Veel verdriet.. heel veel verdriet..

Dus vrijdagavond, de avond dat ik weer eens zou gaan drinken. Niet dat ik aan Dry January heb gedaan maar echt veel drinken deed ik tot nu toe niet. En daarbij, samen met mijn vriendinnetje, die ik al ken sinds de basisschool groep 1, zouden we lekker mimosa’s gaan drinken. Dus ik nog snel op donderdagavond naar de Gall&Gall om de juiste prosecco te kopen, juiste Cointreau en natuurlijk een pak sinaasappelsap. Goed, gelijk de verhouding maar met je delen. Even veel sinaasappelsap en prosecco in een champagne glas schenken. Begin met sinaasappelsap daarna rustig de prosecco erbij in. Volgens het recept moet je een theelepetje Cointreau er bij in gieten maar ik deed een flinke scheut. Dus dat is gewoon na smaak bijvoegen. En dan gewoon lekker genieten. Ik had pizza’s laten bezorgen en wegens een valentijnsactie kregen we ook nog 2 donuts erbij. Nou, onze avond kon niet stuk. Ik ben gewoon door de gezelligheid foto’s vergeten te maken. Sorry. Ook die avond deden we een spelletje. Ondanks dat we elkaar al 25 jaar kennen, hebben we elkaar toch weer beter leren kennen. En namelijk door dit spelletje, Openhartig. Haal een kaartje uit het doosje en stel de vraag en iedereen moet de vraag beantwoorden. Nou, moeten.. niks moet, alles mag maar het is wel heel leuk. Eind van de avond, rond een uurtje om 23.30 uur waren we allebei kapot. Zij ging weer terug naar huis en ik dook nog snel even onder de douche.

Eenmaal op bed lag ik na te denken hoe fijn dit was. Hier was ik zo aan toe. Even drinken, niks belangrijks maar gewoon genieten en lol hebben. Dit heb ik echt gemist. Zaterdagochtend had ik verwacht een kater te hebben, na 4 mimosa’s maar het viel gelukkig mee. Wel was ik wat slomer dan normaal dus ik was blij dat ik de afspraak met een andere vriendin naar de middag had verzet. Zo kon ik nog even rustig bijkomen en gewoon nog nagenieten. In de middag heerlijk weer bij By Kees gezeten en dit keer niet voor een kopje koffie maar voor een vers sapje. Zonder alcohol jongens, zonder alcohol. Goed gesprek gevoerd en ook dit keer ging het gesprek weer de diepte in. Voor het eerst dat ik heb zitten huilen midden in een lunchroom. Dit is iets wat ik vreselijk vind om te doen maar ik kon niet anders. Ik kon de tranen niet tegenhouden. Het lukte gewoon niet. Omdat ik de avond ervoor ook al de diepte in ging maar toen heb ik de tranen weten tegen te houden, lukte het nu gewoon niet meer. Het komt los en het dwingt mij om niet meer de tranen te negeren maar het gewoon te laten stromen. Vond ik het leuk? Nee, maar het lucht wel op. En daar gaat het uiteindelijk om. Want wie mij een tijdje volgt, weet dat ik aan edelsteentherapie doe en daar komt ook steeds naar voren dat ik het “oude zeer” moet loslaten. Emoties zijn er om gevoelt te worden. Als ik dat niet doe, krijg ik het op een andere manier terug en meestal is het dan 10 keer erger. Dus dat speelt er nu. Dus ik heb op dat moment de tranen maar laten stromen, ik had toch geen andere keus. Tegenhouden lukte al niet eens meer. We hebben nog heerlijk gesproken en zij vond het juist knap dat ik het wel liet gebeuren en ze zag ook al verandering bij mij. Iets wat ikzelf ook al ervaar maar het is altijd fijn als andere mensen het ook zien.

Altijd nacho’s!!

Eenmaal thuis was ik weer alleen en ik voelde dat er nog veel meer aan zit te komen. Ik bedacht me opeens een liedje die ik toegestuurd had gekregen van een vriend waarvan hij zei dat ie gelijk aan mij moest denken toen hij het hoorde. Dit is het liedje: Maan- ze huilt maar ze lacht. Nou, ik ben niet iemand die huilt om een liedje maar wel om een liedje waar ik herrieneringen heb. Bij dit nummer heb ik geen herinneringen maar janken heb ik echt gedaan. Ik wou niet dat de tranen stopte want eruit is eruit dus ik heb het liedje wel 3 of 4 keer achter elkaar geluisterd. En ik heb ik heel veel gehuild. Wat zijn zingt raakt me zo, ik herken mijzelf er in. Klinkt lekker cliché, ik weet het maar toch is het zo. Mocht je benieuwd zijn, luister het liedje en deel je mening of je ervaring. Daarna heb ik een film aangezet op Netflix en het was niet eens zo speciaal, het ging over liefdesverdriet/verraad en toen begon ik weer te huilen. Goed, als een klein meisje, opgekruld op de bank heb ik maar de ugly cry gedaan. Heerlijk om alles zo te laten stromen. Lucht echt op. Zondagochtend kwamen mijn ouders op de koffie en ook daar hebben we het over dingen gehad en ook over uiteindelijk de dingen die mijn dwars zitten. En misschien raad je het al, ook hier heb ik even flink zitten huilen. Ik durf met oprechtheid te zeggen dat ik nou niet bepaald positieve ervaringen heb gehad wat betreft de liefde en ook geeft mij dit een negatief beeld over de liefde. Vertrouwen hebben in de liefde is ver te zoeken, dit word ook versterkt door die ellendige dingen zoals secondlove reclames overal. Waar zijn we in godsnaam mee bezig?! Tuurlijk, vroeger werd er ook wel vreemdgegaan hoor. Ik ontken het niet maar nu word het wel heel makkelijk gemaakt. Je hebt een meningsverschil en die andere denkt dat het te veel gezeik is dus er word een app gedownload en kijkt of er ergens anders iets beters is. Tuurlijk is niet iedereen zo maar het word wel verdomd makkelijk gemaakt. Liefde is een werkwoord. Het woord zegt het dus al. Nadat mijn ouders vertrokken zijn, ben ik naar de supermarkt gelopen om nog een paar boodschapjes te doen en voor de rest heb ik niet veel meer gedaan. Oke, in de avond weer even lekker staan te huilen tijdens het nummer van Maan.

Nooit mooi maar wel eerlijk en oprecht

Oke, ik heb ook nog een ebook gekocht bij Bol.com. Oke, ik heb nog wel wat gedaan maar spannend was het niet. Trouwens, nu ik dit opschrijf, ik heb al aardig wat boeken gelezen dit jaar. Ik ben begonnen met de biografie van Steve Jobs, die ik inmiddels uit heb. Daarna hartsvriendin van Heleen van Royeen, ook uit. Daarna het boek Debet van Saskia Noort, ook uit. En nu ben ik bezig met Roxane van Iperen, ‘t Hooge Nest. Weer een goede start gemaakt in het lezen van boeken in 2020. Ja, dit weekend niet gewandeld, vond het weer ook niet super en daarbij had ik dus echt andere dingen aan mijn hoofd zoals huilen en gezellige dingen doen.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s