broek vloog me aan, ik voelde me benauwd en ik voelde me opgesloten. Natuurlijk kan je denken dat de broek te strak zit maar dit was iets anders. Ik raakte lichtelijk in paniek en wist niet meer waar ik het zoeken moest. Iets prikkelde mij waardoor ik me zo voelde maar ik kan niet aanwijzen wat het precies was. Maar goed, in mijn hoofd ging het niet lekker, raakte in paniek maar het werd geen paniek aanval. “Ik moet de broek uit doen, ik moet de broek uit doen”. Dat ging door mijn hoofd. Ik krijg geen adem. Om nou midden op kantoor mijn broek uit te doen is ook niet netjes of überhaupt verstandig dus ik ging richting de wc. Het gevoel en gedachtes bleven maar stromen. Ik had geen controle meer en eenmaal in de wc, heb ik mijn broek tot op de enkels naar beneden gedaan en ben ik maar gewoon op de wc gaan zitten. De tranen liet ik ook maar gewoon stromen. Ik had eindelijk de broek uit. Eindelijk. Wat een verademing. Wat voelde ik me rot zeg.

Iemand liet mijn schrikken tijdens de lunchwandeling

Na een paar minuten, en een flink aantal keer diep in en uit ademen, had ik mijzelf weer onder controle. Mijn tranen gedroogd, broek omhoog en het voelde gelijk een stuk lichter. Het gevoel van benauwd of gevangen was een heel stuk lichter. Ik keek mijzelf aan in de spiegel terwijl ik mijn handen was, ondanks dat ik niks had gedaan, besefte ik niet helemaal wat er gebeurd was. Ik stuur een collega/vriend een appje en die vroeg al gelijk of ik mij gevangen voelde. Dat heeft mij aan het denken gezet en het gevoel van gevangen zijn, ebde weg. Als je aan het werk bent kan je natuurlijk niet heel lang en diep over dingen nadenken maar hij heeft wel de vraag gesteld waardoor ik die avond bij mijn ouders wel aan het denken heeft gezet over het feit dat ik me gevangen voelde. Ik zit vast. Ik zit vast in mijn emoties, ik weet niet meer hoe ik het allemaal moet doen en ik sta nu wel voor een kruispunt. Ik weet niet wat ik moet doen, kiezen of juist vergeten. Zoals jullie weten, ben ik al veel meer bezig met selfcare, gevoel “tracken” etc. dus er komt ook veel los. Het is een goede reflectie en een goede spiegel. Maar tering zeg, dit is wel heftig. Ik vind het ook eng. Maar, ik ben dit proces gestart omdat ik juist dingen wil veranderen. En dat betekend dus ook dat ik door de moeilijke dingen moet bijten. En sommige dingen moet je alleen doen en naderhand pas gaan vertellen aan iemand zodat ik echt alleen de beslissing kan maken zonder invloed van buiten af.

Dit was een paar uur na het akkefietje.
Ik vind mijzelf er moe uit zien..

Ik kan oprecht zeggen dat de donderdag pittig was. Maar toch was er wel een lichtpuntje want ik ging weer eens buiten het bedrijf lunchen. Je zal het niet gelijk zeggen maar Home Center heeft echt een goed restaurant. Heerlijk dingen op het menu en na het akkefietje van mijn broek, had ik enorme honger. Samen met een collega/vriend ging ik daar eten en als je daar eens bent, neem de hamburger. Lekker mals, groot broodje hamburger. Maar ik twijfelde want de clubsandwich is daar ook heel lekker. Mijn collega/vriend kon dus ook niet kiezen dus het werd van beide 1 en we zouden alles eerlijk delen. Wie mij op Instagram volgt die heeft de foto al gezien met het broodje hamburger en ik stelde de vraag of ik deze wel helemaal in mijn eentje op krijg. Ik kan je vertellen, dat lukt mij makkelijk. Ik heb het vaker gedaan dus no worries, die hap ik zo naar binnen. Maar dit keer een half broodje hamburger en een halve clubsandwich. Lekker colaatje erbij en het was puur genieten. Na het eten kregen we nog een kopje thee en koffie aangeboden en met een goed gevulde buik zijn we weer terug naar het werk gegaan, de middag vloog voorbij en dat was het.

Dit was vrijdag..
Nieuwe dag, nieuwe kansen

En daar was vrijdag. Ook weer zo’n dag. Dit keer weer anders omdat het valentijnsdag is en ookal doe ik er niks mee want ik vind het commerciele bende, doet het me toch wel iets als ik Instagram of Facebook open. Al die verliefde stellen die elkaar de liefde verklaren etc. Allemaal leuk en ik gun het iedereen, maar dit keer had ik er toch meer moeite mee. Gewoon omdat het bij mij niet lukt. Of ik kies steeds de verkeerde of iemand wil alleen de lusten en niet de “lasten”. Maar goed, ik wil niet de depri overkomen maar ik ben blij dat die dag weer voorbij is. Lekker gewerkt en alles ging prima, ik was rustig en ging soepel. Zo zie je maar dat de ene dag de andere dag niet is. Ook als je een klotedag hebt, onthou dan goed dat die dag ook tot zijn einde komt en de volgende dag kan een stuk leuker zijn. Nieuwe dag, nieuwe kansen. Het is maar net wat jij er zelf van wilt maken. Ik wil mijzelf elke dag dwingen om toch naar de leuke dingen te kijken want dat verdient de meeste aandacht. It’s all about the mindset. En het weekend staat weer voor de deur en ik heb allemaal leuke dingen in de agenda staan dus dat komt helemaal goed. Hebben jullie een goede week gehad? Leuke dingen gedaan of is er iets positiefs gebeurd?

Mijn kleine grote vriend

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s