Ik liep de zaal uit..

Na een heftig emotioneel weekend was het toch weer tijd om aan het werk te gaan, of ik daar de energie voor had? Niet echt. Was moe, voelde me leeg maar goed, schouders eronder en gaan met de banaan. Zielig in een hoekje zitten brengt niks goeds en daarbij ben ik blij dat het loskomt en dat het opruimt. Oke, dan maar met weinig energie aan het werk, het is niet anders. Zal ik maar gelijk beginnen met vertellen dat ik elke dag gewoon netjes mijn ronde heb gewandeld tijdens de lunchpauze? Jep, gedaan. Ook toen het regende. Ik moet naar buiten of het nou regent of niet. Ik moet de 30 minuten in de buitenlucht pakken. Dat is de enige manier om even frisse energie te krijgen. Woensdag verliep toch even anders dan normaal. Meestal spreek ik niet af op een doordeweekse avond, omdat ik dat gewoon te zwaar vind maar aangezien ik nu meer bezig ben met sociale leven, na vorige jaar waar alles draaide om het werk, zeg ik nu vaker “ja” op vragen waar ik ook altijd “ja” op hadden willen zeggen maar gewoon geen energie voor had.

Dus zo zit ik woensdagavond met een collega/vriendin in de bios naar een Nederlandse film te kijken. Welke? Onze Jongens in Miami. Toen we de zaal inliepen bleek het de mini zaal te zijn dus we hadden nog maar 1 keus en dat was de voorste rij. Maar, de stoelen zijn beter in die zaal, je kan de rugleuning een klein beetje achterover doen en dan heerlijk lichtelijk liggende de film bewonderen. Toen de film begon, begon ik een beetje last te krijgen van mijn buik. Shit, hier zit ik niet op de wachten en dit had ik totaal niet verwacht. Het meisje achter mij zat al steeds met haar voet lichtelijk tegen mijn rugleuning te tikken en toen de vriendin naast mij, mij een por gaf omdat er een grappig stukje gaande was in de film, ging het toch echt bijna mis. Ik keek haar aan en zeg stilletjes “ik moet naar de wc” ze keek me aan met “meen je niet?” wel op een lieve manier hoor, laat dat duidelijk zijn. “Ja, ik moet echt” waarop zei weer vroeg “plassen?” en mijn antwoord was helaas nee. Ze zijn nog heel bemoedigend dat als je moet, moet je. Dus ik stond maar gewoon op, gelukkig op de voorste rij hoef je niet bij mensen voor de voeten langs en liep zo de zaal uit. Voor de duidelijkheid, ik ga niet zomaar naar de wc, ik zat met dat gevoel al minstens 20 minuten te hopen dat het wel weg zou gaan maar helaas. Ik was net op tijd bij de wc. Eenmaal terug in de zaal, natuurlijk een flink aantal ogen kijken naar mij maar dat is meer omdat de deur open ging. Niemand deed raar want iedereen beseft dat ook zij naar de wc gaan. 10 minuten later was de pauze. En daarbij heb ik me bont en blauw geïrriteerd aan het feit dat mensen naar de bios gaan, kaartje kopen en vervolgens alleen maar bezig zijn met hun mobiel. Echt serieus, prima dat je het doet maar val niet andere mensen daarmee lastig of heb het fatsoen om te wachten tot het pauze is. Liever iemand die voor mijn langs moet omdat ie naar de wc moet dan iemand die het geluid van zijn mobiel aan laat staan zodat de hele zaal kan meegenieten van het moment dat er een foto word gemaakt, met de timer aan. Of dat iemand de flitsmodus aan heeft om op die manier kenbaar te maken dat ze berichtjes binnen krijgt. Ik heb me daar echt over verbaasd. Oke, genoeg gezeurd. De film, ja heel leuk. Sexy gespierde mannen die dansen, kom maar door! Niks mis mee en de humor in de film is ook goed. Het was gewoon een heerlijk avondje uit met een plottwist voor mijzelf maar de film is wel een aanrader, voor alleen meiden. Dwing mannen er niet naar toe te gaan maar dat is mijn mening.

Donderdag voelde ik me redelijk goed, ook omdat ik woensdag al had aangegeven dat ik het niet meer trok en dat ik donderdagmiddag vrij wou hebben om even op adem te komen. Dus rond een uurtje om 13 ben ik richting mijn auto gelopen en ben ik naar Ter Idzard gereden. Ik wou weten of de edelsteen nog zijn werk doet en was benieuwd of ik al op de juiste weg ben. Het kwam er op neer dat de steen nog steeds zijn werk goed doet, past ook nog steeds bij mij maar ik wou graag iets hebben waarmee het iets “zachter” gaat, voor mij was de steen wel echt grof geweld aan het plegen juist omdat ik het “oude zeer” moet verwerken. Ze heeft een aantal bij mij getest en dat lukte niet. Oke, maar toen vertelde ik dat ik zoveel aan het huilen was. Toen had ze wel de juist te pakken. Girasol Kwarts. Die oude emoties losmaakt en op een rustige manier laat stromen. Die draag ik nu en ze heeft me wel gevraagd om volgende week terug te komen om te kijken hoe deze mij bevalt. Daarna lekker naar huis gegaan om vervolgens verder te lezen in mijn e-reader. ‘t Hooge Nest, wat een verhaal is dat zeg. Ik vind het echt heel mooi, heel spannend en heel meeslepend. Ik wil het weten, blijven de dames uit de handen van de Duitsers, hoe loopt het af. Ik zal niet te veel vertellen want dat is echt zonde voor diegene die het boek nu nog leest of nog wilt gaan lezen. Lees trouwens wel heel makkelijk door. Het is niet een literatuur boek dus mocht je meer van de “lekker lezen” zijn, kan deze prima. Ik ben zelf namelijk ook van het “lekker lezen”-boeken. Dus die middag op de bank besteed en vrijdag was het dagje dat ik gewoon weer aan het werk was. Ging opzich prima, was blij dat ik de dag ervoor even op adem kon komen en de dag ging best snel voorbij.

Na het werk gelijk door naar mijn broer en schoonzus gereden. Mijn schoonzus zorgt ervoor dat mijn wenkbrauwen weer netjes in model zijn. Daarna ben ik blijven eten en hebben we nog een kopje thee gedaan. Gesloopt maar voldaan kwam ik later op de avond thuis en wat ik daarna heb gedaan, is niet zo spannend en jullie raden het vast wel. Juist, douchen en op de bank geploft.

Bedankt voor het lezen en mocht jij je wandelavonturen willen delen op Instagram, gebruik dan #wandelendoetjegoed

Liefs,

Tanya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s